Δημήτρης Πλατανιάς: Ένας Έλληνας διαπρέπει στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Ο κορυφαίος Έλληνας διεθνής βαρύτονος της εποχής μας Δημήτρης Πλατανιάς, με καταγωγή από την Καλαμάτα, κέρδισε τις εντυπώσεις με κοινό και κριτικούς να τον αποθεώνουν για την ερμηνεία του στους πρωταγωνιστικούς ρόλους Άλφιο και Τόνιο στο διπλό έργο Καβαλλερία Ρουστικάνα /Παλιάτσοι που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στη Βασιλική Όπερα Λονδίνου.

Στυλοβάτης ως βαρύτονος και στα δύο έργα, «συνεχιστής» του έργου της αείμνηστης Μαρίας Κάλλας, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη εξωστρέφεια των Ελλήνων που ξεπροβάλλουν παντού στην παγκόσμια σκηνή σε διαφορετικούς τομείς.

Ο Δημήτρης Πλατανιάς είναι ένας από τους αξιότερους και πιο καταξιωμένους βαρύτονους της εποχής μας, με κορυφαίες συνεργασίες με σπουδαίους μαέστρους, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές. Διαπρέπει κυρίως σε ρόλους του Βέρντι και του Ιταλού Βερίσιμο στα σπουδαία θέατρα του εξωτερικού, όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και η Κρατική Όπερα του Μονάχου, καθώς και σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ, όπως εκείνα του Σάλτσμπουργκ και του Μπρέγκεντζ. Αν και αποφάσισε να ασχοληθεί με την όπερα σε μεγάλη ηλικία, ο κορυφαίος διεθνής μας βαρύτονος κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο, ως Τζόρτζιο Ζερμόν (Τραβιάτα), Μαρτσέλλο (Μποέμ), Φίγκαρο (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Άρχοντα (Ο Πρωτομάστορας), Ρενάτο (Ένας χορός μεταμφιεσμένων), Σκάρπια (Τόσκα), Ντι Λούνα (Ο τροβαδούρος).

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Ποια ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή με αυτά τα χαριτωμένα παπούτσια;

Η ηθοποιός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και εμφανίστηκε φορώντας παπούτσια με χοντρό τακούνι σαν σαμπό σε ροζ χρώμα με σχέδια.