Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

«Τσακώσαμε» την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε πόσο κοστίζει...

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ τρέχει και δε φτάνει από τότε που ήρθε στη χώρα μας καθώς η θέση της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα είναι απαιτητική και με πολλές υποχρεώσεις.

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της...

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Ο Δημήτρης Οικονόμου αποχώρησε από την εκπομπή – Τι συνέβη;

Ο Δημήτρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Σήμερα»...

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

Έφη Αλεβίζου – Δείτε ποια ηθοποιός είναι πεθερά της

Σπουδαία ηθοποιός

Η Έφη Αλεβίζου το βράδυ της Πέμπτης πήγε στο Θέατρο Βράχων με τη φίλη και κουμπάρα της, Νίκη Λυμπεράκη.

Οι δύο κυρίες των δελτίων ειδήσεων άφησαν πίσω τους τα «αυστηρά» ταγιέρ και ντυμένες casual πήγαν να δουν τη παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως η πεθερά της Έφης Αλεβίζου είναι η ηθοποιός Έφη Σταμούλη. «Εδώ με την κουμπάρα @nikilymperaki, ήρθαμε να δούμε τη πεθερούλα μου, @efi.stamouli, στην «Ελένη» του Ευριπίδη!!!», έγραψε η δημοσιογράφος.

Ποια είναι η Έφη Σταμούλη;
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ (1978) και το Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ (1981). Για ένα χρόνο (1978) εργάστηκε στο ΚΘΒΕ και αμέσως μετά, το 1979, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», όπου παρέμεινε με μικρά διαλείμματα μέχρι σήμερα. Έχει ερμηνεύσει πολλούς ρόλους του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου, έχοντας πάρει μέρος σε πάνω από 100 έργα. Ανάμεσα τους: Σαίξπηρ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας (Τιτάνια), Λούλας Αναγνωστάκη, Η πόλη (Ελισάβετ), Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό (Πότζο), Τσέχωφ, Θείος Βάνιας (Σόνια), Ηλία Καπετανάκη, Η βεγγέρα (Φρόσω), Μαριβώ, Η φιλονικία (Εγκλέ), Γκολντόνι, Η τριλογία του παραθερισμού (Τζιακίντα), Ίψεν, Έντα Γκάμπλερ (Έντα), Σαίξπηρ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας (Πουκ), Μπρεχτ, Ο κύκλος με την κιμωλία (Γρούσα), Ερίκ Ρομέρ, Τρίο σε μι μπεμόλ (Αντέλ), Κατρίν Ανν, Τίτα-Λου (Τίτα), Ευριπίδη, Ίων (Κρέουσα), Τ. Γουερτενμπέικερ, Για της πατρίδας το καλό (Λιζ Μόρντεν), Σαίξπηρ, Δωδέκατη νύχτα (Βιόλα), Ιάκωβου Καμπανέλλη, Στη χώρα Ίψεν (Έλενα Άλβινγκ), Γιάννη Ρίτσου, Το νεκρό σπίτι & Η σονάτα του σεληνόφωτος, Τσέχωφ, Οι τρεις αδερφές (Μάσα), Μπράιαν Φρίελ, Χορεύοντας στη Λούνασα (Κέητ), Μπρεχτ, Μάνα κουράγιο (Άννα Φίρλινγκ), Δ. Κεχαϊδη-Ελ. Χαβιαρά, Με δύναμη από την Κηφισιά (Φωτεινή), Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Μετά την πρόβα (Ράκελ), Μάικλ Φρέιν, Το σώσε (κυρία Κλάκετ), Αριστοφάνη, Εκκλησιάζουσες (Γριά), Τσέχωφ, Ο γλάρος (Αρκάντινα), Φρανκ ΜακΓκίνες, Εργαζόμενα κορίτσια (Έλεν), Λούλας Αναγνωστάκη, Η νίκη (Βάσω), Ίψεν, Βρικόλακες (κυρία Άλβινγκ), Άκη Δήμου, Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης (Ιοκάστη), Ζοέλ Πομμερά, Οι έμποροι (Αφηγήτρια), Μάρτιν Κριμπ, Στην εξοχή (Κορίν), Φεντώ, Το έξυπνο πουλί (Λυσιέν), Σ. Σερέφα, Θα σε πάρει ο δρόμος, Φρανκ ΜακΓκίνες, Η Γκρέτα Γκάρμπο ήρθε στην πόλη μας (Γκρέτα Γκάρμπο), Καρόλ Φρεσέτ, Το κρυφό δωμάτιο (Κατρίν), Τσέχωφ, Βυσινόκηπος (Λιουμπόφ Αντρέγεβνα), Ντύρενματ, Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας (Κλαίρη Ζαχανασιάν), Μάρτιν Μακ Ντόνα, Η βασίλισσα της ομορφιάς (Μαγκ), Μπέκετ, Το τέλος του παιχνιδιού (Κλοβ), Παπαδιαμάντη, Φόνισσα (Φραγκογιαννού) κ.ά.

Το 2002 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη Γερνάω επιτυχώς, ενώ από το 2015 και μετά είχε με τον ίδιο οργανισμό τις εξής συνεργασίες: Σοφίας Αδαμίδου, Σωτηρία με λένε (Σωτηρία Μπέλλου), Δημητρίου Κορομηλά, Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (Γιάνεννα), Έμιλυ Μπροντέ, Ανεμοδαρμένα ύψη (Νέλλυ), Ίψεν, Στυλοβάτες της κοινωνίας (Μπέτυ Μπέρνικ).

Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Νίκο Χουρμουζιάδη, Κόλιν Χάρρις, Νίκο Χαραλάμπους, Νίκο Αρμάο, Νίκο Πολίτη, Τάκη Καλφόπουλο, Ελένη Καρπέτα, Έρση Βασιλικιώτη, Πέπη Οικονομοπούλου, Νικηφόρο Παπανδρέου, Γλυκερία Καλαϊτζή, Πέτρο Ζηβανό, Ανδρέα Βουτσινά, Νικ Φιλίππου, Νίκο Χατζηπαπά, Σωτήρη Χατζάκη, Γιάννη Μόσχο, Γιάννη Λεοντάρη, Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Καλαβριανό.

Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα (Γιούκιο Μισίμα, Σάρλοτ Κήτλυ, Κόνορ Μακ Φέρσον, Λολέ Μπελόν).

Έχει διδάξει Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Από το 1997 διδάσκει Υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η



Μποζουκια Αθηνα