Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Ήθελαν να ξεκάνουν τον φίλο του Πούτιν;

❱❱ Ρώσοι πράκτορες ξεψαχνίζουν το σενάριο δολιοφθοράς στο μοιραίο ελικόπτερο του Πόρου

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά κόβοντας το νήμα της ζωής του Ελληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Νίκου Καρυστινού και των δύο Ρώσων επιβαινόντων, ηλικίας 56 και 24 ετών, που επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Κι αυτό καθώς ο 56χρονος επιφανής επιχειρηματίας Μιχαήλ Αμπράμοβ, που δραστηριοποιούνταν στον τομέα των ασφαλίσεων, δεν ήταν μόνο γνωστός συλλέκτης έργων τέχνης, αλλά και στενός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πτυχή που γεννά υπόνοιες για δολιοφθορά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει το newsbreak.gr, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας (FSB), που εδρεύουν από την εποχή Καραμανλή στην Ελλάδα, αλλά και στελέχη της πρεσβείας, έχουν λάβει εντολή να διερευνήσουν εξονυχιστικά τα αιτία της τραγωδίας, καθώς, αν και τα πρώτα στοιχεία συνηγορούν στο σενάριο του «δυστυχήματος», υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι κάτι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μοιραία συντριβή.

Eμπειρογνώμονες

Ηδη η πρεσβεία, αν και κρατά χαμηλούς τόνους, έχει ζητήσει να εξετάσουν το ελικόπτερο και δικοί της εμπειρογνώμονες, ενώ περιμένουν το πόρισμα της έρευνας που διενεργεί η ελληνική πλευρά.

Την εκδοχή της δολιοφθοράς έρχονται να ενισχύσουν ακόμη δύο δεδομένα: αφενός ο έμπειρος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας μετρούσε χιλιάδες ώρες πτήσης στους αιθέρες και μάλιστα σε μαχητικά αεροσκάφη, γεγονός που απομακρύνει το σενάριο ενός λανθασμένου χειρισμού, και αφετέρου το μοιραίο ελικόπτερο δεν είχε παρουσιάσει κάποια τεχνική βλάβη ή άλλο πρόβλημα στις πτήσεις του.

Αλλωστε οι θεωρίες περί στόχευσης του 56χρονου μαικήνα της τέχνης βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη στενή σχέση που διατηρούσε με τον Ρώσο πρόεδρο. Οπως αναφέρουν πηγές, ο Αμπράμοβ θεωρούνταν άνθρωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ήταν από τους ισχυρότερους παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς της Ρωσίας.

Ειδικότερα, είχε υψηλόβαθμη θέση στην RGS Group, που ήταν για πολλά χρόνια η μεγαλύτερη και ισχυρότερη ασφαλιστική εταιρία της Ρωσίας, έχοντας πλέον «πέσει» στη δεύτερη θέση πίσω από τη SOGAZ.

Στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με το εμπόριο γουναρικών, ενώ το 2006 ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και τέχνης στη Μόσχα, που σήμερα φιλοξενεί μία ανεκτίμητης αξίας συλλογή από 4.000 έργα τέχνης και τουλάχιστον 600 βυζαντινές και παλιές ρωσικές εικόνες.

Την ίδια ώρα ο 56χρονος λάτρης της τέχνης ήταν γνωστός και για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του, ενώ στις συλλυπητήριες δηλώσεις του ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε ότι πολλά από τα κτίρια και τις εκκλησίες της πόλης χτίστηκαν χάρη στον Αμπράμοβ.

Την ίδια ώρα ελάχιστα είναι τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον Παβελ Ντιμίτριεβιτς Ακουλίνιν, τον δεύτερο Ρώσο επιβαίνοντα, γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα.

Προς αξιολόγηση

Φως στη μοιραία πτώση του Augusta A109C αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα οποία θα μεταβιβαστούν προς αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι άνδρες του Λιμενικού έχουν ανασύρει την άτρακτο και τους έλικες του ελικοπτέρου, ενώ τα συντρίμμια θα εξεταστούν από πραγματογνώμονες, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να δώσουν απαντήσεις για την τραγωδία.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγικό συμβάν θύμισε σε αρκετούς την πτώση-μυστήριο του ελικοπτέρου Σινούκ πάνω από το Αγιον Ορος, τον Σεπτέμβριο του 2004, που στοίχισε μεταξύ άλλων και τη ζωή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου!

Τότε το ελικόπτερο του 4ου ΤΕΑΣ της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή 3-4 μίλια νοτιοανατολικά της Σιθωνίας παρασύροντας στον θάνατο 19 ανθρώπους.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...