Απαγωγείς στη Νορβηγία ζητούν 9.000.000 ευρώ σε κρυπτονομίσματα

❱❱ Θύμα απαγωγής έχει πέσει η σύζυγος Νορβηγού μεγιστάνα η οποία αγνοείται εδώ και δυόμισι μήνες και μάλιστα οι δράστες ζητούν να πληρωθούν λύτρα σε κρυπτονομίσματαΗ νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε την απαγωγή της 68χρονης Αν Ελίζαμπεθ Φάλκεβικ Χάγκεν (φωτό) καλώντας τον σύζυγό της Τομ Χάγκεν να μην πληρώσει τους δράστες. Η 68χρονη εξαφανίστηκε στις 31 Οκτωβρίου και η αστυνομία επέλεξε να κρατήσει μυστική την έρευνα διότι οι κακοποιοί εξαπέλυσαν «πολύ σοβαρές απειλές» για τη ζωή της.

Την Τετάρτη, όμως, η εφημερίδα «Aftenposten» αποκάλυψε ότι οι δράστες πήραν με τη βία τη Χάγκεν ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα του σπιτιού της στο Λόρενσγκογκ, κοντά στο Οσλο, και ότι είχαν περιορισμένη επικοινωνία με την οικογένεια μέσω διαδικτύου.

Σε Monero

Οι απαγωγείς, όπως ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός NRK, ζήτησαν από τον Τομ Χάγκεν, που απέκτησε περιουσία 174.000.000 ευρώ χάρη στο real estate και στη βιομηχανία ενέργειας, λύτρα 9.000.000 ευρώ με την απαίτηση να πληρωθούν σε Monero.

Πρόκειται για ένα είδος κρυπτονομίσματος, παρόμοιο με το Bitcoin. Ο NRK πρόσθεσε ότι οι Χάγκεν ζούσαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, περιγράφοντας τον Τομ Χάγκεν «ντροπαλό με τα μέσα ενημέρωσης». Χθες η αστυνομία αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει την απαγωγή. «Με τα έως τώρα δεδομένα η αστυνομία συμβούλευσε την οικογένεια να μην ικανοποιήσει την απαίτηση» δήλωσε ο Τόμι Μπρόσκε, επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Στο πλευρό του γιου της στην πρεμιέρα του – Είναι η μαμά Έλληνα πρωταγωνιστή

Η χαμογελαστή κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα του

Γιάννος Περλέγκας: Αυτοί οι ηθοποιοί ήταν οι γονείς του

Ο Γιάννος Περλέγκας έκανε είσοδο εδώ και λίγες ημέρες στη σειρά «Να μ’αγαπάς» και έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές των ηρώων.

Η νέα ανακοίνωση για τη Σία Κοσιώνη που θα συζητηθεί

Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε όσο τίποτα τις τελευταίες ημέρες.

Παπαματθαίου: «Έχουμε τον θάνατο της δεύτερης μαθήτριας και εσείς προβάλλετε το έκτρωμα της Eurovision»

Ο  Τάκης Παπαματθαίου πριν λίγες ώρες άνεβασε στον προσωπικό...

Δύσκολες ώρες για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, καθώς έκανε γνωστό...