Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Σώθηκε από θαύμα γνωστός δικηγόρος

Δύο ένοπλοι πυροβόλησαν και λήστεψαν τον Γ. Αντωνόπουλο έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη

Τον χάρο με τα μάτια του είδε ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος όταν βγήκε από τη μονοκατοικία του στην Πεντέλη και βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο κακοποιούς, οι οποίοι τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο πρόσωπο και του άρπαξαν μία τσάντα με 30.000 ευρώ. Ο 50χρονος νομικός (φέρεται ότι είχε εμπλακεί πρόσφατα και σε άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς) σώθηκε από θαύμα. Οι δύο άγνωστοι κακοποιοί, που ήταν κρυμμένοι σε πάρκο δίπλα στο σπίτι του θύματος, στην οδό Φειδίου, πετάχτηκαν μπροστά του λίγο μετά τις 08.30, όταν ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Οπως είδαν αργότερα οι αστυνομικοί από το βίντεο της κάμερας παρακολούθησης διπλανής μονοκατοικίας, οι δράστες ήταν οπλισμένοι με οπλοπολυβόλο τύπου καλάσνικοφ και πιστόλι.

Είχε «παγώσει»

Οι κακοποιοί μίλησαν στον 50χρονο, που είχε «παγώσει», και εκείνος που κρατούσε το πιστόλι τον πυροβόλησε από μικρή απόσταση. Η σφαίρα πέρασε ξυστά από το μάγουλό του, ενώ οι δράστες άρπαξαν την τσάντα του με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.
Μεταξύ των κατοίκων της περιοχής που βγήκαν από τα σπίτια τους πανικόβλητοι από τον ήχο του πυροβολισμού ήταν η σύζυγος γνωστού τηλεπαρουσιαστή, η οποία ενημέρωσε την Αμεση Δράση.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του κ. Αντωνόπουλου, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία: «Η απομονωμένη θέση της κατοικίας του, καθώς και το γεγονός ότι οι δράστες γνώριζαν ότι δεν έχει κανενός είδους προστασία ήταν οι λόγοι της επίθεσης, με στόχο το όποιο ποσό μετέφερε στην τσάντα του».
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν τώρα εάν η επίθεση αυτή συνδέεται με ένα άλλο περιστατικό, που συνέβη πριν από μόλις μερικές εβδομάδες. Τότε το κέντρο της Αμεσης Δράσης είχε δεχτεί κλήση από άγνωστο άτομο, που ανέφερε μέσω ιντερνετικού τηλεφώνου πως ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είχε πυροβολήσει στον αέρα κατά τη διάρκεια ληστείας στα Εξάρχεια και έδωσε τον αριθμό κυκλοφορίας του δικηγόρου.

Ανδρες της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το όχημα στον κόμβο Αμπελοκήπων και το ακολούθησαν ως το Χαλάνδρι, όπου το ακινητοποίησαν και διαπίστωσαν την ταυτότητα του οδηγού, ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας (ήταν μεταξύ των εκπροσώπων της τράπεζας και στη δίκη της 17Ν ως πολιτική αγωγή), ενώ εκπροσωπεί και οικογένεια εφοπλιστών. Πάντως, ο Γιώργος Αντωνόπουλος δεν είχε όπλο στην κατοχή του. Εξετάζεται το ενδεχόμενο πίσω από το ανώνυμο τηλεφώνημα να κρύβονται κάποιοι που ήθελαν να διαπιστώσουν εάν ο δικηγόρος οπλοφορεί.

wegqer

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...