Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Μαρίνα απασφαλίζει κι είναι έτοιμη να καταδώσει το Μαθιό, για...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η είδηση...

Ο Μανουσάκης απλώνει «δίχτυ» στην κρατική τηλεόραση

Ο Μανούσος Μανουσάκης ξαναχτυπά στη μικρή οθόνη, αλλά όχι...

Ο Λαζόπουλος έχασε τις αισθήσεις του και έκανε ράμματα στο κεφάλι

Χάντρα θαλασσιά... θα πρέπει να φορέσει ο Λάκης Λαζόπουλος!...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...

Σκληρή μάχη με τις φωτιές και σε Εύβοια, Μεσσηνία, Λακωνία και Κω

Εκκενώθηκαν χωριά

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται ολόκληρη η χώρα τις τελευταίες ώρες. Εκτός από την πύρινη λαίλαπα που έχει σαρώσει τη Βαρυμπόμπη, πυρκαγιές απειλούσαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες κατοικημένες περιοχές στην Εύβοια, ενώ οι φλόγες προσέγγιζαν οικισμούς και στη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Κω, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν σκληρή μάχη.

Η πιο επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου στη Λίμνη Ευβοίας και, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Ρετσινόλακος και Μουρτιά. Νωρίτερα χθες το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά και σε υπαίθριο χώρο, κοντά σε σπίτια στα Κριεζά Ευβοίας. Τόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όσο και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη.

«Είμαστε σε επιφυλακή, αλλά ακόμη δεν μας έχουν ζητήσει κάτι που να έχει σχέση με μεταφορά ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι» δήλωσε αξιωματικός του Λιμεναρχείου Αιδηψού.

Στην Κω συνεχίζονταν ως αργά χθες το βράδυ με κάθε μέσο οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαινόταν στην περιοχή Μαρμαρωτό, κυρίως σε χορτολιβαδική αλλά και σε δασική έκταση. Μάλιστα, στο νησί είχε μεταβεί ελικόπτερο από τη Ρόδο που εκτελούσε ρίψεις νερού, έτσι ώστε να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς και να μην επεκταθεί στην παρακείμενη δασική περιοχή.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση από την πλευρά της Πυροσβεστικής και του Δήμου Κω, ενώ στην περιοχή είχαν σπεύσει και ιδιωτικά μηχανήματα για να συνδράμουν την προσπάθεια. Νωρίτερα, χθες το απόγευμα, δόθηκε εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων που διαμένουν στη περιοχή Τσουκαλαριά, ενώ στη συνέχεια εκκενώθηκε και ο οικισμός Πλατάνι. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης, και είναι πιθανό να σταλούν στο νησί ενισχύσεις από άλλη περιοχή της χώρας.
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στην Καστανιά του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Στο σημείο επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ προληπτικά απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από τους οικισμούς Καστάνια, Αγιος Νικόλαος και Κόκκινα Λουριά.

Φωτιά ξέσπασε και στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, η οποία αργά χθες το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Ωστόσο οι Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε προληπτική εκκένωση στο Βασιλίτσι, στα Λειβαδάκια και στον Αγιο Γεώργιο.

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούσαν ως το σούρουπο ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου Νίκος Τομαροπανάγος, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε παραθεριστικές κατοικίες» υποστήριξε ο κ. Καρβέλας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...