Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Θρίλερ με τη «Δήμητρα της Λέσβου» που αγνοείται από τις 6 Απριλίου (video)

Τον γύρο του κόσμου έκανε το 2015 το «κλικ» που βοηθούσε πρόσφυγες φορώντας φόρεμα

Παρατείνεται η αγωνία για την τύχη του Δημήτρη Καλογιάννη ή πιο γνωστού ως «Δήμητρα της Λέσβου», ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου από την περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SILVER ALERT, ο Δημήτριος Καλογιάννης είναι 64 ετών, έχει γαλανά μάτια, ύψος 1,75 μ. και είναι αδύνατος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κόκκινο πουλόβερ και λευκό παντελόνι.

exafanisi 6948 2

Μετά την έκδοση του SILVER ALERT επιχειρηματίας από τη Χαλκίδα ενημέρωσε το protothema.gr ότι πιθανόν να έχει δει τον Δημήτρη έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. «Κάτι έλεγε μόνος του χαμογελαστά και με χαιρέτησε. Είχε μαζί του ένα μικρό σλίπινγκ μπαγκ και ένα ταγάρι χιαστί. Το παντελόνι που φορούσε ήταν λίγο κοντύτερο από το κανονικό, σιθρού μπλουζάκι και κολιέ στον λαιμό του. Τον είδα πάλι με τα ίδια ρούχα στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τη Χαλκίδα με τη Νέα Αρτάκη, στη στροφή Τσεκούρα, με κατεύθυνση προς Νέα Αρτάκη» είπε.

skala 3

Ο αγνοούμενος έγινε γνωστός εκτός νησιού κατά την προσφυγική κρίση του 2015, όταν τον «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός να βοηθά τους πρόσφυγες φορώντας ένα φόρεμα. Η «Δήμητρα», όπως τον γνωρίζουν όλοι στο νησί, μεγάλωσε στη Σκάλα Συκαμιάς και από την ηλικία των 14 χρόνων εξήγησε στους γονείς του ότι αισθανόταν γυναίκα. Οπως είχε πει παλαιότερα ο ίδιος, η μητέρα του ήταν βαθιά θρησκευόμενη, ενώ χαρακτήριζε τον πατέρα του άγριο. Η εξομολόγησή του για τη σεξουαλική του ταυτότητα προκάλεσε σοκ στους γονείς του, που τον έστειλαν σε ψυχιατρείο και υποχρεώθηκε στη λήψη φαρμάκων.

Ακολούθησαν αρκετές απόπειρες αυτοκτονίας, έφυγε από το χωριό στα 20 χρόνια του και ζούσε στην Αθήνα ως άστεγος για μια πενταετία. Επέστρεψε στο νησί όταν αρρώστησε η μητέρα του, την οποία φρόντισε ως τον θάνατό της, κάτι που τον συγκλόνισε ψυχικά και σκέφτηκε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Τελικά επέλεξε να ακολουθήσει μια νέα ζωή, φορώντας έκτοτε δημοσίως γυναικεία ρούχα. Η «Δήμητρα» ένιωθε επιτέλους ολοκληρωμένος άνθρωπος, όμως οι δοκιμασίες δεν είχαν τελειώσει. Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου δέχθηκε επιθέσεις μέσα στο σπίτι του στη Σκάλα Συκαμνιάς από συμμορία ανηλίκων οι οποίοι τον υπέβαλαν σε εξευτελισμούς τους οποίους βιντεοσκόπησαν και ανέβασαν στο διαδίκτυο.

a 686 277x600 1

Στα τέλη του 2015 η Καναδή Rory Aurora Richards, που είχε επισκεφτεί τη Λέσβο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, εντυπωσιάστηκε από την ιστορία του. Με τον Σουηδό Torbjörn Stenberg θέλησαν να τον φωτογραφίσουν και να μιλήσουν μαζί του. Πήγαν για ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο σπίτι της «Δήμητρας» και κατέγραψαν τη συζήτησή τους, η οποία δημοσιεύτηκε στα αγγλικά, στο Pappas Post.

«Νιώθεις άντρας ή γυναίκα;» ρώτησαν αρχικά για να ξέρουν πώς να την αποκαλούν από κει και πέρα. «Γυναίκα και το όνομά μου είναι Δημήτρης» ήταν η απάντηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...