Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Το “Ολύμπια” τυλίγεται στις φλόγες

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Χρήστος Σπανός: «Ήμουν παρών στη γέννηση της κόρης μου»

Ο Χρήστος Σπανός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»...

«Σασμός»: Η Μαρίνα απασφαλίζει κι είναι έτοιμη να καταδώσει το Μαθιό, για...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η είδηση...

Ο Μανουσάκης απλώνει «δίχτυ» στην κρατική τηλεόραση

Ο Μανούσος Μανουσάκης ξαναχτυπά στη μικρή οθόνη, αλλά όχι...

Υποκλίθηκε το πανελλήνιο

Το τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο είπε σύσσωμος ο κόσμος του αθλητισμού και της πολιτείας

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Όλοι ήταν εκεί και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά για τον τελευταίο μεγάλο, για τον τελευταίο ρομαντικό του ελληνικού αθλητισμού.

O Παναθηναϊκός, το σύνολο του αθλητισμού και της πολιτικής, ο απλός κόσμος, αποχαιρέτησε τον Θανάση Γιαννακόπουλο λίγο προτού τον σκεπάσει ο αττικός ουρανός. Το τελευταίο «αντίο» ήταν μεγαλοπρεπές, αντίθετα με τον ίδιο που ήταν ίσως από τους πιο απλούς ανθρώπους πάνω σε αυτήν τη γη. Ισως γι’ αυτό χθες βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών πλήθος κόσμου, εκτός από αυτούς που επισκέφτηκαν το ξωκλήσι για το λαϊκό προσκύνημα, ενώ περίπου 2.000 φίλαθλοι παραβρέθηκαν στο «ύστατο χαίρε» στον «Τυφώνα» της παναθηναϊκής οικογένειας. Στον άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του στον Παναθηναϊκό και άφησε το στίγμα του στον ελληνικό αθλητισμό.

Στο λαϊκό προσκύνημα που άρχισε στις 08.00 εξελίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές με χειροκροτήματα, συνθήματα και απεριόριστη αγάπη. Λίγο μετά τις 12.30 ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα και το φέρετρο με τη σημαία του Παναθηναϊκού μεταφέρθηκε στην εκκλησία, όπου και διεξήχθη σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα η νεκρώσιμος ακολουθία. Αμέσως μετά με μηχανοκίνητη πομπή η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου μεταφέρθηκε στο Α’ νεκροταφείο, όπου από χθες είναι η τελευταία του κατοικία. Κατά την έξοδο οι φίλοι του Τριφυλλιού που βρέθηκαν στη Μητρόπολη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ η ιαχή «Αθάνατος» και το «Θανάση σ’ αγαπάμε, ποτέ δεν σε ξεχνάμε» κυριάρχησαν.

Στο τελευταίο «αντίο» για τον «Τυφώνα», παραβρέθηκαν ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας, που εκπροσώπησαν την πολιτεία, μαζί με τον Γιώργο Βασιλειάδη. Παρόντες οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης και Τσάβι Πασκουάλ που ήρθαν από το εξωτερικό. Πολλοί από τους παλαίμαχους αθλητές του Τριφυλλιού επισκέφτηκαν την Μητρόπολη, με τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Παναγιώτη Γιαννάκη, Κώστα Τσαρτσαρή και Ιμπραήμ Κουτλουάι να συγκεντρώνουν τα περισσότερα χειροκροτήματα.

Το «παρών» έδωσε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης (καταχειροκροτήθηκε), ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και πάρα πολλοί ακόμα άνθρωποι του αθλητισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι αντίπαλοι των Πρασίνων έστειλαν στεφάνια για να τιμήσουν τη μνήμη του Θανάση, ενώ το μεγαλείο του εμβληματικού παράγοντα φάνηκε ακόμα και στη στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης, βρέθηκε στη Μητρόπολη. Δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Europe, Καμίλ Νόβακ, που εκπροσώπησε την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, ενώ αντίθετα έλαμψε διά της απουσίας του ο Μπερτομέου ή κάποιος άνθρωπος από την Ευρωλίγκα.

Πλημμύρισε από στεφάνια και συνθήματα η Μητρόπολη
Στεφάνια με το σχήμα του Tριφυλλιού έστειλε στη Μητρόπολη Αθηνών η «Θύρα 13», δηλαδή οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αποχαιρετώντας μ’ αυτόν τον τρόπο τον εμβληματικό παράγοντα. «Θανάση, εσύ είσαι ο Παναθηναϊκός», ήταν το μήνυμα πάνω στο στεφάνι του συνδέσμου από τους Αμπελόκηπους. Παράλληλα, στεφάνια κατέθεσαν τόσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσο και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιώργος Βαρδινογιάννης. Τη μνήμη του σπουδαίου Θανάση Γιαννακόπουλου τίμησε και ο αιώνιος αντίπαλος, Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ όπως και οι πρόεδροί της Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αλλά και ο αρχηγός του μπασκετικού Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, έστειλαν στεφάνια. «Στον αγαπητό φίλο Θανάση», έγραφε το στεφάνι του πρώην προέδρου της πειραιώτικης ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ στην ίδια κίνηση προχώρησε και ο γιος του, Πέτρος. Επίσης, από το «αντίο» του «Τυφώνα» δεν θα μπορούσε να λείψει η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, την ΠΑΕ ΑΕΚ, τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων της ομάδας, καθώς και την ΚΑΕ ΑΕΚ και τον Μάκη Αγγελόπουλο να τον αποχαιρετούν και να στέλνουν τα στεφάνια τους. Τέλος, το ίδιο έπραξαν και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης, όπως και αρκετοί φαρμακευτικοί και επιχειρηματικοί σύνδεσμοι και εταιρείες ανά την Ελλάδα. Φυσικά στεφάνι έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά η οικογένεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Είναι μαζί με τον Παύλο»
«Τώρα ο Θανάσης είναι δίπλα στον Παύλο, στον ουρανό», είπε με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μιλώντας στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού στην κηδεία του θείου του Θανάση Γιαννακόπουλου. «Να ξέρετε πως και ο Θανάσης σας αγαπούσε όλους, όπως κι ο Παύλος. Είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού για να χαίρονται κι εκείνοι από ψηλά», συμπλήρωσε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα λίγο μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσήλθε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών λίγο μετά τις 12.00 έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο και τη μητέρα του, ευχαρίστησε τους φίλους του Τριφυλλιού που έδωσαν το «παρών» στο «ύστατο χαίρε» του «Τυφώνα» και απέτισαν φόρο τιμής.

Σπανούλης: «Πάντα υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση»
Τους ένωσε όλους στο τελευταίο του «αντίο»! Καταχειροκροτήθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, που πήγε χθες στη Μητρόπολη Αθηνών για να τιμήσει τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Ο αρχηγός, πλέον, του Ολυμπιακού δεν ξέχασε όσα έζησε με την οικογένεια του Τριφυλλιού και, συγκινημένος, έδωσε το «παρών» και συνόδευσε τον τεράστιο «Τυφώνα» στην τελευταία του κατοικία. «Συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Είναι τεράστια η απώλεια. Τον ευχαριστώ για όλα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που τον γνώρισα και τον έζησα. Ηταν σπουδαία προσωπικότητα και από τους κορυφαίους παράγοντες. Αγαπούσε παθολογικά αυτό που έκανε. Πάντα υπήρχε ιδιαίτερη αγάπη και αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση. Είχε τεράστια αγάπη προς το πρόσωπό μου και εγώ τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση προς τον ίδιο. Οι σχέσεις μας δεν χάλασαν ποτέ», δήλωσε ο πρωταθλητής Ευρώπης με την πράσινη φανέλα Βασίλης Σπανούλης.

Ομπράντοβιτς: «Για πάντα στην καρδιά μας»
Ηταν όλοι εκεί για τον πιο ρομαντικό «Τυφώνα»! Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Παναθηναϊκού, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη χθεσινή τελετή. «Είναι μία δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Αυτός και τα αδέλφια του μας έμαθαν να αγαπάμε την ομάδα μας, χωρίς να μισούμε τον αντίπαλο. Μπορεί τα τρία αδέλφια να μην είναι ανάμεσά μας, αλλά θα είναι για πάντα στην καρδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Ζοτς».

Ο πρώην βοηθός του Ομπράντοβιτς, πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό και πλέον προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, ταξίδεψε στην Ελλάδα για να τιμήσει κι αυτός τον Θανάση Γιαννακόπουλο. «Έφυγε ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν αυθεντικός, αληθινός και το δείχνει η αγάπη του κόσμου αυτό. Δεν ξέρω αν ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Οπου και να ήμουν θα ερχόμουν, ήταν ανάγκη προσωπική να είμαι εδώ», δήλωσε συγκινημένος ο Ελληνας τεχνικός.

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσε τον «Τυφώνα» κι ένας εκ των κορυφαίων παικτών που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα με το Τριφύλλι, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα. «Ήταν σπουδαίος άνθρωπος, που έδωσε πολλά στον Παναθηναϊκό, μαζί με τα αδέλφια του, την οικογένειά του. Έχει παράλληλα ξεχωριστή θέση στη δική μου καρδιά και στην οικογένειά μου. Έχω πολλές αναμνήσεις, ειδικά στο Final 4 της Θεσσαλονίκης, της Μπολόνια, αλλά πάντα θα θυμάμαι ένα παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, είχε μπει πριν από το παιχνίδι στο νοσοκομείο, γιατί ζούσε κάθε παιχνίδι με τόσο πάθος και το μετέδιδε αυτό σε όλους τους παίκτες , αυτήν την ενέργεια, αυτό το πάθος, ήταν φανταστικό που τον γνώρισα και πάντα θα τον θυμάμαι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 46χρονος πλέον θρύλος του Παναθηναϊκού.

Τέλος, στη Μητρόπολη Αθηνών ήταν και ο τέως προπονητής του Εξάστερου, Τσάβι Πασκουάλ, που δήλωσε: «Τον αγαπούσα πάρα πολύ, με βοήθησε πολύ και ήταν πάντα ευγενικός όταν με συναντούσε. Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...