Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πόκεμον «έκαψε» τους δολοφόνους

❱❱ Πώς οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έπιασαν με «βοηθό» τον… Πίκατσου τους δύο δράστες
❱❱ Τα κίνητρα των αδίστακτων killers που λογάριαζαν χωρίς την… καμένη λάμπα στο αυτοκίνητο διαφυγής τους

Στη Δικαιοσύνη χάρη στον… Πίκατσου, σε μια καμένη λάμπα και στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών οδηγήθηκαν οι δράστες της άγριας δολοφονίας 68χρονου φύλακα εταιρίας που έγινε στα μέσα του περασμένου Ιουνίου στον Κορυδαλλό.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι του στυγερού εγκλήματος που είχε ως κίνητρο τη ληστεία και να φτάσουν στα ίχνη των δύο δραστών που δεν δίστασαν να βγάλουν με τον πιο σκληρό τρόπο από τη μέση τον άτυχο υπάλληλο προκειμένου να φέρουν σε πέρας το σχέδιό τους.

Δυόμισι μήνες μετά τη μυστηριώδη δολοφονία οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τοποθετήσουν και το τελευταίο κομμάτι στο παζλ και να φτάσουν στην ταυτότητα των κακοποιών που εισέβαλαν τη νύχτα της 17ης Ιουνίου στα γραφεία της μεταφορικής επιχείρησης και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον ηλικιωμένο αλλοδαπό άνδρα που εκτελούσε χρέη φύλακα.

Πρόκειται για δύο Ελληνες, ηλικίας 43 και 46 χρονών, με βαρύ ποινικό παρελθόν, καθώς παλιότερα έχουν κατηγορηθεί για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, κλοπής, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, οπλοφορίας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και αντίστασης.

Μάλιστα ο ένας από τους δράστες, και συγκεκριμένα ο 43χρονος, ήταν και πρώην συνάδελφος του θύματος, αφού εργαζόταν στην εν λόγω εταιρία και είχε αποχωρήσει δύο μήνες προτού αποφασίσει να τη ληστέψει!

Ο άτυχος 68χρονος είχε καταλήξει λόγω των αλλεπάλληλων χτυπημάτων που δέχτηκε από τους δύο ληστές, οι οποίοι, αφού τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν, άρχισαν να τον χτυπούν με μανία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός του επήλθε συνεπεία ισχαιμίας του μυοκαρδίου απότοκου κακώσεων που προκλήθηκαν από ξυλοδαρμό.

Οι δράστες στη συνέχεια έκαναν φύλλο και φτερό τα γραφεία της εταιρίας, άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και έγιναν καπνός. Οι κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης όμως είχαν καταγράψει λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του, αποτελώντας πολύτιμο όπλο στα χέρια των Αρχών.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, εξετάζοντας με προσοχή τον χώρο και το υλικό από τις κάμερες, ήταν σίγουροι από την πρώτη στιγμή ότι ο ένας εκ των δύο δραστών γνώριζε την εταιρία εκ των έσω. Κι αυτό γιατί οι κινήσεις του πρόδιδαν πως ήξερε τον χώρο, ενώ φρόντιζε, μάλιστα, να αποφεύγει τις κάμερες!

Όμως κομβικότερο στοιχείο, που στάθηκε εξαιρετικά χρήσιμο για να σφίξει ο κλοιός γύρω από τους δράστες, ήταν ένα κίτρινο πόκεμον και συγκεκριμένα η φιγούρα του Πίκατσου που είχαν οι δύο κακοποιοί ως διακοσμητικό μέσα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στη ληστεία.

Ειδικότερα, από τις κάμερες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι δύο άνδρες διέφυγαν από την επιχείρηση χρησιμοποιώντας μια παλιά μοβ BMW.

«Μίλησαν» οι κάμερες

Κάνοντας ζουμ και στοπ καρέ στο υλικό των καμερών, εντόπισαν το γιαπωνέζικο καρτούν να κρέμεται στον καθρέφτη του οχήματος! Παράλληλα διαπίστωσαν πως το αυτοκίνητο είχε και μία καμένη λάμπα, στοιχεία που τους βοήθησαν να «δέσουν» τους δύο δράστες με το έγκλημα.

Την Τετάρτη οι δύο αδίστακτοι ληστές εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στα γραφεία του 11ου ορόφου του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και εν συνεχεία με βάση τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος είναι αδελφός γνωστού στις Αρχές ληστή, ο οποίος είχε εμπλακεί σε αιματηρή ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και σε άλλες δύο ανθρωποκτονίες.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...