Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025

Η Ιωάννα Μαλέσκου αποκαλύπτει: «Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει πάρα πολύ»

Μετά την επιτυχημένη επιστροφή της στη μικρή οθόνη, η...

Η Εύα Αντωνοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN από απόψε το...

Από σήμερα, Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025 και καθημερινά στις...

Μαρία Αντωνά: «Έχω ψάξει κινητό και επιβεβαιώθηκε το ένστικτό μου»

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλοκαίρι παρέα» συζητούσαν τις...

Επιστήμονες ψάχνουν την θεραπεία για το σύνδρομο Down

Το πρώτο βήμα για να αναστρέψουν το σύνδρομο Down...

Πρωινό ντου από μέλη του Ρουβίκωνα σε εκκλησία στα Εξάρχεια

❱❱ Διέκοψε τη θεία λειτουργία στον Αγιο Νικόλαο στα Εξάρχεια, προκαλώντας πανικό σε ιερείς και πιστούςΤην Εκκλησία έβαλε αυτήν τη φορά στο στόχαστρό της η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, με μια καταδρομική εισβολή των μελών της στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού στα Πευκάκια των Εξαρχείων, όπου διέκοψαν την κυριακάτικη πρωινή λειτουργία και φώναζαν συνθήματα εναντίον του εφημερίου και του επιτρόπου σχετικά με τη στέγη αστέγων που έχουν δημιουργήσει.

Περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στον ναό στις 7.30 το πρωί, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν ο ιερέας και οι πιστοί, που ήταν στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και μητέρες με τα παιδιά τους. Η αιφνίδια εισβολή δεν κράτησε παραπάνω από ενάμισι λεπτό και αμέσως τα μέλη της αναρχικής ομάδας αποχώρησαν.

Λίγες ώρες αργότερα ο Ρουβίκωνας «ανέβασε» προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την οποία εξήγησε τους λόγους της «παρέμβασης» -όπως την αποκάλεσε- που αφορούσαν τη διακοπή λειτουργίας της στέγης: «Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δε ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική;».

Αμέσως μετά την αποχώρηση των αναρχικών, πιστοί και ιερέας κάλεσαν την Αστυνομία φοβούμενοι τυχόν επιστροφή τους στην εκκλησία, κάτι που τελικά δεν έγινε. Οπως εξήγησαν ο εφημέριος και οι επίτροποι στους αστυνομικούς, στη συμβολή των οδών Στρατηγοπούλου και Βατατζή υπάρχει ένα οίκημα ιδιώτη, το οποίο η εκκλησία χρησιμοποιούσε ως στέγη αστέγων. Οταν το παραχωρητήριο έληξε, ο ιδιοκτήτης ζήτησε το ακίνητο και η εκκλησία ενημέρωσε τους τροφίμους, λέγοντάς τους ότι έπρεπε να απομακρυνθούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν εκεί μέχρι το τέλος

«Λύγισε» ο Ντέμης Νικολαΐδης βλέποντας τη σύντροφό του να...

Κορμάρα Ελληνίδα ηθοποιός στα 51 της – Κι όμως έχει γιο 21 χρονών και σύντροφο 34!

Θανατηφόρο κορμί διατηρεί στα 51 της η γνωστή ηθοποιός και όχι άδικα.

Το τελευταίο αντίο στην Αλεξάνδρα Νικολαΐδου – Ντυμένος στα μαύρα ο Ντέμης Νικολαΐδης

Το τελευταίο αντίο είπαν στην Αλεξάνδρα Νικολαΐδου το μεσημέρι...

Η Σοφία Καρβέλα στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας;

Δίχασαν πάλι τα πλήθη στα social media οι φωτογραφίες...

«Αναστατώνει» στα 54 της τη Μύκονο όταν εμφανίζεται με μαγιό

Η γνωστή κυρία της σόουμπιζ έβαλε το μαγιό της και έκανε τις βουτιές της σε παραλία της Μυκόνου.

Μαμά και κόρη σήμερα είναι διάσημες και πάμπλουτες

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας του χθες πόζαρε στην αγκαλιά της όμορφης μαμάς του.