Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Λαζόπουλος διέψευσε το «Πρωινό» για την αιτία που βρέθηκε στο Υγεία

Ο Λάκης Λαζόπουλος συναντήθηκε με... το κούφωμα της πόρτας...

Η «Βίλα Ελενα» των κατασκόπων

Κατάσκοποι της Ρωσίας φέρεται ότι ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου...

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Ο Alpha θέλει τον Μπισμπίκη για τις σειρές «Τα κόκκινα φανάρια» και...

Μήλον της Εριδος ο Μπισμπίκης! Δύο σειρές πολιορκούν τον...

Προσοχή! Τα θρίλερ παχαίνουν

❱❱ Ερευνα έδειξε ότι όσοι βλέπουν ταινίες τρόμου τρώνε junk food για να εκτονώσουν το άγχος που τους προκαλεί το άγριο θέαμα

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Οι ταινίες τρόμου μπορεί να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις, όμως κάνουν κακό στη σιλουέτα, καθώς προσθέτουν κιλά, προειδοποιούν ερευνητές. Οπως εξηγούν, τα θρίλερ αυξάνουν το στρες στον θεατή, ο οποίος στρέφεται στο ανθυγιεινό φαγητό για «παρηγοριά».

Ερευνητές του Lebanese American University της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Eating Behaviours», μελέτησαν πρώτη φορά πώς η παρακολούθηση διάφορων ειδών ταινιών επηρεάζει την επιλογή των τροφίμων και την όρεξη. Στα πειράματά τους συμμετείχαν 84 εθελοντές ηλικίας 20-30 ετών, από τους οποίους ζητήθηκε να παρακολουθήσουν ταινίες τρόμου ή ρομαντικές κωμωδίες.

Προτού αρχίσει το πείραμα καταγράφηκαν η πίεσή τους, τα επίπεδα του στρες, ο ρυθμός της καρδιάς και η όρεξή τους. Μπροστά τους τοποθετήθηκαν διάφορα σνακ, όπως ποπκόρν, πατατάκια, μπισκότα, σοκολάτα, γλυκά, μήλα, χυμός πορτοκαλιού και αναψυκτικά, και αφέθηκαν ελεύθεροι να φάνε οτιδήποτε ήθελαν κατά την προβολή της ταινίας.

Ψυχολογική εξάντληση

Οσοι παρακολούθησαν ταινία τρόμου είχαν υψηλότερα επίπεδα στρες, ψυχολογικής εξάντλησης και θλίψης σε σχέση με την έναρξη της προβολής. Αντίθετα, δεν παρουσίαζαν καμία διαφορά στα επίπεδα του άγχους όσοι είχαν δει ρομαντική κωμωδία. Επίσης διαπιστώθηκε ότι η πρώτη ομάδα είχε καταναλώσει κατά τη διάρκεια της προβολής μεγαλύτερες ποσότητες αλμυρών τροφών και τροφών με υψηλά λιπαρά σε σχέση με τη δεύτερη ομάδα.

Από τη στιγμή που δεν καταγράφηκε καμία διαφορά στο αίσθημα της πείνας των συμμετεχόντων στο τέλος της ταινίας σε σχέση με την έναρξή της, οι ερευνητές συμπέραναν ότι όσοι έβλεπαν ταινίες τρόμου έτρωγαν για να εκτονώσουν το άγχος τους.

offer

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ[email protected]
Οι ταινίες τρόμου μπορεί να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις, όμως κάνουν κακό στη σιλουέτα, καθώς προσθέτουν κιλά, προειδοποιούν ερευνητές. Οπως εξηγούν, τα θρίλερ αυξάνουν το στρες στον θεατή, ο οποίος στρέφεται στο ανθυγιεινό φαγητό για «παρηγοριά». Ερευνητές του Lebanese American University της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Eating Behaviours», μελέτησαν πρώτη φορά πώς η παρακολούθηση διάφορων ειδών ταινιών επηρεάζει την επιλογή των τροφίμων και την όρεξη. Στα πειράματά τους συμμετείχαν 84 εθελοντές ηλικίας 20-30 ετών, από τους οποίους ζητήθηκε να παρακολουθήσουν ταινίες τρόμου ή ρομαντικές κωμωδίες. Προτού αρχίσει το πείραμα καταγράφηκαν η πίεσή τους, τα επίπεδα του στρες, ο ρυθμός της καρδιάς και η όρεξή τους. Μπροστά τους τοποθετήθηκαν διάφορα σνακ, όπως ποπκόρν, πατατάκια, μπισκότα, σοκολάτα, γλυκά, μήλα, χυμός πορτοκαλιού και αναψυκτικά, και αφέθηκαν ελεύθεροι να φάνε οτιδήποτε ήθελαν κατά την προβολή της ταινίας.
Ψυχολογική εξάντλησηΟσοι παρακολούθησαν ταινία τρόμου είχαν υψηλότερα επίπεδα στρες, ψυχολογικής εξάντλησης και θλίψης σε σχέση με την έναρξη της προβολής. Αντίθετα, δεν παρουσίαζαν καμία διαφορά στα επίπεδα του άγχους όσοι είχαν δει ρομαντική κωμωδία. Επίσης διαπιστώθηκε ότι η πρώτη ομάδα είχε καταναλώσει κατά τη διάρκεια της προβολής μεγαλύτερες ποσότητες αλμυρών τροφών και τροφών με υψηλά λιπαρά σε σχέση με τη δεύτερη ομάδα. Από τη στιγμή που δεν καταγράφηκε καμία διαφορά στο αίσθημα της πείνας των συμμετεχόντων στο τέλος της ταινίας σε σχέση με την έναρξή της, οι ερευνητές συμπέραναν ότι όσοι έβλεπαν ταινίες τρόμου έτρωγαν για να εκτονώσουν το άγχος τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...