Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Βρήκαν έτοιμα 950.000.000.000 €!

❱❱ Μπίρες, αρώματα, πετρέλαιο και σοκολάτες «έφτιαξαν» τις 25 πλουσιότερες οικογένειες των «χρυσών» κληρονόμων του πλανήτηΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Εχουν στα χέρια τους περιουσία που αντιστοιχεί τουλάχιστον σε πέντε φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας, αν και… τα βρήκαν έτοιμα.

Πρόκειται για τις 25 πλουσιότερες οικογένειες του πλανήτη με περιουσία από κληρονομιά, η οποία συνολικά υπολογίζεται σε 1.100.000.000.000 δολάρια, δηλαδή 950.000.000.000 ευρώ. Μπίρες, αρώματα, πετρέλαιο και σοκολάτες είναι, μεταξύ άλλων, αυτά που έκαναν δισεκατομμυριούχους τους απογόνους των ιδρυτών παγκόσμιων κολοσσών.

Η οικογένεια Γουάλτον είναι, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η πλουσιότερη όλων, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία της αγγίζουν τα 130.000.000.000 ευρώ, χάρη στα έσοδα των σούπερ μάρκετ Walmart. Την εταιρία ίδρυσε το 1945 ο Σαμ Γουάλτον και μετά τον θάνατό του το 1992 στο «τιμόνι» της πολυεθνικής εταιρίας, που έχει ετήσιο τζίρο 430.000.000.000 ευρώ, τον διαδέχτηκε ο γιος του Στιούαρτ.

Οταν το 1940 ο Φρεντ Κοχ ίδρυε την πετρελαϊκή εταιρία που αργότερα θα εξελισσόταν στην Koch Industries, ήλπιζε ότι το δημιούργημά του θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην αγορά πετρελαίου. Τα τωρινά στοιχεία δείχνουν ότι δικαιώθηκε, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειάς του υπολογίζονται σε 84.700.000.000 ευρώ και ο ετήσιος τζίρος της εταιρίας σε 85.000.000.000 ευρώ.

Τα M&Ms και οι σοκολατένιες μπάρες Mars έχτισαν, μεταξύ άλλων, περιουσία ύψους 77.000.000.000 ευρώ για την οικογένεια Μαρς. Την εταιρία, που φέρει το οικογενειακό όνομα, ίδρυσε ο Φρανκ Μαρς και τώρα διοικούν τα δισέγγονά του.

Η μεγαλύτερη ζυθοποιία

Η εταιρία Anheuser-Busch Inbev είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, παράγοντας μεταξύ άλλων μπίρες όπως η Budweiser, η Beck’s και η Corona. Ελέγχεται από τις βελγικές οικογένειες Ντεσπίλμπερτς, Βαν Νταμ και Ντε Μίβιους, αποφέροντάς τους συνολικά περιουσία 46.500.000.000 ευρώ.

Οι τσάντες πολυτελείας έκαναν την εταιρία Hermes, που ίδρυσε το 1837 ο Τιερί Ερμές, κορυφαία στον χώρο της μόδας, με αποτέλεσμα οι τωρινοί απόγονοί του, που με τον Αξελ Ντουμάς διατηρούν τον έλεγχό της, να διαθέτουν περιουσία 42.250.000.000 ευρώ. Από την άλλη, στα 39.180.000.000 ευρώ υπολογίζονται τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Βερτχάιμερ, χάρη στα έσοδα από τα αρώματα της Chanel.

Ο ινδικός όμιλος εταιριών Reliance Industries έχτισε περιουσία 37.300.000.000 ευρώ για την οικογένεια Αμπάνι, πατριάρχης της οποίας ήταν ο Ντιρουμπχάι Αμπάνι. Στα 36.700.000.000 υπολογίζονται τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Κουάντ της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, την οποία αναγέννησε ο Χέρμπερτ Κουάντ τη δεκαετία του ’60.

Οι Κάρτζιλ και οι ΜακΜίλαν, που ελέγχουν την εταιρία τροφίμων Cargill, έχουν περιουσία 36.300.000.000 ευρώ, ενώ οι οικογένειες Μπέρινγκερ και Μπόμπακ της φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim, 36.200.000.000 ευρώ. Ακολουθούν η οικογένεια Αλμπρεχτ της Aldi με 33.300.000.000 ευρώ και η οικογένεια Μουλιέ των πολυκαταστημάτων Auchan με 32.180.000.000 ευρώ.

Στη λίστα υπάρχουν και η ιταλική οικογένεια Φερέρο της εταιρίας Ferrero, η καναδική οικογένεια Τόμσον, ιδιοκτήτρια του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, και η οικογένεια του Λι Μπιουνγκ-τσαλ της Samsung.

Επίσης, η οικογένεια του Αμπράμ Νίκολας Πρίτζκερ των Hyatt Hotels, οι απόγονοι του Σάμουελ Τζόνσον της SC Johnson, καθώς και του Φριτζ Χόφμαν-Λαρός της φαρμακευτικής Roche. Η λίστα κλείνει με τις οικογένειες Κοξ της Cox Enterprises, Κουόκ της Sun Hung Kai Properties, Χιρστ της Hearst Corporation, Ντάνκαν της Enterprise Products Partners, Λι της Estee Lauder, Ράουσινγκ της Tetra Pak και Ντασό της Dassault Group.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην πίστα με πρώην και νυν ανάμεσα στους θαμώνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η special guest live εμφάνιση που...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Αποδείξτε την αξία σας και ζητήστε την ανάλογη...






Μποζουκια Αθηνα