«Πράσινο» στο Ναυάγιο

❱❱ Το Πρωτοδικείο Ζακύνθου είπε «ναι» στους Καταριανούς επενδυτές με το project των 2,5 δισ. ευρώΠανέτοιμη είναι η βασιλική οικογένεια του Κατάρ να αρχίσει το project των 2,5 δισ. ευρώ στη Ζάκυνθο! Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου απέρριψε το αίτημα της Εκκλησίας και των τοπικών Αρχών να ακυρωθεί το συμβόλαιο που αναφέρει ότι οι Καταριανοί είχαν αγοράσει έκταση 15.000 στρεμμάτων πάνω από τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου.

Συγκεκριμένα, η επένδυση στο νησί του Ιονίου είχε κολλήσει λόγω έντονων αντιδράσεων της Μητρόπολης Ζακύνθου και Στροφάδων καθώς και ντόπιων, οι οποίοι δεν θεωρούσαν νόμιμη την αγοραπωλησία των 15.000 στρεμμάτων.

Πλέον, οι επικεφαλής της εταιρίας Al Rayyan Greece, μητρικής των PIMANA και PIMARA, στις οποίες ανήκει η επένδυση της Ζακύνθου και του νησιού Οξυά αντίστοιχα, μπορούν να χαμογελούν και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων τους, παρόλο που πριν από μερικούς μήνες υπήρχε η σκέψη να εγκαταλείψουν την Ελλάδα λόγω της γραφειοκρατίας και του «κυνηγητού» από δασαρχεία, εφορίες, πολεοδομία και Εκκλησία.

3.000 στρέμματα

Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους των Καταριανών, ακόμη εκκρεμεί η απόφαση για τα 3.000 στρέμματα που διεκδικεί η μητρόπολη και η έκταση στην οποία βρίσκεται ο παλιός Ναός του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών.

Ετσι, με την απόφασή του 20/2018 το Πρωτοδικείο Ζακύνθου δεν ακυρώνει το συμβόλαιο για την πώληση 15.000 στρεμμάτων στη βορειοδυτική άκρη του νησιού από τον Γεώργιο Χάρο στην εταιρία PIMANA του πρώην εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, αλλά επιφυλάσσεται ως προς τη νομή 3.000 στρεμμάτων της Εκκλησίας και για τον περιβάλλοντα χώρο των ερειπίων του παλιού Ναού του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών.

Μάλιστα, αυτή η απόφαση έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά την επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό η επενδυτική εταιρία Al Rayyan. Συγκεκριμένα, η επιστολή είχε σταλεί στο πρωθυπουργικό γραφείο στις 20 Οκτωβρίου 2015 και εξέφραζε την ανησυχία που υπήρχε σχετικά με τις επενδύσεις του πρώην εμίρη του Κατάρ στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Αφροδίτη Γραμμέλη: Χέρι χέρι με τον νέο της σύντροφο – Το τρυφερό στιγμιότυπο

Μια όμορφη περίοδο φαίνεται πως διανύει στην προσωπική της...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Το «αντίο» που λύγισε τους πάντες – «Ένα μόνο δεν σου συγχωρώ»

Με λόγια που «σπάνε» την καρδιά, η Κατερίνα Παναγοπούλου...

Τα «έσπασε» στη Βανδή παρέα με τον κούκλο γιο της

Η ίδια πόσταρε φωτογραφίες και έγραψε: «Μα τι βραδιά κι αυτή! Ξημερώσαμε! Πάντα τέτοιες χαρές εύχομαι σε όλο το κόσμο!

Γιάννης Κολοτούρας: Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής μόδας η...

Φαίη Σκορδά – Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι πριν από τον γάμο

Η Φαίη Σκορδά φαίνεται πως διανύει μια ήρεμη και...