Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το τελικό πόρισμα «καίει» τη Πισπιρίγκου: Αυτή έδωσε την κεταμίνη στην άτυχη Τζωρτζίνα

Ποσότητα-μαμούθ στον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού

«Καίει» την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου το τελικό πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στις Αρχές, καθώς επιβεβαιώνει πως ο θάνατος της άτυχης Τζωρτζίνας επήλθε από χορήγηση φαρμακευτικής ουσίας και συγκεκριμένα κεταμίνης, σε τεράστια ποσότητα!

Ως αιτία θανάτου ο ιατροδικαστής αναφέρει ξεκάθαρα και χωρίς αμφιβολίες: «Θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη)», μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

patra 2

Το τελικό πόρισμα του έμπειρου ιατροδικαστή, το οποίο θα αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος στο κατηγορητήριο, ανατρέπει κάθε ισχυρισμό περί χορήγησης της θανατηφόρου ουσίας από ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς εντοπίστηκε ποσότητα-μαμούθ. Αυτό σημαίνει ότι τέτοια τεράστια ποσότητα σε καμία περίπτωση δεν θα χορηγούσε γιατρός ή νοσηλευτής σε ανθρώπινο οργανισμό, παρά μόνο εάν σκοπός του ήταν να σκοτώσει.

273030086 10159001296122219 1353849242592607496 n

Αναλυτικότερα η έκθεση αναφέρει πως ελήφθησαν αίμα και ούρα για τοξικολογική εξέταση από την οποία διαπιστώθηκε: «Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine) lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam)»… «ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθεισών ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωση της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης». Επίσης, στα ούρα ανιχνεύθηκε «κεταμίνη, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam)».IMG 7684

Από τη μελέτη που έγινε στη σχετική βιβλιογραφία για περιστατικά 114 θανάτων από κεταμίνη διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα της ουσίας δεν ξεπερνούσε τα 2,4mg/ml. Δηλαδή στην Τζωρτζίνα χορηγήθηκε η τριπλάσια ποσότητα και, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, αυτό έγινε ενδοφλέβια.

Εκταφή

Ταυτόχρονα ο κ. Μπουζιάνης ανάβει… φωτιές προτείνοντας εάν η ανακρίτρια αποφασίσει την εκταφή της Τζωρτζίνας για περαιτέρω έρευνα, να ληφθούν δείγματα από τρίχες προκειμένου να εξεταστούν και για άλλες ουσίες για να γίνει σύγκριση με την αγωγή που της χορηγήθηκε. Με λίγα λόγια ανοίγει ένα «παράθυρο» υπό μορφή ερωτήματος να έχει δοθεί στην Τζωρτζίνα ένα κοκτέιλ ουσιών σε πρωτύτερο χρόνο αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο, που τελικά επετεύχθη με την κεταμίνη: Τον θάνατο του παιδιού!

patra 4

Αν αυτό κριθεί απαραίτητο από την ανακρίτρια, σύμφωνα με τους ειδικούς, η εκταφή θα πρέπει να γίνει άμεσα για να μην εξαφανίσει ο χρόνος σημαντικά στοιχεία, και τότε τα εξειδικευμένα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ θα αναλάβουν να διαπιστώσουν το χρονοδιάγραμμα χορήγησης ουσιών. Παράλληλα στο πόρισμα γίνεται λόγος για ευρήματα που σχετίζονται με βλάβη στο ήπαρ, μικρή πνευμονορραγία, αλλά και συμφόρηση οργάνων, που όλα αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφίλων και μονοκυττάρων με ηωσινόφιλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα.

patra tzortzina

Η επιστημονική έρευνα έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι χρόνοι επίδρασης της κεταμίνης δεν συμβάδιζαν με την παρουσία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αλλά μόνο κατά την απουσία τους. Μέσα από το πόρισμα καταρρίπτεται ο βασικός ισχυρισμός της 33χρονης, καθώς η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, όπως είχε υποστηρίξει, αλλά μέσα στο δωμάτιο, σε άλλο χρόνο…

Το ανατριχιαστικότερο είναι ότι εάν μετά την εκταφή τα δείγματα δείξουν ότι στο παιδί εν ζωή είχαν χορηγηθεί και άλλες ουσίες, αυτό θα σημαίνει ότι έγιναν αρκετές απόπειρες. Αυτό, βέβαια, που πρέπει να απαντήσει η αστυνομική έρευνα είναι πώς αγοράστηκε αυτή η μεγάλη ποσότητα, καθώς η κατηγορουμένη δεν έχει ομολογήσει και αρνείται την κατηγορία ότι η ίδια τη χορήγησε.patra 3

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκύψουν νέα στοιχεία με την ολοκλήρωση των πορισμάτων των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλoγριά για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, της μόλις 6 μηνών Ιριδας και της 3,5 ετών Μαλένας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...