Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Βρήκαμε τον Γιάννη Λάτσιο να βολτάρει στο κέντρο της Αθήνας

Ο Γιάννης Λάτσιος κομψά ντυμένος έκανε βόλτα στο κέντρο...

Η σόουμπιζ στη θεατρική αυλή της «Κυράς της Ρω»

Αποθέωση γνώρισε η «Κυρά της Ρω» στην πρεμιέρα της...

Τέλος η αυτοεξορία της Ελεν ΝτιΤζένερις

Η 68χρονη τηλεπαρουσιάστρια ξόδεψε 22.850.000 ευρώ για να αγοράσει έπαυλη στη γειτονιά των διασήμων, στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Αποκαλύψεις στο «Να μ’αγαπάς»: Ο Άγγελος λέει στη Ζωή για τα συναισθήματά...

Πολλές και συγκλονιστικές οι εξελίξεις της σειράς «Να μ’αγαπάς».

Νίκος Κούλης: Πώς ο Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων συναγωνίστηκε σε δημοσιότητα τον Μπάιντεν

Μετά τη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, τη Ριάνα, τη Νικόλ Κίντμαν, τη Σάλμα Χάγεκ, τη Τζέιν Φόντα, η 22χρονη Αφροαμερικανίδα ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν, που έκανε την Αμερική να αναριγήσει με την ερμηνεία του ποιήματός της «Ο λόφος που σκαρφαλώνουμε» στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, με όλα τα μάτια του κόσμου στραμμένα πάνω της, φόρεσε κοσμήματα του Νίκου Κούλη, σε συνδυασμό με το Prada σύνολό της.

  • Από τον
    Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Η αγαπημένη πελάτισσα και φίλη του 43χρονου Έλληνα δημιουργού Νίκου Κούλη στις ΗΠΑ Όπρα Γουίνφρεϊ ήταν εκείνη που έκανε πρόσφατα δώρο ένα ζευγάρι σκουλαρίκια στη νεαρή Αμάντα, στην οποία έχει αδυναμία. Μόνο που τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια από τη συλλογή «Energy» του Νίκου Κούλη ήταν φτιαγμένα στην Αθήνα, δίνοντας έτσι ελληνικό χρώμα στην τελετή! Η 22χρονη Αμάντα φόρεσε τους χρυσούς κρίκους με διαμάντια στη γεμάτη φως, δέος και πάθος ερμηνεία της και η ελληνική μόδα βρέθηκε με έναν αναπάντεχο, ομολογουμένως, τρόπο στο Καπιτώλιο.

Η Οpra με τα σκουλαρίκια του Νίκου Κούλη.

Μάλιστα, η διάσημη παρουσιάστρια είχε ενημερώσει τον σχεδιαστή και την ομάδα του ότι ενδιαφέρεται να κάνει δώρο σκουλαρίκια στη νεαρή φίλη της για την απαγγελία της στην ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο κομμάτι από τη συλλογή «Energy» -που βασίζεται στον χρυσό και στα διαμάντια- βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και έτσι αγοράστηκε από την Όπρα και ταίριαξε απόλυτα στο καθαρό και αγνό πρόσωπο της Αμάντα, προσθέτοντάς της κίνηση κατά την απαγγελία της.

Μεταξύ άλλων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram ο Νίκος Κούλης έγραψε χαρακτηριστικά: «Παρακολούθησα με δέος την Amanda Gorman στη σκηνή της ορκωμοσίας να μιλάει με πάθος, περηφάνια, χάρη, σοφία και ένα απαράμιλλο πνεύμα νεανικής ορμής. Είμαι ευγνώμων στην Oprah Winfrey, που επέλεξε τα σκουλαρίκια της συλλογής μου “Energy” για να της τα δωρίσει γι’ αυτή την τόσο ξεχωριστή και μεγαλειώδη στιγμή. Με ενέπνευσε και με σαγήνευσε, όπως και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταδίδοντάς μας την ενέργεια της παρουσίας της και τη δύναμη του λόγου της»!

Η οικογένεια

Ποιος είναι όμως ο Έλληνας σχεδιαστής που συνδέθηκε με την τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν; Μέλος παλιάς οικογένειας κοσμηματοποιών, ο Νίκος Κούλης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Γεμολογία και Γλυπτογραφία στο Gemological Institute of America. Δημιούργησε το δικό του ατελιέ το 2006 σε όροφο της οδού Βουκουρεστίου, όπου πολλές γνωστές Αθηναίες έγιναν αμέσως φανατικές πελάτισσές του! Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα Σοφία Γιαννικοπούλου, η φαρμακοβιομήχανος Νέλλη Κάτσου και η Άννα Βίσση, ενώ και ο Γιώργος Μαζωνάκης, που έχει αδυναμία στα κοσμήματα, είναι φαν των δημιουργιών του Κούλη!

Σοφία Κούστα

Άννα Βίσση
Γιώργος Μαζωνάκης

Το πρώτο κατάστημά του το άνοιξε το 2014 στη Μύκονο, όπου κάθε καλοκαίρι φημολογείται ότι αγοράζουν κοσμήματα γαλαζοαίματοι, πριγκίπισσες και πάμπλουτοι Λιβανέζοι, Ινδοί και Αμερικανοί επιχειρηματίες!

Ο ίδιος δεν αποκαλύπτει ποτέ τα ονόματα των πελατισσών του, οι οποίες τον λατρεύουν, καθώς είναι ένα νέο, κομψό παιδί, γεμάτο χαρά, χιούμορ και ταλέντο. Μετά το νησί των ανέμων ακολούθησε το opening ενός ακόμα καταστήματος, στη Σαντορίνη, ενώ στην Αθήνα η μικρή μπουτίκ του κλέβει την παράσταση στην πλατεία Κολωνακίου. Διακριτική αλλά και δυναμικά επικοινωνιακή, όπως και ο ίδιος, καθώς στόχος του τα τελευταία χρόνια ήταν οι διεθνείς αγορές, κάτι που πέτυχε έχοντας όραμα και πίστη στο σχεδιαστικό ταλέντο του!

Οι μοναδικές δημιουργίες του βρίσκονται σε διεθνή σημεία πώλησης, όπως το Bergdorf Goodman της Νέας Υόρκης, όπου δύο φορές τον χρόνο ο Έλληνας κοσμηματοποιός παρουσιάζει τη δουλειά του σε μορφή trunk show αλλά και σε καταστήματα στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Μόσχα, στο Μπαχρέιν, στην Ντόχα, στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντουμπάι.

Το σουξέ του όμως είναι στις ΗΠΑ, καθώς η μεγαλύτερη ένωση Αμερικανών κοσμηματοπωλών, η Jewelers of America, του απένειμε το 2020 GΕΜ Awards. Εκείνος όμως λατρεύει την Ελλάδα, κατοικεί και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα διαμέρισμα έργο τέχνης, παρά τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε καθημερινά θέματα, όπως στον τομέα των εισαγωγών – εξαγωγών αλλά και στην προσπάθεια αντιγραφής των δημιουργιών του από επιτήδειους και ζηλόφθονες Αθηναίους ανταγωνιστές του.

Στη δική του διαδρομή η ελληνική ρίζα ταξιδεύει μέσα από συλλογές όπως η «Spectrum», τα κοσμήματα της οποίας μεταφράζουν το μεσογειακό φως που περνά μέσα από μια πέργκολα, αλλά και η συμβολική «Medusa», που εστιάζει στο φιδίσιο μοτίβο.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα