Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Ντου… διαμαρτυρόμενου χριστιανού στο ΡΙΚ για το «Εl Diablo» της Τσαγκρινού

Παρατράγουδα για το τραγούδι «El Diablo» της Έλενας Τσαγκρινού, η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, τη στιγμή που άντρας εισέβαλε στο ΡΙΚ για να διαμαρτυρηθεί.

Οπως γράψαμε και στο φύλλο της «Espresso Σαββατοκύριακο», ο τίτλος του τραγουδιού προκάλεσε διαμαρτυρίες από συγκεκριμένες ομάδες, που έφτασαν στο σημείο να ζητούν την απόσυρση της συμμετοχής: «Είναι αδιανόητο η Κύπρος να επιλέγει να εκπροσωπηθεί με ένα τραγούδι που φέρει τον τίτλο “ο Διάβολος” και στίχους “έδωσα την καρδιά μου στον διάβολο… αγαπώ τον διάβολο”»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», πρόσφατα η Αστυνομία στην Κύπρο τέθηκε σε συναγερμό έπειτα από τηλεφωνήματα αγνώστων στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, οι οποίοι απειλούσαν ότι θα κάψουν το κτίριο λόγω του τραγουδιού. Την ακύρωση της συμμετοχής ζητούν επίσης με ψήφισμα πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «χριστιανοί». Η Αστυνομία έλαβε ενισχυμένα μέτρα φρούρησης των εγκαταστάσεων του ιδρύματος. Παρ’ όλα αυτά, το μεσημέρι του Σαββάτου άγνωστος άντρας πλησίασε το κτίριο όπου στεγάζεται το κρατικό κανάλι και άρχισε να απειλεί, αποκαλώντας τους εργαζομένους «άθεους».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό του σε σχέση με τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, το οποίο, όπως αναφέρει, «εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει τη ζωή του σ’ αυτόν και τον αγαπά». Η Ελενα Τσαγκρινού συνδέθηκε μέσω Skype στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και απάντησε για τις συγκεκριμένες αντιδράσεις. «Μου έκαναν ανάθεση και τρελάθηκα από την αρχή με το τραγούδι… Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο στίχος του “El Diablo” είναι μεταφορικός και κάθε καλλιτέχνης θα το εκφράσει με κάθε του δυναμική. Από τη στιγμή που είναι ένα καλό τραγούδι, δεν τίθεται θέμα για όλα αυτά που ακούγονται. Είναι ξεκάθαρα η σχέση με έναν αλήτη, που στην ουσία εγώ από αυτόν λυτρώνομαι και τελικά βγαίνω δυνατή» είπε η όμορφη τραγουδίστρια.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Κύπρου ΡΙΚ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση: «Το τραγούδι εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξ ου και τον αποκαλεί “El diablo”. Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (sic) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».

«Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....