Στο μικροσκόπιο η ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή και τα ακίνητα της «Barbie του ΠΑΣΟΚ»

Οι Αρχές εξετάζουν αν κατέληξαν κοινοτικά κονδύλια στη συγκεκριμένη οργάνωση

Οι ροές χρημάτων μη κυβερνητικής οργάνωσης της αδερφής της Εύας Καϊλή, Μανταλένας, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών Aρχών, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου χρηματισμών στο οποίο εμπλέκεται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Στελέχη της Oικονομικής Aστυνομίας, υπό την καθοδήγηση δύο εισαγγελέων και σε συνεργασία με την Aρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, εξετάζουν την πηγή προέλευσης χρηματικών ποσών που μπήκαν στη ΜΚΟ ELONtech της Μανταλένας Καϊλή, η οποία έχει έδρα στο ίδιο κτίριο στο Κολωνάκι όπου στεγάζεται η εταιρία real estate που ίδρυσε η αδερφή της ευρωβουλευτής με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η ΜΚΟ, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017, ασχολείται με τις νομικές και ηθικές συνέπειες της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Δεύτερη εταίρος της ELONtech είναι συνεργάτιδα της Εύας Καϊλή, η οποία είναι και διαχειρίστρια της εταιρίας real estate της ευρωβουλευτού και του Τζόρτζι, που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο.

Πέρα από τη συνεργάτιδά της, ενεργό ρόλο είχε και η ίδια η ευρωβουλευτής, η οποία συντόνιζε σεμινάρια και εκδηλώσεις για λογαριασμό της ELONtech, ενώ είχε αναλάβει και την οργάνωση συζήτησης στις Βρυξέλλες για να προωθήσει τις δράσεις της ΜΚΟ.

Οι Αρχές εξετάζουν αν κατέληξαν κοινοτικά κονδύλια στη συγκεκριμένη οργάνωση.
Ειδικότερα, ερευνάται αν η συγκεκριμένη εταιρία ήταν το όχημα για την προσέλκυση προγραμμάτων που επιδοτούνται σε ποσοστό 100% από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν και τα ακίνητα της Καϊλή, όπως το διαμέρισμα των 170 τ.μ. που αποκτήθηκε το 2019 αντί 260.000 ευρώ, και ένα σπίτι στην Ανοιξη που αγοράστηκε το 2009 αντί 290.000 ευρώ.

«Ενα ακίνητο σε πολύ καλή περιοχή της Αθήνας, στο Παλαιό Ψυχικό, είδαμε ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι από 600.000-650.000 ευρώ. Μας δημιουργεί ερωτήματα πώς ένας ιδιοκτήτης δέχτηκε να πουλήσει ένα ακίνητο με αντικειμενική αξία 600.000-650.000 ευρώ στο ποσό των 260.000-270.000 ευρώ» σχολίασε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας.

Από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως η εταιρία real estate δεν έχει αναπτύξει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!