Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Δήλωση «βόμβα» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Γιάννη Γλύκα

«Δεν αρκούν για καταδίκη»

Την ώρα που αναμένονται εξελίξεις για την ποινική μεταχείριση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφορικά με την επιπλέον δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, αλλά και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της, προκαλεί αίσθηση η τοποθέτηση του προέδρου της Ενωσης Ποινικολόγων Γιάννη Γλύκα, ο οποίος εκφράζει επιφυλάξεις για το αν τα στοιχεία είναι επαρκή για καταδίκη.

Προς το παρόν αναμένεται η απόφαση των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας για το αν θα ασκήσουν δίωξη σε βάρος της Πισπιρίγκου. Αν συμβεί αυτό, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή ο οποίος θα αρχίσει τις κλήσεις μαρτύρων για καταθέσεις και θα καλέσει σε απολογία τη μητέρα.

Παράλληλα, ίσως υπάρξει η υποβολή πρότασης από τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών σχετικά με την παραπομπή της 33χρονης ή μη σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Όμως ο Γιάννης Γλύκας ήταν επιφυλακτικός σχετικά με το τι θα συμβεί με τα έως τώρα δεδομένα σχετικά με την αρχική υπόθεση ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, για την οποία έχει προφυλακιστεί η κατηγορούμενη.

«Είναι πολύ σημαντικό ποινικά ότι δεν έχει περιγραφεί στο κατηγορητήριο ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού. Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια υπερασπιστική μέθοδο από την πλευρά της κατηγορουμένης» τόνισε στην ΕΡΤ και εξέφρασε έναν επιπλέον προβληματισμό για το γεγονός ότι η ανακρίτρια που μελετούσε την υπόθεση επί ένα πεντάμηνο δεν ζήτησε την άσκηση δίωξης.

«Έκλεισε ο φάκελος και, όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που προκαλεί συζητήσεις, όμως, είναι η άποψη του προέδρου των ποινικολόγων για το τι θα συμβεί στη δίκη: «Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη» εκτίμησε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων τόνισε ότι η μόνη περίπτωση να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις είναι όταν έχουμε μια πράξη ιατροδικαστική που να δηλώνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς.

«Οι γιατροί που κατέθεσαν γνωρίζουν τα πάντα και η Εισαγγελία βάσει αυτών των επιστημονικών απόψεων ουσιαστικά προχώρησε στη δίωξη» τόνισε και πρόσθεσε ότι στα δύο πρώτα παιδιά «ξεκινήσαμε διαφορετικά αλλά στη συνέχεια με ένα πόρισμα τεκμηριωμένο είχαμε μια άλλη αιτία θανάτου. Σε αυτήν την αιτία δεν διαφωνεί κανείς πλέον και συμφωνούν στην εγκληματική ενέργεια και στον ασφυκτικό θάνατο».

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...




Μποζουκια Αθηνα