Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

«Power of Love» με Μπακοδήμου (;) παρουσιάστρια

Σας έλειψε... η δύναμη της αγάπης; Μην παραπονιέστε, επανέρχεται!...

«Μπορείς κι εσύ»: Η παρουσίαση του λευκώματος με σύνθημα «Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ δότης μυελού των οστών»

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης κύλησε η εκδήλωση της παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος «Ελπί-ΖΩ», το βράδυ της Δευτέρας στο Tokyo Αthens Theater, με τη σφραγίδα του «Koita Magazine».

Από τον
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Το σύνθημα «Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ δότης μυελού των οστών», που δόθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο από την εκδότρια Μαριάμ Νίκου, βρήκε ανταπόκριση σε 110 γνωστούς καλλιτέχνες, οι οποίοι «μεταμορφώθηκαν» με τη βοήθεια του photoshop σε ισάριθμα σύγχρονα αναγεννησιακά πορτρέτα χωρίς μαλλιά, με τη φωτογραφική υπογραφή του βραβευμένου Πάνου Ζουλάκη.

Κοινός στόχος τους, να εξαλείψουν το στερεότυπο ότι η συγκεκριμένη εικόνα είναι συνώνυμη του καρκίνου. Το αποτέλεσμα που προέκυψε θυμίζει κάτι από «έντυπη γκαλερί» έργων τέχνης και συμπεριλαμβάνεται στο εν λόγω λεύκωμα, που κυκλοφορεί από προχθές με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον παιδικό καρκίνο και την ενημέρωσή του σχετικά με την πολύ απλή διαδικασία μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Τη βραδιά παρουσίασαν ο Ησαΐας Ματιάμπα και η Παναγιώτα Βλαντή, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους καλλιτέχνες που πήραν μέρος στην καμπάνια «Ελπί-ΖΩ», ενώ από τη σκηνή πέρασαν πολλοί ακόμη συμμετέχοντες. Ανάμεσά τους ο Νίκος Βουρλιώτης, ο οποίος συνοδευόταν από την κορούλα του, με την οποία φωτογραφήθηκε κιόλας, η τραγουδίστρια Ηρώ και η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου. Το «παρών» στο event έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Ασημακόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Καρλάκη, Χάρης Μαυρουδής, Αντιγόνη Δρακουλάκη και Παντελής Καναράκης. Ολοι τους έστειλαν το ίδιο μήνυμα: «Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών».

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς καταγράφηκε όταν προβλήθηκε το βίντεο με το μήνυμα που έστειλε η πρώην παίκτρια του «Dancing With the Stars» Ρεγγίνα Μακέδου, η οποία υπεβλήθη πρόσφατα σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, αφού υποτροπίασε η λευχαιμία της. Όπως ανέφερε, έμαθε τα άσχημα νέα λίγες ημέρες μετά τη φωτογράφιση για το πρότζεκτ «Ελπί-ΖΩ», αλλά ευχάριστο ήταν ότι δεν άργησε να βρει συμβατό δότη. Έτσι πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της μεταμόσχευσης, και αυτή τη στιγμή αναρρώνει στο σπίτι της, στην Καβάλα. Όπως τόνισε συγκινημένη, «ένας από εσάς έσωσε εμένα, μπορείς κι εσύ να σώσεις κάποιον».

Χορηγοί

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρόλο make-up director στις φωτογραφίσεις των καλλιτεχνών για το λεύκωμα ανέλαβε η ταλαντούχα Μαργαρίτα Μονέδα, με τους Ολγα Σαρσαρίδη, Σοφία Γκέκα και Nikole K να συμμετέχουν ενεργά στο κομμάτι του μακιγιάζ. Σύμμαχος της ομάδας του «Koita Magazine» στο μεγαλόπνοο αυτό πρότζεκτ στάθηκε ο σύλλογος γονέων με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, το karkinaki.gr, ενώ στην αξιέπαινη προσπάθεια συμπράττει και η «Espresso» ως χορηγός επικοινωνίας.

Untitled

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...

Δήμητρα Ζέρβα: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την ανακοίνωση του προέδρου...