Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Χρήστος Σπανός: «Ήμουν παρών στη γέννηση της κόρης μου»

Ο Χρήστος Σπανός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»...

«Σασμός»: Η Μαρίνα απασφαλίζει κι είναι έτοιμη να καταδώσει το Μαθιό, για...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η είδηση...

Ο Μανουσάκης απλώνει «δίχτυ» στην κρατική τηλεόραση

Ο Μανούσος Μανουσάκης ξαναχτυπά στη μικρή οθόνη, αλλά όχι...

Ο Λαζόπουλος έχασε τις αισθήσεις του και έκανε ράμματα στο κεφάλι

Χάντρα θαλασσιά... θα πρέπει να φορέσει ο Λάκης Λαζόπουλος!...

«Αιχμάλωτος και στον θάνατο» – «Πόλεμος» πάνω από τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη

Στις δικαστικές αίθουσες το τελευταίο επεισόδιο για την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάμβανε την όλη διαδικασία

Δεν έφταναν όσα υπέφερε επί δικτατορίας ο Μίκης Θεοδωράκης, ταλαιπωρείται και μετά θάνατον από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει πάνω από τη σορό του ανάμεσα στους συγγενείς του, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και, εσχάτως, το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει τη διαδικασία προσκυνήματος και ενταφιασμού του κορυφαίου Ελληνα μουσικοσυνθέτη, κατ’ εντολήν της κόρης του Μαργαρίτας!

«Ενας όμηρος! Ο παππούς μου αιχμάλωτος και στον θάνατο!» έγραψε χθες στη σελίδα του στο facebook o εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Αγγελος, με αφορμή όσα συμβαίνουν λίγο μετά τον θάνατο του παγκόσμιου συμβόλου της Ελλάδας!

Το τελευταίο επεισόδιο στη δημόσια κόντρα, που άρχισε υπό τη βαριά «σκιά» θανάτου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, γράφτηκε στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου συζητήθηκε χθες το πρωί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάμβανε τόσο τη διαδικασία του λαϊκού προσκυνήματος όσο και εκείνη της ταφής. Ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του Μίκη Θεοδωράκη και οι συγγενείς του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη εξέφρασαν την κοινή τους βούληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο όπου θα γίνει αυτός. Ωστόσο, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα της επιλογής γραφείου, καθώς, κατά την ίδια, θα πρέπει να επιλεγεί το συγκεκριμένο γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με την οργάνωση της κηδείας του πατέρα της.

φ3 2

Με προσωρινή διαταγή το δικαστήριο έδωσε τελικά στην πλευρά του πρόεδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Αγοραστάκη, το δικαίωμα να επιλέξει το γραφείο τελετών το οποίο θα αναλάβει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με την ταφή του δημιουργού της «Ρωμιοσύνης». Στη συνέχεια ο κ. Αγοραστάκης διευκρίνισε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα προχωρούσε ως είχε, παρά το γεγονός ότι τη διαδικασία είχε αναλάβει το γραφείο τελετών που επέλεξε η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη. Ωστόσο, το κακό είχε ήδη γίνει, αφού εξαιτίας όλου αυτού του μπερδέματος η σορός του Μίκη έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών γύρω στις 16.50, ενώ το λαϊκό προσκύνημα ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 15.00!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσώπησε το γραφείο κηδειών στο οποίο είχε ανατεθεί αρχικά η κηδεία, έκανε λόγο για «παρωδία δίκης», «θέατρο» και «κωμική διαδικασία», που προσέβαλε τη μνήμη του παγκοσμίου φήμης συνθέτη! Οπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση, στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων εμφανίστηκε η κόρη του δικηγόρου που εκπροσωπούσε τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη (δικηγόρος και η ίδια) και δήλωσε ότι η σύζυγος του μουσικοσυνθέτη Μυρτώ -η οποία βρίσκεται σε κώμα στο νοσοκομείο- και ο γιος του Γιώργος – Ορέστης επιθυμούν να μην πάρει η Μαργαρίτα την απόφαση για το ποιος θα αναλάβει τις διαδικασίες του λαϊκού προσκυνήματος και της ταφής, αλλά ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη!

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Κούγιας δεν παρέλειψε να «καρφώσει» τον κ. Αγοραστάκη, λέγοντας ότι «αντέδρασε να γίνει η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και ζήτησε να γίνει στα Χανιά, επικαλούμενος ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο, το οποίο ουδέποτε είχε κοινοποιήσει στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας με τη συμπεριφορά του πάρα πολλά ερωτηματικά». Παράλληλα υποστήριξε πως, αν και ο κ. Αγοραστάκης δεν επικαλέστηκε στο δικαστήριο το εν λόγω συμβολαιογραφικό έγγραφο, στο οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει ότι έχει επιλέξει και γραφείο τελετών για την ταφή του, μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής «επέλεξε το ίδιο γραφείο, το οποίο κατά σύμπτωση είχε επιλέξει και ο Μίκης Θεοδωράκης στο συμβολαιογραφικό έγγραφο που εκείνος και ο δικηγόρος του είχαν καταργήσει» όπως ανέφερε.

Και κατέληξε: «Περιμένω την οριστική κρίση του προέδρου Πρωτοδικών, η οποία θα εκδοθεί αύριο το πρωί (ενν.: σήμερα) και ελπίζω ότι έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβη σήμερα ενώπιόν του και το πώς η προσωρινή διαταγή, την οποία εξέδωσε με ήσυχη συνείδηση, έγινε αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από αυτούς που, αν είναι δυνατόν, αντί μίας χειρόγραφης επιστολής του Μίκη Θεοδωράκη, που κανείς δεν θα μπορούσε να την αμφισβητήσει, εμφάνισαν στη Δικαιοσύνη συμβολαιογραφική πράξη, η οποία έφερε μόνο μία υπογραφή του Μίκη Θεοδωράκη σε ηλικία 95 ετών, για την οποία συμβολαιογραφική πράξη ούτε ο Μίκης Θεοδωράκης ενημέρωσε ποτέ τους συγγενείς του ούτε ο κ. Αγοραστάκης το έκανε, όπως επίσης δεν το έκανε και η κυρία συμβολαιογράφος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...