«Εξέγερση» ηθοποιών από τους κάδους σκουπιδιών

Με σύνθημα «Ποτέ ξανά η τέχνη μας στα σκουπίδια!» καλλιτέχνες διαμαρτύρονται με έναν έξυπνο τρόπο για την υποβάθμιση των πτυχίων τους

«Ποτέ ξανά η τέχνη μας στα σκουπίδια!» βροντοφωνάζουν ο Γιώργος Καραμίχος, ο Γιάννης Τσορτέκης, η Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Γιώργος Κοψιδάς, ο Λίαμ Αϊρλαντ, ο Σπύρος Μπιμπίλας και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες, συμμετέχοντας σε μια νέα φωτογραφική καμπάνια, η οποία στηρίζει τον σθεναρό αγώνα τους κόντρα στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Γιάννης Τσορτέκης
Μαρίλια Μητρούση

Για την ιστορία, τον Δεκέμβριο του 2022 εκδόθηκε ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο τα διπλώματα από τις δραματικές σχολές εξισώνονταν με τα απολυτήρια λυκείου, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τους καλλιτέχνες να βγαίνουν στους δρόμους, προχωρώντας σε πρωτοφανείς απεργιακές κινητοποιήσεις. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο facebook είχε τονίσει εκείνη την περίοδο ότι το αίτημα των καλλιτεχνών είναι να θεωρούνται ξανά απόφοιτοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως συνέβαινε, όπως είχε συμπληρώσει, μέχρι το 2003.

Η Θεοδώρα Σιάρκου
Γιώργος Καραμίχος

«Eχουμε φωνάξει, έχουμε τρέξει, έχουμε πιέσει, έχουμε προσπαθήσει και ό,τι και να πετύχουμε, ακούγονται περισσότερο οι φωνές που λένε ότι δεν είμαστε τίποτα! Οι θεατρολόγοι τα κατάφεραν και μας πέταξαν έξω! Και τελικά νομοθέτησαν το τίποτα! Τα συμφέροντα είναι πέρα και πάνω από όλους! Λες κι οι σπουδές μας τριών χρόνων στις δραματικές σχολές είναι για τα σκουπίδια» είχε πει τότε ο ίδιος. Η δήλωση αυτή του Σπύρου Μπιμπίλα φαίνεται πως λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για την εκδότρια του free press περιοδικού «koita» Μαριάμ Νίκου και τη συνεργάτιδά της και σχεδιάστρια κοστουμιών Μαριλένα Παπαδοκωνσταντάκη, η οποία υπογράφει και το concept της εν λόγω εντυπωσιακής φωτογραφικής καμπάνιας, ενώ η Μαρία Μπενέα επιμελήθηκε το μακιγιάζ.

Θάνος Μπίρκος
Ματθίλδη Μαγγίρα φορώντας ένα νυφικό από χαρτιά υγείας!

Ολοι οι προαναφερθέντες καλλιτέχνες (και πολλοί ακόμη, ανάμεσά τους η Θεοδώρα Σιάρκου, η Μαρίλια Μητρούση, η Τζένη Διαγούπη και ο τηλεοπτικός Τόλης του «Σασμού», κατά κόσμον Θάνος Μπίρκος) φωτογραφήθηκαν από τον Niko Peg Leg με ρούχα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια, στο studio του «koita».

Σπύρος Μπιμπίλας
Γιώργος Κοψιδάς

Αυτό, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, αφού χρειάστηκε τα ρούχα να δημιουργηθούν επάνω στους καλλιτέχνες με τη βοήθεια συρραπτικών και άλλων εργαλείων. Ειδικά η δημιουργία του νυφικού (από χαρτί τουαλέτας) που φόρεσε η Ματθίλδη Μαγγίρα θεωρήθηκε… άθλος όταν ολοκληρώθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...