Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου, 2026

Αποκάλυψη Αντελίνας Βαρθακούρη: «Έχω πάει σε δικηγόρο να ζητήσω διαζύγιο»

Ο Χάρης και η Αντελίνα Βαρθακούρη φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Το Πρωινό» και μίλησαν για τη σχέση τους.

Καίτη Γαρμπή: «Με πιάνει στεναχώρια, έχει αδικηθεί ο Διονύσης στην καριέρα του»

Η Καίτη Γαρμπή καλεσμένη της εκπομπής «#Start» αναφέρθηκε στην...

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Ας μη μου φέρει τίποτα το 2026, αλλά να...

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στον χρόνο που περνάει. Η ηθοποιός μιλώντας

Πένθος για τη Τζίνη Παπαδοπούλου – Έφυγε ο πατέρας της πέντε μήνες...

Δύσκολες ώρες περνάει η Τζίνη Παπαδοπούλου. «Αντίο μπαμπά μου. Να πας τα χαιρετίσματα», έγραψε σε ποστ της με τους συναδέλφους της να της στέλνουν τα συλλυπητήριά τους.

Μια βαλίτσα-σκούτερ με μπαταρία και GPS!

Ζυγίζει περίπου επτά κιλά και την έφτιαξε ένας Κινέζος αγρότης

Τέλος στο βασανιστήριο της μεταφοράς αποσκευών, αλλά και στο ατέλειωτο περπάτημα σε μεγάλα αεροδρόμια και σταθμούς τρένων ή λεωφορείων βάζει με την έμπνευσή του ο Κινέζος ερασιτέχνης εφευρέτης Χε Λιανγκ Κάι, που δημιούργησε την ηλεκτροκίνητη τροχήλατη βαλίτσα, η οποία λειτουργεί και ως μίνι σκούτερ.

Ο Κινέζος εφευρέτης, που είναι αγρότης στο επάγγελμα, χρησιμοποίησε μια απλή βαλίτσα, την οποία όμως εξόπλισε με τροχούς, τιμόνι, ταχύτητες, φώτα και φρένα, κάνοντάς την «όχημα» μεταφοράς ρούχων και ανθρώπων. Η βαλίτσα-σκούτερ έχει βάρος περίπου επτά κιλά. Είναι φιλική προς το περιβάλλον, αφού ο κινητήρας της δουλεύει με μικρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ενώ το «σκαρί» είναι τόσο γερό ώστε να μπορούν να το «καβαλήσουν» δύο άτομα, τα οποία μεταφέρει σε απόσταση πολλών μέτρων. Η αυτονομία της μπαταρίας επιτρέπει την κίνηση του «οχήματος» για σχεδόν εξήντα χιλιόμετρα.

Και αν κανείς χάσει τον δρόμο, δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Η βαλίτσα είναι εξοπλισμένη με πλοηγό.

Ο Χε Λιανγκ Κάι έχει κάνει ήδη επίδειξη της εφεύρεσής του, ταξιδεύοντας από το σπίτι του στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τσανκσά, όπου διαμένει, καλύπτοντας απόσταση μεγαλύτερη από 11 χλμ. Η εφημερίδα «Global Times» αναφέρει ότι χρειάστηκε δουλειά δέκα χρόνων για να υλοποιήσει τα σχέδιά του και η βαλίτσα-σκούτερ να πάρει σάρκα και οστά.

Ανάμεσα στις άλλες εφευρέσεις του «Κινέζου Κύρου Γρανάζη» είναι ένα σύστημα ασφάλειας αυτοκινήτου, που του χάρισε βραβείο ευρεσιτεχνίας από τις ΗΠΑ το 1999. Και επειδή πηγαίνοντας να το παραλάβει έχασε τη βαλίτσα του, σκέφτηκε πως έπρεπε να βρει μια άλλη λύση. Η σκέψη του ωρίμασε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και έτσι σήμερα λανσάρει την καινούργια εφεύρεσή του.

Κάτια Γιαπαλάκη

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα φέρουν τα άστρα για το 2026; Οι προβλέψεις της Βάσιας Μαυράκη

Τι θα φέρουν τα άστρα για το 2026; Τι μας κρύβουν οι πλανήτες και ποια είναι τα ζώδια που η νέα χρονιά τούς κλείνει το μάτι και τους υπόσχεται μια συναρπαστική χρονιά;

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτό είναι το σπίτι της με την εντυπωσιακή θέα

Η Κατερίνα Λιόλιου διανύει μία πολύ όμορφη περίοδο προσωπικά αλλά και επαγγελματικά. Η τραγουδίστρια γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια και τις εμφανίσεις της και έχει στήριγμά της τον σύντροφό της, Χάρη Παπατζάνη.

Η σέξι εμφάνιση της Μαρίας Αντωνά σε βραδινή έξοδο με τον Λιάγκα

Νυχτοπερπάτησαν ο Γιώργος Λιάγκας και η Μαρία Αντωνά. Το...

Βρέθηκε νεκρή η 34χρονη κόρη πρωταγωνιστή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς

Ο γνωστός ηθοποιός έχασε την κόρη του και εδώ και λίγες ώρες βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές του.

Ηλιάνα Μαυρομάτη – Στάθης Κόικας: Δείτε τους να χαλαρώνουν στον καναπέ τους

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη και ο Στάθης Κόικας είναι πολύ ερωτευμένοι και αχώριστοι. Αυτή την περίοδο εκείνη έχει γυρίσματα για τη σειρά «Μία νύχτα» και εκείνος για το «Grand Hotel» αλλά καταφέρνουν να περνούν και χρόνο μαζί παρά το απαιτητικό ωράριο δουλειάς τους

Πανέμορφες οι κόρες πρώην ζευγαριού της ελληνικής σόουμπιζ

Οι δύο κοπέλες πόζαραν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση στο εορταστικό τραπέζι.

Ο έρωτας του ηθοποιού με δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ μετά τον χωρισμό και τα λαμπερά γενέθλιά του

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς είχε τα γενέθλιά του με τη σύντροφό του να του κάνει έκπληξη μία τούρτα και να ποζάρουν αγκαλιά.

Μαριλίτα Λαμπροπούλου – Δημήτρης Λάλος: Η δυνατή πρόταση και ο ενδοιασμός του ηθοποιού

Από το καλό στο καλύτερο φαίνεται πως πηγαίνουν οι σχέσεις της Μαριλίτας Λαμπροπούλου με τον Δημήτρη Λάλο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
spot_img