Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Επιστολή κόλαφος από καλλιτέχνες που εγκαλούν τον Κούγια για τις υπερασπιστικές μεθόδους του στη δίκη Λιγνάδη

Με ειρωνεία και χλευασμό απάντησε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, στην ανοιχτή επιστολή, με την οποία 343 πρόσωπα του καλλιτεχνικού και του δημοσιογραφικού χώρου τον εγκαλούν για τις υπερασπιστικές μεθόδους του στην πολύκροτη δίκη.

Κατά την προσφιλή του τακτική, ο ποινικολόγος μίλησε απαξιωτικά για τους υπογράφοντες, λέγοντας ότι είναι παντελώς άγνωστοι τόσο στον ίδιο όσο και στο σύνολο του ελληνικού λαού, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτοεξευτελίζονται» επειδή διαμαρτύρονται!

Στην επιστολή, που υπογράφουν τρανταχτά ονόματα του χώρου του θεάματος και της δημοσιογραφίας, όπως οι Μάριος Αθανασίου, Ελενα Ακρίτα, Δημήτρης Αποστόλου, Μπέτυ Αρβανίτη, Μπέττυ Βακαλίδου, Γιάννης Βασιλώττος, Γιώργος Γάλλος, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Στεφανία Γουλιώτη, Χάρης Γρηγορόπουλος, Τζένη Διαγούπη, Σεμίνα Διγενή, Κατερίνα Διδασκάλου, Ζέτα Δούκα, Αμαλία Κάβαλη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Εμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κουκουράκης, Νεφέλη Κουλούρη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Βαλέρια Κουρούπη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χρήστος Λούλης, Σπύρος Μιχαλόπουλος, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Μαρία Ναυπλιώτου, Φωτεινή Ντεμίρη, Βάσια Παναγοπούλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ιωάννα Παππά, Τάκης Παπαματθαίου, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λουκία Πιστιόλα, Ομηρος Πουλάκης, Νίκη Σερέτη, Γιούλικα Σκαφιδά, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ορέστης Τζιόβας, Χάρης Τζωρτζάκης, Ελενα Τζώρτζη, Μαριάννα Τουμασάτου, Τάνια Τσανακλίδου, Αννα Χατζησοφιά, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Γιώργος Χρανιώτης, Δώρα Χρυσικού και πολλοί άλλοι, γίνεται αναφορά στις επιθέσεις του Αλέξη Κούγια στους καταγγέλλοντες και τους μάρτυρες της δίκης.

Screenshot 2 4

Screenshot 3 5

Ταυτόχρονα, γίνεται λόγος για στοχοποίηση δημοσιογράφων «που απλώς κάνουν τη δουλειά τους», όπως τονίζεται.

«Εδώ και καιρό παρακολουθούμε την προσπάθεια του κ. Κούγια να στοχοποιήσει δημοσιογράφους και μέλη του καλλιτεχνικού χώρου ως τακτική υπεράσπισης του πελάτη του, Δ. Λιγνάδη. Μέσω των σχεδόν καθημερινών ανακοινώσεών του, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, μέλη του καλλιτεχνικού χώρου, παρουσιαστές πρωινών εκπομπών εναλλάσσονται στον κατάλογο των “σκευωρών” και κατονομάζονται ως επικεφαλής μιας “συνωμοσίας” ενοχοποίησης του κ. Λιγνάδη ή ενός “δημοσιογραφικού κυκλώματος” που επιχειρεί να “παραπληροφορήσει το κοινό” για όσα λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου» αναφέρεται στην αρχή της ανοιχτής επιστολής, ενώ αμέσως μετά επισημαίνεται: «Ταυτόχρονα, ο κ. Κούγιας επιτίθεται στους μάρτυρες και στα θύματα βγάζοντας στη δημοσιότητα τα πλήρη ονόματά τους, αναφέροντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ιατρικής φύσεως, αποκαλώντας τους δημοσίως με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ή χρησιμοποιεί την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα για να αποδείξει ότι είναι “ύποπτης” ηθικής, άρα οι μαρτυρίες τους είναι αναξιόπιστες».

Σύμφωνα με τους 343 υπογράφοντες, κάθε δικηγόρος έχει το απόλυτο δικαίωμα να επιλέξει την υπερασπιστική γραμμή που εκφράζει τον ίδιο και τον πελάτη του. Ωστόσο, δηλώνουν ότι ανησυχούν για τον «συχνά ακραία ομοφοβικό τρόπο» με τον οποίο εκφράζεται ο κ. Κούγιας, που «μας γυρίζει πίσω πολλές δεκαετίες». Τέλος, υπενθυμίζουν τις απαράδεκτες αναφορές του Αλέξη Κούγια στο Μάνο Χατζιδάκι και τον Κάρολο Κουν, με τις οποίες ο ποινικολόγος προσπάθησε «να ταυτίσει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία», και τονίζουν πως όσοι δημοσιογράφοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση λόγω της δουλειάς τους «λοιδορούνται ή υβρίζονται, διασύρονται και συκοφαντούνται».

«Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοσιογράφων, των θυμάτων και των μαρτύρων που δέχονται δημόσια επίθεση από τον κ. Κούγια για λογαριασμό του εντολέα τού κ. Λιγνάδη. Η ήττα του σεξισμού, της ομοφοβίας και του ολοκληρωτισμού είναι μια καθημερινή μάχη και αφορά ολόκληρη την κοινωνία» καταλήγει η επιστολή.

Ο Αλέξης Κούγιας έσπευσε να απαντήσει με μια ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε σε αυστηρό τόνο: «Κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό που περνάει, τόσο ο εντολέας μου όσο και εγώ διαπιστώνουμε ότι ο αρχικός ισχυρισμός περί δήθεν βιασμών ανηλίκων με δήθεν δράστη τον Δημήτριο Λιγνάδη είναι μια κατασκευή αφενός μεν ενός εμμονικού, παθολογικά ερωτευμένου (μέχρι θανάτου) ομοφυλόφιλου, αφετέρου δε ενός ακραία επαγγελματία ομοφυλόφιλου, ο οποίος θησαυρίζει πουλώντας έναντι 1.500 δολαρίων τα “έργα τέχνης”, τα οπίσθιά του… Καταρτίστηκε ένας κατάλογος 342 δημοσιογράφων, ηθοποιών, σκηνοθετών παντελώς άγνωστων σε εμένα, αλλά και νομίζω στο σύνολο του ελληνικού λαού… Χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ούτε μία ώρα πώς ασκώ τα καθήκοντά μου, δέχτηκαν να συμπεριληφθούν τα ονόματά τους και δέχτηκαν να αυτοεξευτελίζονται και να διαμαρτύρονται χωρίς να γνωρίζουν τίποτα από τη δίκη… Τέτοια ενορχηστρωμένη προσπάθεια δεν έχω συναντήσει ποτέ…»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...