Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

«Παρκαρισμένη» η δωρεά!

❱❱ Τα 500.000 € του Βαγγέλη Μαρινάκη για την επισκευή σχολείων στην Κεφαλλονιά μετά τον σεισμό του 2014 δεν έχουν αξιοποιηθεί από τον δήμοΣτις 26 Ιανουαρίου του 2014 o Εγκέλαδος δοκιμάζει τις αντοχές της Κεφαλλονιάς. Η σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ σκορπά τον πανικό στους κατοίκους και προκαλεί καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές, κυρίως στο Ληξούρι και στα βόρεια του νησιού. 

Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται και οι τοπικές Αρχές, με τη συνδρομή των ειδικών, ξεκινούν την καταγραφή των «τραυματισμένων» κτιρίων, ανάμεσά τους και σχολικά συγκροτήματα.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοινώνει ότι θα διαθέσει το ποσό των 500.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση για τις επισκευαστικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στα σχολεία του Ληξουρίου και του Αργοστολίου. Ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχεται γεμάτος χαμόγελα αντιπροσωπία των «ερυθρολεύκων» και υπόσχεται ταχεία αποκατάσταση των ζημιών.

Η πραγματικότητα θα τον διαψεύσει. Σήμερα, 4,5 και πλέον χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, τα λεφτά της χορηγίας αγνοούνται! Το τραγελαφικό σε αυτή την ιστορία, που φανερώνει και την ολιγωρία των τοπικών Αρχών στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, είναι ότι η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί, τελικά, για την ανακατασκευή ενός και μόνο σχολείου, για το οποίο οι σχετικές μελέτες, αφού αράχνιασαν στα συρτάρια των αρμοδίων, ολοκληρώθηκαν μόλις τον περασμένο μήνα! Ακόμη και σήμερα ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πότε και αν θα ξεκινήσουν τα έργα.

Δεν έχει εγκριθεί

Τα ερωτήματα για την τύχη των χρημάτων του Ολυμπιακού επανήλθαν στο προσκήνιο πριν από λίγο καιρό, ύστερα από δημοσιεύματα τοπικών μέσων που άφηναν αιχμές για τη στάση του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε το kefaloniapress.gr, «αυτή η δωρεά δεν έχει γίνει αποδεκτή από την οικονομική επιτροπή, δεν έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο και δεν έχει περάσει στα έσοδα του δήμου». Στο ίδιο δημοσίευμα οι συντάκτες αναρωτιούνται: «Υπάρχει τελικά η δωρεά Μαρινάκη; Αν ναι, πώς αξιοποιήθηκε και σε ποια έργα; Αν όχι, γιατί έμεινε αναξιοποίητη; Για πόσα χρόνια θα την κρατά στα ταμεία του ο Ολυμπιακός ώσπου να την αποδεχθούμε;». Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι οι διαδικασίες κινήθηκαν με τους γνωστούς ρυθμούς χελώνας και πως τα λεφτά υπάρχουν και περιμένουν…

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι μελέτες για την ανακατασκευή των σχολικών κτιρίων που επλήγησαν από τον σεισμό του 2014 ολοκληρώθηκαν πριν από έναν μήνα. Οπότε τώρα θα δοθούν τα χρήματα της χορηγίας προκειμένου να κατασκευαστεί ένα από τα σχολεία που καταστράφηκε. Μας έχουν πάρει και τηλέφωνο οι άνθρωποι του κ. Μαρινάκη και λένε ότι βιάζονται και αυτοί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία». Ελλάς το… μεγαλείο σου!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...