Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τα έβαλαν με τον πρόεδρο για καθυστέρηση 18 λεπτών στη μετάδοση της πτώσης του Canadair

Δεν πέρασε στη... Ζούλα

«Κόλαφος» για τη διοίκηση και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα είναι η ανακοίνωση των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση, οι οποίοι καταγγέλλουν πως το κανάλι μετέδωσε με καθυστέρηση 18 λεπτών την είδηση της συντριβής του Canadair, παρά το γεγονός ότι ο εικονολήπτης, ο ηχολήπτης και η δημοσιογράφος ήταν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος και ενημέρωσαν αμέσως, έχοντας μάλιστα καταγράψει το βίντεο-ντοκουμέντο της πτώσης του αεροσκάφους.

«Την ώρα που η χώρα θρηνεί την απώλεια δύο μαχόμενων πιλότων, οφείλουμε όλοι μας να αποδώσουμε τα μέγιστα. Τον σεβασμό μας και την οδύνη μας για τον χαμό τους. Η στιγμή της αυτοθυσίας των πιλότων καταγράφηκε ως εικόνα από το συνεργείο της ΕΡΤ και ο εικονολήπτης, ο ηχολήπτης και η δημοσιογράφος που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος ενημέρωσαν άμεσα για την είδηση.

Κωνσταντίνος Ζούλας

Πείτε μας, κ. Ζούλα, εσείς και οι συνεργάτες σας: Σε ποιο κανάλι σε ολόκληρο τον κόσμο; Σε ποιο κανάλι σε όλη την Ελλάδα; Σε ποιο κανάλι αποκλειστικά ειδησεογραφικό 24/7, θα είχαν γνώση και καταγραφή ενός τέτοιου γεγονότος και θα καθυστερούσαν 18 ολόκληρα λεπτά για να μεταδώσουν την είδηση, υπονομεύοντας την αμεσότητα του καναλιού;» διερωτώνται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Εναρξη του δελτίου

Και συμπληρώνουν απευθυνόμενοι προσωπικά στον πρόεδρο της ΕΡΤ και στους συνεργάτες του: «Το συμβάν έγινε 14.52 και γνωστοποιήθηκε από το ERTNEWS στις 15.09, δηλαδή 18 λεπτά μετά την καταγραφή του και 9 λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου των 15.00 και αφότου είχε γίνει γνωστό από τα άλλα τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα. Πείτε μας, κ. Ζούλα, εσείς και οι συνεργάτες σας σε ποιο κανάλι δεν θα υπήρχε μια παραίτηση;» Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλουν απειλές του Κωνσταντίνου Ζούλα και συνεργατών του κατά εργαζομένων.

«Την ίδια ώρα, κ. Ζούλα, εσείς και οι συνεργάτες σας μιλάτε και απειλείτε εργαζομένους με απόλυση για άρνηση εργασίας επειδή αντιτίθενται στην εκτέλεση καθηκόντων που δεν προβλέπονται από τον ΓΚΠ που εσείς καταστρατηγείτε, συστήνοντας επιτροπές μαζί με τους συνεργάτες-συμβούλους σας για κατάργηση των κανονικών συνεργείων, επειδή αρνείστε εμμονικά να κατανοήσετε τη χρησιμότητα της ειδικότητας του ηχολήπτη» αναφέρει η ανακοίνωση της Ενωσης Εργαζομένων, επισημαίνοντας πως στις φωτιές στη Ρόδο το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ «κινδύνεψε από τις φλόγες και έτρεχε μαζί με τους κατοίκους για να σωθεί».

Ομως οι φωτιές και η πτώση του Canadair φαίνεται πως είναι μόνο η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τους εργαζομένους, οι οποίοι καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΡΤ για «εκπτώσεις» στην αισθητική και την ποιότητα εικόνας και ήχου, βγάζοντας ζωντανές συνδέσεις δημοσιογράφων μέσω Skype, «όταν αυτοί βρίσκονται δίπλα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του υψηλής ευκρίνειας στούντιο»…

Η ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κ. Ζούλα συνεχίζεται και εν όψει του Μουντομπάσκετ, καθώς αποφασίστηκε να μη στείλουν τηλεοπτικά συνεργεία, αλλά “θα νοικιάσει απ’ όπου βρει”. Το “Πάμε κι όπου βγει” σε όλο του το μεγαλείο» σχολιάζουν οι εργαζόμενοι. Κλείνοντας την ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ χαρακτηρίζουν… Μέγα Ναπολέοντα τον Κωνσταντίνο Ζούλα, προϊδεάζοντας για το «βατερλό του».

«Η συμπεριφορά σας, κ. Ζούλα, ως άλλος Μέγας Ναπολέων θα έχει ως φυσικό επακόλουθο και το βατερλό σας» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων, οι οποίοι απευθύνονται προσωπικά στον διορισμένο από την κυβέρνηση πρόεδρο της ΕΡΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο