Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Την Τρίτη 23 Μαΐου, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

«Μεγάλη» Τρίτη

Δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, την ερχόμενη Τρίτη 23 Μαΐου, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά τις καταγγελίες από τη δικηγόρο και υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική βλάβη. Εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας είναι ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι, ο οποίος προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές της Ν. Δ.

Ελένη Χρονοπούλου

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής θα γνωμοδοτήσει σχετικά και με βάση αυτήν την εισήγηση η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής (JURI) θα αποφανθεί επί του αιτήματος των βελγικών Αρχών. Στη συνέχεια η επιτροπή θα υποβάλει πρόταση στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει τελικά με ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Ελληνα ευρωβουλευτή. Νομικές πηγές στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι είναι δεδομένη η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, καθώς ο ίδιος ο ευρωβουλευτής έχει ταχθεί υπέρ του αιτήματος των βελγικών Αρχών προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνα και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η έρευνα από τις βελγικές Αρχές θα αρχίσει αμέσως μετά το πράσινο φως που θα δώσει η Ευρωβουλή ως προς την άρση της ασυλίας του. Τότε θα ανατεθεί η υπόθεση σε δικαστικό λειτουργό που θα καλέσει τον κατηγορούμενο, την καταγγέλλουσα και μάρτυρες σχετικά με την υπόθεση βιασμού και σωματικής κακοποίησης. Υπενθυμίζεται πως ο Ελληνας ευρωβουλευτής έχει στείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας να αρθεί το συντομότερο δυνατό η ασυλία του προκειμένου να επιταχυνθεί η έρευνα.

Στόχος του είναι να καταθέσει το συντομότερο δυνατό στις βελγικές Αρχές για να αποδείξει την αθωότητά του, ώστε να μην παραμένει εκκρεμής η σε βάρος του κατηγορία εν μέσω των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, κάνοντας κακό στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον λόγο αυτόν έχει ήδη παραιτηθεί από την ευρωομάδα του κόμματος, αν και παραμένει στην Ευρωβουλή ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.




Μποζουκια Αθηνα