Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Κρατερός Κατσούλης: «Ήρθα με τη μηχανή και ήταν σαν να οδηγώ μέσα...

Ο Κρατερός Κατσούλης πέρασε δύσκολα το πρωί της Παρασκευής λόγω της κακοκαιρίας ώσπου να φτάσει στο στούντιο της εκπομπής «Νωρίς νωρίς»

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Εκτός της εκπομπής «Νωρίς νωρίς» για δεύτερη ημέρα η Μαρία Ηλιάκη

Η Μαρία Ηλιάκη απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής.

Ταινία με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη φλερτάρει με την πεντάδα υποψηφιοτήτων για το χρυσό αγαλματίδιο

«Μήλα» μου για Οσκαρ!

Δέκα χρόνια μετά την υποψηφιότητα του «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, η κινηματογραφική ιστορία ενδέχεται να επαναληφθεί με το φιλμ του Χρήστου Νίκου «Μήλα», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης.

  • Από τον
    ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Από την αρχή του χρόνου είναι πολλά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που έχουν αναφερθεί με εγκωμιαστικά σχόλια στην ελληνική πρόταση για τα φετινά Όσκαρ, η οποία φαίνεται πλέον να… φλερτάρει στενά με την πεντάδα των υποψηφιοτήτων. Μεταξύ αυτών η εφημερίδα «Los Angeles Times», που έγραψε ότι «η πρόταση της Ελλάδας μάς φέρνει μπροστά σε μια πραγματικότητα που δεν είναι διαφορετική από τη δική μας, όταν ένας άγνωστος ιός ρίχνει ξαφνικά τους ανθρώπους σε αμνησία», αλλά και το περιοδικό «The Hollywood Reporter», το οποίο κατέταξε την ταινία του Χρήστου Νίκου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες ξενόγλωσσες του 2020.

Σημειώνεται πως «Τα μήλα» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 16η θέση ανάμεσα σε 70 ταινίες που στοχεύουν στην οσκαρική πεντάδα. Ωστόσο η πορεία της ελληνικής πρότασης αναμένεται ανοδική, ενώ έχει και μια σημαντική σύμμαχο στον δρόμο για την εξασφάλιση της πολυπόθητης υποψηφιότητας: Ο λόγος για τη δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία -ως γνωστόν- συνδράμει στην προώθηση της ταινίας ως executive producer. Ενδεικτική ήταν η συζήτηση στο κανάλι του διαδικτυακό περιοδικού TheWrap (στο YouTube) στις 7 Δεκεμβρίου, όταν η Μπλάνσετ σύστησε τον Έλληνα σκηνοθέτη στο κοινό και στα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας. Σε κοινή δράση για να φτάσει η ελληνική πρόταση στα Όσκαρ προχώρησαν πρόσφατα και το Los Angeles Greek Film Festival σε συνεργασία με το UCLA Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture.

Συγκεκριμένα αύριο, Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, θα προβάλουν διαδικτυακά τα «Μήλα» (η 24ωρη διάθεση της ταινίας θα είναι ελεύθερη), παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα και στους ψηφοφόρους της ακαδημίας να παρακολουθήσουν την ταινία. Η 93η απονομή των Όσκαρ έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα