Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Η Ίριδα θα δώσει τη χαριστική βολή στον δράστη ή στους δράστες

Τιμωρός η Ίριδα

Συνταρακτικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών «αγγέλων» στην Πάτρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρη Λέων, ο οποίος εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι η έξι μηνών Ιριδα θα δώσει τη χαριστική βολή στον ή στους δράστες του πρωτοφανούς εγκλήματος, με τα στοιχεία που θα αποκαλύψει μέσα από τον τάφο της!

«Ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο, το παιδί το οποίο δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ιριδα» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ιατροδικαστής και εμφανίστηκε σίγουρος ότι τα στοιχεία, που θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας, θα είναι όχι απλώς αδιάσειστα, αλλά δεν θα αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στα άτομα που θα κατηγορηθούν.

«Θα δείτε ότι στην Ιριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα, ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο, από τη δράστιδα ή τους δράστες» τόνισε ο κ. Λέων, ο οποίος υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως οι θάνατοι τόσο της Ιριδας όσο και της τριάμισι χρόνων Μαλένας είναι ασφυκτικοί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι μέχρι στιγμής έχει κλείσει ένας κύκλος, αλλά όχι συνολικά η υπόθεση, και αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποσυρθεί από αυτήν: «Νομίζω ότι προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Βλέπαμε μια υπόθεση η οποία εξελισσόταν για τα τρία παιδιά, χωρίς ουσιαστικά να έχουν θέσει οι γονείς κάποιο τεχνικό σύμβουλο για να υπερασπιστεί, αν θέλετε, τους θανάτους των τριών παιδιών.

Νομίζω ότι και εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που συμμετείχαμε στον δημόσιο διάλογο ένα από τα μελήματά μας ήταν προφανώς να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για θέματα της επιστήμης μας, για να αντιλαμβάνεται τους όρους που ήταν σύνθετοι και, από την άλλη μεριά, να υπερασπιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την επιστημονική αλήθεια σε αυτά τα παιδιά. Με τον ορισμό των δύο πραγματογνωμόνων, δύο ανθρώπων τους οποίους πρέπει να σας πω, ως πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ότι απόλυτα εμπιστευόμαστε, νομίζω ότι έχει κλείσει ένας κύκλος».

Στη δημόσια τηλεόραση μίλησαν, επίσης, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου, η οποία τόνισε ότι δεν διαπιστώνεται ιατρικό λάθος στους θανάτους των τριών παιδιών: «Αυτό που θα καταθέσουν οι συνάδελφοι είναι πραγματικά αυτό που συνέβη και που τους σόκαρε κατ’αρχήν στο Καραμανδάνειο, που ήταν η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας, και φυσικά μετά η πορεία του παιδιού στο Νοσοκομείο του Ρίου. Ιατρικό λάθος δεν διαπιστώνεται εκ μέρους των γιατρών… Αυτό που προκύπτει ήταν μια μεγάλη αγωνία των γιατρών να μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν αυτό που έβλεπαν μπροστά τους».

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών στην Πάτρα, ανέφερε τα εξής: «Εχει σημασία ότι το λέει ο υπουργός, αλλά και πολλοί ιατροδικαστές έχουν βγει και μιλάνε για αστοχίες σε ό,τι αφορά τα αίτια θανάτου του πρώτου και του δεύτερου παιδιού.

Γι’ αυτό και οι δύο εισαγγελείς ζητούν εκ νέου ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες, προκειμένου να δούμε ποια ήταν τα αίτια θανάτου των παιδιών. Κατ’αρχήν, ξεκινάμε να δούμε αν ήταν εγκληματική ενέργεια και μετά να δούμε ποιος μπήκε σε αυτήν τη διαδικασία, αν υπάρχουν συμμέτοχοι. Όπου χρειάζεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, όπου δηλαδή τα αποδεικτικά μέσα το σηματοδοτούν και το ενισχύουν αυτό, ο ανακριτής θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...