Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Μοναχικό παιδί ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος που σκότωσε 19 μαθητές και 2 δασκάλες

Το προφίλ του 18χρονου δράστη Σαλβαδόρ Ράμος, που βύθισε στο πένθος την πόλη Ουλβάντε του Τέξας σκοτώνοντας με αεροβόλο 19 μικρούς μαθητές και δύο δασκάλες μέσα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, σκιαγραφούν πρώην συμμαθητές και φίλοι του, που κάνουν λόγο για ένα μοναχικό παιδί από προβληματική οικογένεια, που δεχόταν bullying.

Μέχρι τη β΄ γυμνασίου ο στενός του φίλος από εκείνη την περίοδο Στίβεν Γκαρσία τον χαρακτηρίζει «το καλύτερο» και «το πιο ντροπαλό παιδί», το οποίο, όπως λέει, δεχόταν bullying για το τραύλισμα και το ψεύδισμά του από τους νταήδες συμμαθητές τους, που τον αποκαλούσαν γκέι. Οι επιθέσεις σε βάρος του αυξήθηκαν όταν ο Ράμος ανέβασε στα social media μια φωτογραφία του με eyeliner.

Η συμπεριφορά του άρχισε να γίνεται παράξενη και «μακάβρια», σύμφωνα με το περιβάλλον του, προς το τέλος της εφηβείας του, όταν άρχισε να ντύνεται με μαύρα ρούχα και στρατιωτικές μπότες, και να σημαδεύει αγνώστους με αεροβόλα όπλα ή να πετάει αβγά σε αυτοκίνητα.

Η αγάπη του για τα όπλα καλλιεργήθηκε μέσα από το videogame «Call of Duty» και για τα 18α γενέθλιά του αγόρασε δύο όπλα, φωτογραφίες των οποίων ανέβασε και στο Instagram λίγες μέρες πριν από το μακελειό. Σε αυτές έκανε tag και μια κοπέλα που γνώριζε ελάχιστα, ενώ στη συνέχεια της έστειλε μηνύματα λέγοντάς της ότι έχει να μοιραστεί μαζί της ένα μυστικό και ότι κάτι ετοιμάζει.

Ο Ράμος μεγάλωσε σε μια φτωχική γειτονιά μαζί με τη μητέρα του, η οποία φέρεται ότι ήταν χρήστρια ναρκωτικών. Σύμφωνα με τους γείτονες, οι δυο τους είχαν ομηρικούς καβγάδες, με την αστυνομία να επισκέπτεται συχνά το σπίτι τους.

Λίγο πριν από το μακελειό η γιαγιά του Ράμος, που είναι και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου έμενε εκείνος με τη μητέρα του, είχε αρχίσει διαδικασία έξωσης της μητέρας από το σπίτι εξαιτίας του εθισμού της. Πριν από δύο μήνες ο Ράμος είχε μετακομίσει με τη γιαγιά του, την οποία πυροβόλησε λίγο πριν από το μακελειό, ύστερα από καβγά που είχαν για το γεγονός ότι ο 18χρονος δεν επρόκειτο να αποφοιτήσει φέτος. Η 66χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου, αρχικά διέφυγε από το σπίτι της γιαγιάς με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε «θεαματικό τροχαίο», προτού το εγκαταλείψει και εισβάλει στο σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρομπ περί τις 11.30 το πρωί της Τετάρτης, προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

Εκεί άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο από τις πιο αγαπητές δασκάλες τους, την Εύα Μιρέλες και την Ιρμα Γκαρσία. Ο Ράμος σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...