Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Τάκης Παπαματθαίου: «Δεν έγινα ηθοποιός για να κάνω εξώφυλλα»

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Τάκης Παπαματθαίου επιστρέφει στον ρόλο του πιο διάσημου τσιγκούνη της λογοτεχνίας.

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Τρομοκρατικά χτυπήματα με κομπάρσους και… κατσίκες

Οσκαρ σκηνοθεσίας διεκδικούσαν οι Πακιστανοί τρομοκράτες από τα... πανέρια με «μαϊμού» δολοφονίες

«Μαϊμού» δολοφονίες σχεδίαζαν οι Πακιστανοί τρομοκράτες από τα… πανέρια, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το δίκτυο της ιρανικής τρομοκρατίας, που τους υπόσχονταν 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ

Μοναδικός στόχος των δύο Πακιστανών που προφυλακίστηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, ήταν το οικονομικό όφελος και μάλιστα με σουρεαλιστικό τρόπο.

Ο Χουσεΐν

Βέβαια, ο βασικός συνομιλητής του 30χρονου καθοδηγητή από το Ιράν με το μικρό όνομα «Shani», ο 27χρονος Syed Irtaza Haider, στην απολογία του υποστήριξε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και να του ρίξει «στάχτη στα μάτια», γιατί φοβόταν ότι θα κάνει κακό σε συγγενείς του στο Πακιστάν.

Ομως, συνομιλώντας με άλλους ομοεθνείς του, ο Χαϊντέρ φέρεται ότι επιδιώκει την επαφή με τον 30χρονο με σκοπό το οικονομικό όφελος, καθώς θέλει να σκηνοθετήσει αιματοκύλισμα.Το τραγελαφικό είναι πως εμφανίζεται να λέει ότι θα σφάξει μια κατσίκα και θα στείλει φωτογραφίες στον 30χρονο με τα αίματα του ζώου πάνω σε κάποια υποτιθέμενα θύματα «κομπάρσους». Μια σκηνοθετημένη «μαϊμού» δολοφονία που φαίνεται πως την κατάλαβε ο Σάνι.

Το σπίτι του Χουσεΐν στη Σκάλα Λακωνίας

Σε συνομιλία που είχε με τον Χαϊντέρ στις 8 Ιανουαρίου 2023, ο Σάνι αμφιβάλλει για τη διάπραξη της δολοφονίας που φέρεται ότι διέπραξε ο 27χρονος. Για τον λόγο αυτό τού ζητά περισσότερες αποδείξεις. «Σκοτώσατε έναν άνθρωπο, δεν είναι ότι δεν έγινε τίποτα. Σε παρακαλώ, να βρεις τα νέα ή τρόπο να το αποδείξεις. Αν δεν καταφέρω να τους πείσω ότι είναι αληθινό, αυτοί θα με διώξουν από την ομάδα τους και θα μου ζητήσουν όλα τα λεφτά πίσω. Εχω την οικογένειά μου εδώ, μπορεί αυτό να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα» γράφει σε γραπτό μήνυμα ο Σάνι.

«Ημουν εκεί, ήταν τρία άτομα και τον μαχαίρωσαν. Εγώ ο ίδιος τράβηξα το βίντεο και ήταν μαζί μου και άλλοι. Οι άλλοι επίτηδες βρίσκουν λάθη» του απαντά ο Χαϊντέρ. Ο 27χρονος του υπόσχεται ότι από κάθε τραυματία και νεκρό θα του έστελνε φωτογραφίες και βίντεο, ενώ από την πλευρά του ο 30χρονος ζητά να έχει καθαρή εικόνα των πληγών και των τραυμάτων από τα θύματα.

Το σπίτι του Χαϊντέρ στον Λαγανά Ζακύνθου

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η υποτιθέμενη δολοφονία ήταν όντως ψεύτικη. Ο Χαϊντέρ είχε σφάξει μία… αθώα κατσίκα. Αίματα του ζώου τα τοποθέτησε πάνω σε κάποιον «κομπάρσο», που κείτονταν στο έδαφος και έστειλε τη φωτογραφία στον Σάνι, ως απόδειξη της δολοφονίας.

Στην προσπάθειά του να εμφανιστεί ως σκληρός κακοποιός, επιστράτευσε και έναν Αλβανό εκτελεστή, ενώ απευθύνθηκε και σε τουλάχιστον 15 συμπατριώτες του Πακιστανούς. Σε τρεις από αυτούς μίλησε ανοιχτά για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον εβραϊκού στόχου, αλλά αυτοί αρνήθηκαν. Ο Αλβανός φέρεται ότι δήλωσε πρόθυμος να συμμετέχει σε δολοφονίες, λέγοντας ότι «αυτή είναι η δουλειά μου».

Ομως όταν ο Χαϊντέρ τού περιέγραψε την εκατόμβη νεκρών που σχεδίαζε στο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή, ο Αλβανός «εκτελεστής» αρνήθηκε να εμπλακεί σε ένα σχέδιο επίθεσης όμοιο με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015.

Στις περισσότερες από τις 1.000 επικοινωνίες τους προκύπτει ότι ο 27χρονος συνέχιζε να μιλά με τον καθοδηγητή σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση ακόμη και δύο μέρες πριν από την προσαγωγή του. Το πάθος του για τα χρήματα, που θα έφταναν τα 16.000 ευρώ ανά νεκρό, τον είχε τυφλώσει…

Ο Ελληνας ξενοδόχος της Ζακύνθου και τα «παζάρια» με τον Σάνι για τους στόχους

Εναν Ελληνα επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο, είχαν βάλει στο στόχαστρο ο 27χρονος Χαϊντέρ και ο 30χρονος καθοδηγητής του από το Ιράν Σάνι. Στις 29 Ιανουαρίου 2023 και τις 12 Φεβρουαρίου 2023 καταγράφονται συνομιλίες τους στις οποίες μιλούν για τον ξενοδόχο. Ο 27χρονος στέλνει φωτογραφία που δείχνει τον επιχειρηματία με τον ίδιο. Ο Σάνι ζητά και άλλες πληροφορίες για τον επιχειρηματία και το οικογενειακό του περιβάλλον, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που θα του δώσει ο Χαϊντέρ πρέπει να είναι σωστά, «γιατί, άμα τον δείξουν στην τηλεόραση με άλλο όνομα, τότε θα έχουμε εμείς πρόβλημα» αναφέρει σε συνομιλία τους.

Παράλληλα, του ζητά να τραβήξει και άλλες φωτογραφίες και βίντεο του επιχειρηματία και του αυτοκινήτου του. «Ο.Κ., Syed, να τραβήξεις κανένα τέτοιο βίντεο, να φαίνεται μέσα και τον παρακολουθούμε. Στο βίντεο να φαίνονται κι η πινακίδα του αυτοκινήτου και το άτομο αυτό καθαρά» αναφέρει απευθυνόμενος στον Πακιστανό συνομιλητή του, που έμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο.

Ο Χαϊντέρ ανταποκρίνεται και στέλνει φωτογραφίες και βίντεο του αυτοκινήτου, στις οποίες στη θέση του οδηγού είναι ένας άνδρας περίπου 70 χρόνων, προφανώς ο ξενοδόχος. Παράλληλα, ο καθοδηγητής τού ζητά να προχωρήσει η τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή. «Μην με κοροϊδεύεις γιατί είναι σοβαρό το θέμα αυτό. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, δεν είναι μικρά παιδιά, δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις, κι εδώ υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες. Βρες κάποια λύση, με τα λόγια δεν μπορείς να βρεις καμιά. Είναι σαν να με πούλησες για λίγα λεφτά, δεν θα γίνει με λόγια».

Ο Χαϊντέρ τού απαντά: «Να με βοηθήσεις έστω και λίγο, γιατί δεν μπορώ να κάνω πίσω, σου λέω. Να βρεις άλλη λύση, εκτός από το να εκβιάζεις και να εκφοβίζεις άλλους».

Μάλιστα, για να τον καλοπιάσει αναφέρεται σε άλλον στόχο. «Σάνι, αυτός που θα κάνουμε στόχο έρχεται τρεις μέρες, Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή. Αυτός θα βγει και στις ειδήσεις. Είναι επιχειρηματίας. Οταν θα είναι στα χέρια μου ο άνθρωπος ζωντανός δεν θα φύγει».

«Μπορώ να έχω μια φωτογραφία από αυτόν τον άνθρωπο; Αν είναι επιχειρηματίας, μπορεί να γκουγκλάρεις την εταιρία του ή να τον βρεις στο facebook. Θα υπάρχουν λεπτομέρειες» του απαντά ο Σάνι. «Θα μπορούσαμε να πάμε σε ένα νησί, να βρούμε 2-3 που είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο και μαζί με έναν φίλο μου να τους καθαρίσουμε» λέει ο 27χρονος Χαϊντέρ προς τον 30χρονο καθοδηγητή, επιχειρώντας να του δώσει ιδέες για άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. «Αν είχα και μια βόμβα, θα την έβαζα σε πολυσύχναστο σημείο, να σηκωθούν 40-50 νεκροί. Από κάθε νεκρό και τραυματία θα σου έστελνα φωτογραφίες και βίντεο» συμπληρώνει.

«Μιλάνε» τα κινητά και τα laptops των συλληφθέντων

Στο μικροσκόπιο των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι οι συνομιλίες και οι κινήσεις των δύο Πακιστανών τρομοκρατών που έχουν ήδη προφυλακιστεί, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη και άλλων συνεργών τους.

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τόσο τα κινητά όσο και οι υπολογιστές του 27χρονου Χαϊντέρ και του 29χρονου Χουσεΐν, καθώς σχεδίαζαν να χτυπήσουν στη Ζάκυνθο κατά τις ημέρες των γιορτών ή την τουριστική περίοδο. Το «κουβάρι» των ερευνών άρχισε να… ξετυλίγεται τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ένα e-mail που έφτασε στους αρμοδίους ανέφερε ότι μια τρομοκρατική ομάδα Πακιστανών ετοιμάζει χτύπημα με εκρηκτικά στην Αθήνα.

Από τις συνομιλίες του 30χρονου καθοδηγητή από το Ιράν Σάνι και του 27χρονου Πακιστανού προκύπτει ότι σχεδίαζαν αιματοκύλισμα, αναφέροντας ξεκάθαρα πως «όσο αυξάνονται τα νούμερα των θυμάτων τόσο θα αυξάνονται τα λεφτά». Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης στο Ιράν είχε αναφέρει σε συνομιλία του με τον βασικό συνεργό του στην Ελλάδα ότι με 5-6 θύματα τα χρήματα θα φτάσουν στις 20.000.000 ρουπίες (σ.σ.: πακιστανικό νόμισμα).

«Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αν το κάνουμε σε ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος, θα έχουμε πολλά θύματα. Θα μπορούσα να το κάνω εδώ στο νησί (σ.σ.: Ζάκυνθος), θα μπορούμε και στην Αθήνα, αλλά είναι πιο δύσκολο» του είχε απαντήσει ο 27χρονος.

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή δέκα Πακιστανών με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο Χαϊντέρ. Ηδη έχουν συλληφθεί και κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στη χώρα. Οι τέσσερις από αυτούς είναι πιο «σκληροί» και κρίνονται ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στο δίκτυο των τρομοκρατών.

«Φως» ως προς την εμπλοκή τους θα ρίξουν τα κινητά τηλέφωνά τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί η ανάσυρση δεδομένων και οι μεταφράσεις μηνυμάτων, που είναι στη διάλεκτο ουρντού. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ανακτηθεί και μεταφραστεί μόνο ένα μέρος των 1.000 συνομιλιών που είχε ο 27χρονος Χαϊντέρ με τον καθοδηγητή του στο Ιράν.

Σε περίπτωση που η ηλεκτρονική έρευνα αναδείξει επαφές των δέκα Πακιστανών με τον 30χρονο καθοδηγητή στο Ιράν, τότε θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»




Μποζουκια Αθηνα