Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

«Power of Love» με Μπακοδήμου (;) παρουσιάστρια

Σας έλειψε... η δύναμη της αγάπης; Μην παραπονιέστε, επανέρχεται!...

Εσκασε «βόμβα» για τα «θαλασσοδάνεια»

❱❱ Καλούνται ως ύποπτοι στελέχη τραπεζών και υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτωνΗ «βόμβα» έσκασε και η εισαγγελική έρευνα για τα «θαλασσοδάνεια» των πολιτικών κομμάτων φέρνει στελέχη δύο τραπεζών αλλά και τους υπευθύνους οικονομικών των κομμάτων, που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, ένα βήμα πριν βρεθούν στη θέση του κατηγορουμένου. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τις εξελίξεις με την κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ήταν η πρώτη που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατάφερε να κερδίσει αγωγή κατά τη Νέας Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, να διασφαλίσει τα οφειλόμενα.

Η… πολύπαθη έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τα εκατομμύρια που έλαβαν οι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως το ΚΚΕ από την Εθνική Τράπεζα και την πρώην Αγροτική, με μοναδικές εγγυήσεις τη χρηματοδότηση από τον κρατικό κορβανά, σύμφωνα με πληροφορίες, κλείνει τον πρώτο κύκλο της, καλώντας με την ιδιότητα του υπόπτου 50 τραπεζικά στελέχη, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της απιστίας. Τη σκυτάλη θα πάρουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δέκα εκπρόσωποι των κομμάτων που ήταν υπεύθυνοι για τα οικονομικά και εμφανίζονται να έπαιξαν ρόλο στις δανειοδοτήσεις που χορηγήθηκαν μέχρι το 2012.

Οι υπεύθυνοι οικονομικών καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Η ώρα του καταλογισμού των ποινικών ευθυνών για τα περίφημα δάνεια των κομμάτων, όπως όλα δείχνουν, έφτασε με τους βασικούς πρωταγωνιστές να πρέπει να αποσαφηνίσουν πως ο καθένας από την πλευρά του κατάφερε να πετύχει το… ακατόρθωτο ώστε να εκταμιευτούν δάνεια στα κόμματα με μοναδικές εγγυήσεις τις κρατικές επιχορηγήσεις που θα λάμβαναν βάσει των ποσοστών τους σε… μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις!

Πρόκειται για μια τακτική που φέρεται ότι χαρακτηρίζεται από αρμόδιες πηγές «παγκοσμίως μοναδική», αφού το εχέγγυο «δεν υπάρχει στον παρόντα χρόνο» και «αναμένεται να υπάρξει στον μέλλοντα». Ενδεικτικό του μεγέθους του σκανδάλου είναι το γεγονός πως η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ αποκάλυψε ότι το συνολικό χρέος των κομμάτων προς τις τράπεζες ανέρχεται στα 418.000.000 ευρώ.

Τη μερίδα του λέοντος στις δανειοδοτήσεις κομμάτων έχει η Τράπεζα Πειραιώς, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να οφείλουν στην τράπεζα 131.000.000 και 108.000.000, αντίστοιχα. Η εισαγγελική έρευνα για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων πέρασε από 40 κύματα, αφού ξεκίνησε πριν από περίπου έξι χρόνια για να καταλήξει σε ποινικές ευθύνες πριν από τέσσερα με ένα πόρισμα το οποίο θάφτηκε, αφού η υπόθεση μπήκε στο αρχείο μετά την ψήφιση νόμου στον οποίο δόθηκε η ερμηνεία ότι απαλλάσσεται κάθε εμπλεκόμενος. Ωστόσο, πέρυσι μετά το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, με πρωτοβουλία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, τα δάνεια των κομμάτων μπήκαν και πάλι στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...

Δήμητρα Ζέρβα: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την ανακοίνωση του προέδρου...