Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

«Στην άκρη της Γης» με την υπέροχη φωνή της Θωμάης Απέργη

Η Θωμαή Απέργη κάνει δυναμική δισκογραφική επιστροφή και ταξιδεύει...

Θλιμμένη πριγκίπισσα Σίσσυ η Γκερέκου

Τη θλιμμένη πριγκίπισσα Σίσσυ θα ενσαρκώσει η Αντζελα Γκερέκου...

Απίστευτη η ωριμότητα του 5χρονου αγοριού που το ξέχασαν ο οδηγός και...

Η αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και η ωριμότητα που επέδειξε ένα...

Ο διάσημος dj Ghost θυμάται ξέφρενα πάρτι σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ο dj Ghost, κατά κόσμον Γιώργος Ιωαννίδης, είναι ένας από τους παλαιότερους djs στον πλανήτη της διασκέδασης στην Αθήνα. Μιλώντας στην «Εspresso», θυμάται ανέκδοτες ιστορίες από τη νύχτα και πώς ο ίδιος βίωσε ρεβεγιόν στα μεγαλύτερα κλαμπ της Αθήνας και της Αμερικής.

Ο άρχοντας των decks, ο οποίος αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην Disco 33 Στροφές, άρχισε τη σταδιοδρομία του ως dj το 1975 και έχει παίξει σε κλαμπ στην Πλάκα, στο Κολωνάκι, στον Πειραιά, στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη.

Μερικοί από τους διάσημους πελάτες που τον έχουν ακούσει να παίζει μουσική ήταν οι Ανιέλι, Γιώργος Παπανδρέου, Britney Spears και David Guetta, ενώ έχει παίξει στους γάμους της Ντόρας Μπακογιάννη και του Μπάμπη Βωβού.

Στο κλαμπ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Μιλώντας για περιστατικά που του έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό από παλαιότερα ρεβεγιόν, λέει χαρακτηριστικά: «Θυμάμαι παραμονή Πρωτοχρονιάς του ’80 δούλευα στο Club 14, στο Κολωνάκι. Τελειώνοντας το πρωί, ένας πελάτης, ο οποίος ήταν ο πιλότος του Ωνάση, βγαίνοντας από το μαγαζί κατευθύνθηκε προς τον αστυνομικό που υπηρετούσε στη βραζιλιάνικη πρεσβεία και τον άφησε εμβρόντητο λέγοντάς του: “Χρόνια πολλά, κύριε πόλισμαν, και σας εύχομαι του χρόνου με ένα δικό σας Τμήμα”! Προσωπικά η καλύτερη Πρωτοχρονιά που έχω ζήσει ως dj ήταν στο Κολωνάκι το 1997, οπότε έπαιξα στο μεγαλύτερο club της χώρας, το SILO, με 5.000 άτομα». Tι διαφορές έχει, όμως, η διασκέδαση του χθες με αυτή τού σήμερα; «Μια μεγάλη διαφορά που έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τη διασκέδαση των 80s είναι ότι σήμερα οι γυναίκες αποτελούν το 60%-70% της χωρητικότητας του μαγαζιού. Παλιά ήταν πολύ σπάνιο να βγει έξω το βράδυ γυναίκα χωρίς τη συνοδεία ανδρικής παρέας».

Έχοντας αφήσει το στίγμα του στη nightlife τη δεκαετία του ’80, το καλοκαίρι του 1997 δέχεται πρόταση για να παίξει μουσική σε κλαμπ της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης. Μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ που έπαιξε μουσική στη Νέα Υόρκη ήταν το Show, Capital, Bang και στη Βοστόνη τα Roxy, Pravda, Saint, Mercury, Venu και Fever.

στο κλαμπ palladium το 1980

Mιλώντας για τις στιγμές που έζησε στις ΗΠΑ σε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, αναφέρει στην «Espresso»: «Στην Αμερική, όσες φορές ερχόταν πελάτης να ζητήσει τραγούδι, πάντα έδινε πουρμπουάρ. Μάλιστα, μια φορά στη Νέα Υόρκη ήρθαν δύο κοπέλες και όταν με ρώτησαν τι θέλω για το “αντάλλαγμά” τους, είπα να φιλήσει η μία την άλλη και το έκαναν, με τους θαμώνες να τις αποθεώνουν».

Κλείνοντας, όσον αφορά τον γάμο της Ντόρας Μπακογιάννη, θυμάται: «Ο γάμος είχε γίνει στην Κρήτη, αλλά η δεξίωση, στη βίλα τους, στη Γλυφάδα, το 1998. Θυμάμαι όλο το βράδυ την αείμνηστη μητέρα της Μαρίκα να κάθεται δίπλα μου σε μια πολυθρόνα. Μάλιστα, στο τέλος της βραδιάς μού είχε ζητήσει να της γράψω μια κασέτα με τραγούδια της Νάνας Μούσχουρη και της Μαρίας Κάλλας».

σήμερα στο κλαμπ 33 στροφές

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Ο Λύρας και ο «άσχημος» Αυγουστίδης

Την παράσταση «Ο άσχημος» με τον Ορφέα Αυγουστίδη και...

«Δράκος» στα στενά της Σακελλαροπούλου – Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε 19χρονη!

Σοκ, ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...