Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Δολοφονία Καραϊβάζ: Παραγγελιά θανάτου μέσα από τη φυλακή

Το χρονικό των εξελίξεων δύο χρόνια μετά την άγρια εκτέλεση, με τους εκτελεστές να παραμένουν άφαντοι

Ποιος, γιατί και τι επιδίωξη είχε δίνοντας την εντολή εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2020 είναι τα βασικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, καθώς, παρά τις δύο συλλήψεις, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν επί της ουσίας την υπόθεση, αφού δεν υπάρχουν για την ώρα ο ηθικός αυτουργός και οι εκτελεστές.

 Από τη Νάντια Αλεξίου

karaivaz-zina koutselini

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο είναι μια πληρωμένη δολοφονία. Ενα συμβόλαιο θανάτου, ως «απάντηση» στις κινήσεις και τις επαφές του δημοσιογράφου που… ενόχλησαν μεγάλα κεφάλια του οργανωμένου εγκλήματος.

Ομως για την ώρα στα χέρια των Αρχών είναι οι «στρατιώτες» και όχι οι «βαθμοφόροι» που έδωσαν τις εντολές και κράτησαν το όπλο που σκότωσε τον δημοσιογράφο. Πλα πάντως συνηγορούν πως η εντολή δόθηκε εκ των έσω. Δηλαδή πρόσωπο που βρίσκεται ήδη πίσω από τα κάγκελα των φυλακών αλλά με ισχύ και με δυνατότητα να δίνει εντολές έγραψε το όνομα του δημοσιογράφου στο συμβόλαιο θανάτου. Με λίγα λόγια, ο ηθικός αυτουργός, αν και έγκλειστος, έδωσε την εντολή και το συμβόλαιο εκτελέστηκε χωρίς πώς και γιατί…statha karaivaz

Αναφορικά με τα δύο αδέλφια που θα απολογηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη, ο 40χρονος Γ.Λ. είναι μπόντι μπίλντερ και το 2015 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ το 2018 για απειλή και έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται ότι ανήκε στην ομάδα του «σαμπρέλα» ή «καράφλα» ή «Νταίζη», ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο Παλαιό Φάληρο. Επίσης φέρεται ως ιδιοκτήτης τεσσάρων πρατηρίων καυσίμων στην Αττική, ενώ διατηρεί επιχείρηση με ενοικιαζόμενα οχήματα στη Σαντορίνη. Ποινικό μητρώο φέρεται ότι έχει και ο 48χρονος αδερφός του Σ.Λ., ο οποίος έχει εμπλακεί σε ληστεία από κοινού με τον αδελφό του και ακόμα δύο άτομα.

202204091535190.IMG 7773

Σύμφωνα με τις Αρχές, και οι δύο σχετίζονται με τη δολοφονία του 35χρονου πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη ή «Ντέρτι Χάρι» το 2021 στο Γαλάτσι.

Τα δύο αδέλφια ακόμα και μέσα από τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται επιμένουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συμβόλαιο θανάτου. «Οι δολοφόνοι του κυρίου Καραϊβάζ θα μείνουν ελεύθεροι και θα μπουν δύο αθώοι στη φυλακή με οικογένειες. Εγώ θα αποδείξω, δεν υπάρχω πουθενά, σαν οντότητα, σαν τίποτα στις δικογραφίες. (…) Θέλω να μου πουν την Τετάρτη που θα περάσω ανακριτή και εισαγγελέα ποια είναι τα στοιχεία που με προφυλακίζουν, τίποτα άλλο» λέει ο 40χρονος Γ.Λ. gynaika karaivaz0

Την ίδια εκδοχή παραθέτει και η Αλβανή σύντροφος ενός εκ των δύο αδελφών και ιδιοκτήτρια της εταιρίας καθαρισμού στην οποία ανήκει το λευκό βαν.

«Είναι αθώοι… Μας έμπλεξαν με το βαν… δουλεύουμε σε όλη την Αττική… έπεσα από τα σύννεφα» δήλωσε η ιδιοκτήτρια της εταιρίας καθαρισμού.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως στη δικογραφία περιλαμβάνονται πέντε πρόσωπα, μαζί με τα δύο αδέλφια 40 και 48 ετών, τον Γ.Λ. και τον Σ.Λ.

Οι άλλοι τρεις, οι οποίοι εκτιμάται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν επίσης απασχολήσει τις Αρχές. Πρόκειται για 53χρονο με το προσωνύμιο «θαμνάκιας» ή «τρελός», ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές για εγκληματική οργάνωση και την Greek Maria. Ο ίδιος το 2020 είχε γίνει στόχος απόπειρας δολοφονίας στη Βούλα. karaivaz 7 1068x623 1

Ο δεύτερος είναι ο φερόμενος οδηγός του βαν που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και εκβιασμό, και ήταν συγκατηγορούμενος με τον «θαμνάκια».

Το τρίτο πρόσωπο είναι 50χρονος χωρίς ποινικό μητρώο, ωστόσο εκτιμάται πως είχε βοηθητικό ρόλο.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με διαρροές, φέρεται ότι είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία, ωστόσο ανεπίσημες πηγές αναφέρουν πως υπάρχει και η εκτίμησ, ο ένας εκ των δύο αδελφών να ήταν ο εκτελεστής, κάτι που όμως δεν αναφέρεται στη σχετική δικογραφία.

Και αυτό γιατί πηγές της «Εspresso» σημειώνουν ότι από τα βίντεο προκύπτει ότι ο σωματότυπος του 40χρονου προσομοιάζει με αυτόν του εκτελεστή. 202204091533350.IMG 7775

Οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει μεταξύ άλλων και ομοιότητες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ με το «συμβόλαιο θανάτου» του 45χρονου ποινικού Μανώλη Καραγιάννη που έπεσε νεκρός στο Παλαιό Φάληρο τον Ιούνιο του 2018. Παρόμοια επίθεση ήταν και αυτή σε βάρος του ποινικού Δημήτρη Καπέ ή Καπετανάκη (είχε δεχτεί χαριστική βολή), όπως και αυτή στα τέλη Δεκεμβρίου -στην Ηλιούπολη- με στόχο έναν 37χρονο ποινικό, που επίσης πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...