Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Σπείρα πορτοφολάδων στρατολογούσε (μέσω κάστινγκ) καλλονές που «έγδυναν» ανυποψίαστους περαστικούς

❱❱ Με μια καλοστημένη επιχείρηση, με «αφεντικά», «προϊσταμένους», «υφισταμένους», μοιρασμένα πόστα, ωράριο εργασίας και… πασαρέλα, προκειμένου να περνούν από κάστινγκ καλλονές που στρατολογούσαν, έμοιαζε η διεθνής σπείρα πορτοφολάδων που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.Ερμού, Πλάκα, Ακρόπολη, Ψυρρή, Αιόλου και άλλες τουριστικές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας ήταν τα πεδία δράσης των μελών της σπείρας, τα οποία χρειάζονταν μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να αρπάξουν ένα πορτοφόλι από την τσάντα ή την τσέπη κάποιου τουρίστα ή περαστικού. Η εγκληματική οργάνωση στρατολογούσε καλλίγραμμες γυναίκες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία αλλά και ανήλικους κλέφτες, τους οποίους έβγαζε στον δρόμο, αφού τους εκπαίδευε στην «τέχνη της κλοπής πορτοφολιού».

Οπως προέκυψε από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι αρχηγοί της συμμορίας -τρεις Αιγύπτιοι, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα από το 2011 και μάλιστα έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου- είχαν δώσει εντολές στους πορτοφολάδες να μεταμφιέζονται σε τουρίστες και να εισέρχονται σε τουριστικά γκρουπ στην Ακρόπολη, στην Πλάκα και στου Ψυρρή, και με τη μέθοδο του συνωστισμού να αρπάζουν πορτοφόλια.

Αντικείμενα αξίας

Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί ήταν αυτή των ερωτήσεων. Το «έπαιζαν» τουρίστες και με έναν χάρτη ανά χείρας ρωτούσαν άλλους τουρίστες για το πώς δήθεν θα κατευθυνθούν σ’ έναν προορισμό, ενώ ο συνεργός τους άρπαζε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το πορτοφόλι και τα αντικείμενα αξίας του ανυποψίαστου τουρίστα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν τη σπείρα διαπίστωσαν από τις παρακολουθήσεις ότι οι κακοποιοί προετοίμαζαν… ταξίδια καλοκαιρινά στην Κρήτη, στη Μύκονο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου και από εκεί να ξαφρίζουν πορτοφόλια τουριστών. Οι αρχηγοί της συμμορίας είχαν δημιουργήσει μια παράλληλη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τις περιπολίες των αστυνομικών, προκειμένου να ενημερώνουν τους πορτοφολάδες για την παρουσία ενστόλων, ενώ η ίδια ομάδα παρακολουθούσε καταστηματάρχες στην οδό Ερμού, οι οποίοι είχαν εντοπίσει τους πορτοφολάδες και μιλούσαν στους αστυνομικούς.

sel 12 portofolades

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένοι καταστηματάρχες είχαν δεχθεί απειλές για ξυλοδαρμό και καταστροφή του καταστήματός τους, εάν συνέχιζαν να μιλούν στην Αστυνομία για τη δράση της σπείρας.

Η ίδια οργάνωση φαίνεται ότι είχε απλώσει τα δίχτυα της σε τουριστικές περιοχές και της Γαλλίας αλλά και της Ισπανίας, ανακυκλώνοντας μάλιστα το «προσωπικό», καθώς ανά μήνα οι κακοποιοί άλλαζαν πόστα. Συγκεκριμένα, οι πορτοφολάδες της Αθήνας έφευγαν για Παρίσι και «οι συνάδελφοί τους» στη Γαλλία έρχονταν στην Αθήνα, προκειμένου να ξεδιπλώσουν το ληστρικό «ταλέντο» τους.

Συνελήφθησαν συνολικά 30 άτομα, ηλικίας από 14 έως και 39 ετών, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα 21 άτομα, στα οποία επίσης περιλαμβάνονται ανήλικοι δράστες.

Θεοδόσης Πάνου

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...