Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Στα πράσα σπείρα που «έγδυνε» γεροντάκια

Δέκα Ρομά κακοποιοί, ένας Αλβανός και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές εις βάρος ηλικιωμένων στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, με τη λεία τους να ξεπερνά τα 100.000 ευρώ, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ.

  • Από την Νάντια Αλεξίου

Ο αρχηγός της σπείρας, που έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσω του Αλβανού συνεργού του για να εκτελούν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια μοναχικών ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές. Είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στη Λευκάδα, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα του ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών για ληστείες.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης της σπείρας, οι συλληφθέντες στρατολογούσαν άτομα από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και τους έδιναν πληροφορίες για ηλικιωμένους που έμεναν μόνοι. Στη συνέχεια πήγαιναν στα σπίτια τους παριστάνοντας τους αστυνομικούς, τους ακινητοποιούσαν με τη χρήση βίας και άρπαζαν τις οικονομίες τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εξιχνίασαν επτά ληστείες και 26 κλοπές και διαρρήξεις που διέπραξε η σπείρα από τις αρχές του έτους σε περιοχές του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού, του Αγρινίου, του Ξηρόμερου, της Βόνιτσας και της Αμφιλοχίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δέκα Ρομά -μεταξύ των οποίων μία γυναίκα-, ένας συνταξιούχος αστυνομικός αλλά και ο Αλβανός άμεσος συνεργάτης του φυλακισμένου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τις έρευνες στις κατοικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- ένα περίστροφο, 55 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, δύο φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, μία συσκευή GPS tracker, ένα ξύλινο αστυνομικό κλομπ, 15 κινητά, πλήθος κάρτες sim, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες full face και 800 ευρώ. Ακόμη οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου για τα όπλα, και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...