Πόσους έφαγε ο «Δρ Χάρος»: Λεπτομέρειες για την εγκληματική δράση του «ψευτογιατρού» Νίκου Κοντοστάθη

Ανατριχίλα από τις δύο πραγματογνωμοσύνες που «δένουν» τον Νίκο Κοντοστάθη με 12 φόνους και 14 απόπειρες σε καρκινοπαθείς

Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 47χρονο «ψευτογιατρό» Νίκο Κοντοστάθη, η εγκληματική δράση του οποίου απέναντι σε ανυπεράσπιστους ασθενείς, που έπασχαν από καρκίνο, και τις οικογένειές τους αποκαλύφτηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος των οικογενειών έξι θυμάτων, Στέλιος Σούρλας, υποστήριξε ότι οι Αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες σε ασθενείς που τον εμπιστεύτηκαν, ενώ συνολικά τα χρήματα που είχε καταφέρει να αρπάξει εξαπατώντας τα θύματά του με -δήθεν- θεραπείες φτάνουν τα 840.000 ευρώ!

Σε αυτά τα συμπεράσματα φέρεται ότι έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής οι δύο πραγματογνώμονες των ανακριτικών Αρχών, μία ιατροδικαστής και μία παθολογοανατόμος, οι οποίες έκαναν φύλλο και φτερό τους φακέλους των ασθενών που κατέληξαν από τα χέρια του «Δρ Χάρου» και εντόπισαν άμεση συνάφεια του θανάτου τους με τη δράση του.
«Ο θάνατος όλων των ασθενών επήλθε συνεπεία καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, σε έδαφος του καρκίνου (από τον οποίο έπασχαν), μετά από διακοπή της θεραπείας τους από τον Κοντοστάθη Νικόλαο, τελώντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας» αναφέρεται συγκεκριμένα στο πόρισμα των Αρχών.

Το ανατριχιαστικό συμπέρασμα που ήρθε στο φως από τις δύο πραγματογνώμονες σχετικά με τη δράση του «ψευτογιατρού» είναι ότι οι θεραπείες του χειροτέρευαν την κατάσταση της υγείας των ασθενών και τους οδηγούσαν ένα βήμα πιο κοντά στον θάνατο.

«Εξαπατήθηκε»

Σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια ενός 67χρονου θύματος, αναφέρει: «Η ιατροδικαστής απεφάνθη ότι η πρόγνωση του ασθενούς, ο οποίος έπασχε από μη μικροκυτταρικό καρκίνωμα πνεύμονα, θα μπορούσε να είναι πολύ καλή και να οδηγήσει ακόμη και σε πλήρη ίαση, χάρη στην πρόοδο της ογκολογίας και τα εγκεκριμένα ιατρικά πρωτόκολλα, πλην όμως ο ασθενής εξαπατήθηκε από τον κατηγορούμενο και πείστηκε ότι δεν χρειαζόταν να προβεί σε χειρουργική επέμβαση και ότι, δήθεν, θα θεραπευόταν με βότανα, έλαια, αυστηρή διατροφή κ.λπ. Ως εκ τούτου, η νόσος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο και οδήγησε τον ασθενή στο θάνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα»!

Παράλληλα το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η παθολογοανατόμος είναι ότι «η περίπτωση του θανόντα είναι από τις πιο δραματικές, διότι θα μπορούσε με την ορθή επιλογή να εμπιστευτεί την υγεία του σε ιατρικό προσωπικό ενδεδειγμένο για την πάθησή του και να έχει προσδόκιμο ζωής άνω των επτά τουλάχιστον ετών ζωής. Δυστυχώς, όμως, η αυστηρή διατροφή και τα αγνώστου σύστασης σκευάσματα που του χορηγήθηκαν από τον κατηγορούμενο, αλλά και η έλλειψη της σωστής θεραπευτικής αγωγής, που ορίζει η ιατρική επιστήμη, καταπόνησαν δραματικά τον ασθενή».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Δρ Χάρος» είχε ξεκινήσει τη δράση του από το 2016. Εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός της Ελβετίας, παρέχοντας, αντί αδράς αμοιβής, τις θεραπείες του με σκευάσματα βοτάνων σε βαριά νοσούντες ασθενείς, τους οποίους έπειθε να διακόψουν τις κανονικές τους θεραπείες, δίνοντάς τους ψεύτικες ελπίδες, ότι, αν ακολουθούσαν τις οδηγίες του, τότε θα θεραπεύονταν πλήρως από την ασθένειά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...

Έρωτας από αέρος για τον υιό Τράγκα

Με τα ιερά δεσμά του γάμου πρόκειται να επισφραγίσουν τον έρωτά τους και η Κατερίνα Τασιούλα, ένα πανέμορφο ζευγάρι που εδώ και τρία χρόνια πορεύεται μαζί στη ζωή.

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η σέξι φωτογράφησή της

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη πόζαρε όπως δεν την έχετε...

Θανάσης Ζεκεντές: O δήμαρχος Λοκρών που τιμά την Αλίκη εκπέμπει SOS για το αύριο της ελληνικής υπαίθρου

«Η ελληνική ύπαιθρος αντιμετωπίζει ζωτικά και υπαρξιακά προβλήματα. Εχουν...

Έλενα Παπαρίζου: Τι συμβαίνει με την υγεία της τραγουδίστριας;

Η Έλενα Παπαρίζου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που την ανάγκασε να διακόψει τις εμφανίσεις της με τον Τάκη Ζαχαράτο στο NOX.