Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Με «Βασιλιά» τον Νικ Καλάθη

Ο ΠΑΟ με ηγέτη τον διεθνή γκαρντ νίκησε την Μπουντούτσνοστ 87-67 και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας θα κοντραριστεί με τη Ρεάλ

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Εγραψε ιστορία ο Νικ Καλάθης. Με το τριπλ νταμπλ (11 π., 11 ριμπ., 17 ασ.) που πέτυχε έστειλε τον Παναθηναϊκό στους «8» της Ευρωλίγκας, στη νίκη επί της Μπουντούτσνοστ με 87-67, όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν η μία να χτυπήσει την άλλη στο transition, με συνέπεια να συμβαδίζουν σχεδόν στο σκορ στο 10′ (23-21). Το τεράστιο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν τα ριμπάουντ, εκεί όπου ο Μπιτάτζε έκανε πάρτι για την Μπουντούτσνοστ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο Καλάθης και Γκιστ βρίσκονταν με κλειστά μάτια και οι Πράσινοι πήραν διαφορά 13 πόντων στο 20′ (49-36).

Ακόμα και σε μέτρια μέρα, ο Παναθηναϊκός είχε τη σφραγίδα του καλού προπονητή. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς εκεί που έπρεπε. Στο δεύτερο μέρος, η μορφή του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Οι Πράσινοι, με πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Γκιστ, πήραν τη νίκη με 87-67 και σφράγισαν την πρόκρισή τους στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Πάντως, στην τελευταία περίοδο, όλο το γήπεδο ασχολήθηκε με τον Νικ Καλάθη και το τριπλ νταμπλ που πέτυχε, το πρώτο στην Ευρωλίγκα έπειτα από 12 χρόνια.

Παράλληλα, τον υπέρτατο τίτλο τιμής στον Παναθηναϊκό χάρισε η διοργανώτρια αρχή, αποκαλώντας τον «κορυφαία ομάδα του αιώνα», στο ειδικό αφιέρωμα που ετοίμασε για τον Νικ Καλάθη!

Ο Παναθηναϊκός «γιγάντωσε» το όνομά του την τελευταία 25ετία, κατά την οποία κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση 6 ευρωπαϊκών τίτλων. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε σχετικά με την… κληρονομιά του Παναθηναϊκού και τόνισε: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην Ιστορία επειδή έκανε τον Παναθηναϊκό να είναι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, μαζί με τα αδέρφια του, Θανάση και Κώστα. Θα επαναλάβω πως ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτα απ’ όλα ο Παύλος Γιαννακόπουλος».

Στα άλλα ματς, στη Μόσχα η ΤΣΣΚΑ έκανε την ανατροπή και νίκησε την Μπασκόνια 82-78. Η Αναντολού Εφές νίκησε την Αρμάνι 101-95.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 49-36, 66-56, 87-67.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 17 (2), Λάνγκφορντ 4 (1), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 12, Γκιστ 23 , Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ 7 (1), Λοτζέσκι, Καλάθης 11 (1), Μήτογλου 2.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Τζάκσον 3 (1), Κόουλ 14, Σέχοβιτς, Κλαρκ 10 (2), Μπάροβιτς 4, Σεχοβιτς, Γκόρτιτς 10 (2) , Μπιτάτζε 16 (1) , Πόκοβιτς , Μπέλ 3 (1), Νίκολιτς 7 (1), Γουίλιαμς.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...




Μποζουκια Αθηνα