Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

«Η πατρίδα σκότωσε τον γιο μου»

❱❱ Συγκλονιστική επιστολή στον Τσίπρα από τη μητέρα του 25χρονου που δολοφόνησαν Πακιστανοί στου Φιλοπάππου για ένα κινητό«Γροθιά στο στομάχι» είναι η ανοιχτή επιστολή της χαροκαμένης μητέρας του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, που πριν από μία εβδομάδα βρήκε φρικτό θάνατο πέφτοντας από βράχο στου Φιλοπάππου, όταν δέχθηκε επίθεση από τρεις αδίστακτους ληστές. 

Στο συγκλονιστικό κείμενο που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς και στον δήμαρχο Αθηναίων, η Λαμπρινή Μουστάκα τούς επιρρίπτει εγκληματικές ευθύνες για την απουσία αστυνομικής φύλαξης στον αρχαιολογικό χώρο όπου έχασε τη ζωή του ο γιος της.

Οπως σημειώνει, ο άτυχος 25χρονος που ζούσε στη Σκοτία εδώ και τέσσερα χρόνια επισκέφθηκε την πατρίδα του για διακοπές και θέλησε να ξεναγήσει τη φίλη του από την Πορτογαλία στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας. «Απέχοντας για αρκετό καιρό από την ελληνική πραγματικότητα, ο Νικόλας δεν γνώριζε την επικινδυνότητα αυτού του χώρου, η οποία δημιουργήθηκε και συντηρείται και με δική σας συνενοχή» τονίζει η μητέρα του θύματος απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και παραδέχεται ότι ακόμη και η ίδια, όταν επισκέφθηκε τον επίμαχο χώρο για να αφήσει λίγα λουλούδια στη μνήμη του παιδιού της, ένιωθε «ανά πάσα στιγμή επαπειλούμενη από κάθε μορφής εγκληματική ενέργεια, αν και ήταν μέρα μεσημέρι».

Συμμορίες

«Εγινα μάρτυς εικόνων, που μόνο θλίψη, απογοήτευση, αλλά και οργή με γέμισαν» καταγγέλλει η κυρία Μουστάκα, που κάνει λόγο για αδηφάγες συμμορίες «για τις οποίες η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει λιγότερη σημασία από την αξία ενός κινητού».

Στην επιστολή της ζητά από την Πολιτεία να διαθέσει κάποια κονδύλια από τα χρήματα των βαρέως φορολογούμενων πολιτών «όχι μόνον στους κατά την κοινή γνώμη παχυλούς μισθούς σας και στις φιέστες για τα Κούλουμα, αλλά και για να περιστοιχίσει με κιγκλιδώματα ασφαλείας όλο αυτό το πλατό το οποίο εμφανίζεται ως φαιό νταμάρι και καταλήγει σε αβύσσους και στο οποίο μπορεί κάποιος να γλιστρήσει ανά πάσα στιγμή ακόμα και μη δεχόμενος την επίθεση που δέχθηκε ο Νικόλας».

«Τον γιο μου, κ. Πρωθυπουργέ, τον φιλοξένησε και τον προστάτεψε το βραχώδες και απόκρημνο, αλλά παράλληλα προστατευμένο από την Πολιτεία, κάστρο του Εδιμβούργου και τον σκότωσε η ίδια του η πατρίδα με τη δική σας συνενοχή και εγκληματική αμέλεια» καταλήγει η άτυχη μητέρα.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες της «Espresso», χθες η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τρεις σεσημασμένους Πακιστανούς, οι οποίοι φέρεται ότι είναι οι δράστες της δολοφονίας του 25χρονου. Ωστόσο, παρά τις έρευνες στα στέκια τους, δεν κατέστη δυνατόν ο εντοπισμός τους και αναζητούνται.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...