Δήμητρα Βαμβακούση: «Ένα παιδί μπορεί να κάνει bullying σε ένα άλλο μόνο με το βλέμμα»

«Θέλει γονείς που να ακούνε»

Η Δήμητρα Βαμβακούση, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» και αναφέρθηκε στα περιστατικά bullying  που έχει έρθει αντιμέτωπη ως δασκάλα.

«Εγώ ως δασκάλα είχα εργαστεί σε ηλικίες γυμνάσιο και λύκειο. Το bullying κυμαίνεται από δέκα χρονών έως δεκαπέντε δηλαδή από τα τέλη δημοτικού μέχρι όλη την δευτεροβάθμια. Συνήθως οι ”θύτες” δηλαδή τα παιδιά που κάνουν το bullying, έχουν παραβατική συμπεριφορά, οι λεγόμενοι ”νταήδες” και επιζητούν την προσοχή. Μπορεί να κάνει ένα παιδί bullying σε ένα άλλο παιδί μόνο με το βλέμμα…» ανέφερε αρχικά η Δήμητρα Βαμβακούση.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Χαρακτηριστικά των θυμάτων θα μπορούσε να είναι ένας στομαχόπονος, ένας πονοκέφαλος και σίγουρα η κακή διάθεση. Συνήθως δεν σου πάει το μυαλό αλλά πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Δήμητρα Βαμβακούση αναφέρετε στο ακραίο περιστατικό μπούλινγκ που έχει ζήσει: «Ένα ακραίο περιστατικό που θυμάμαι ήταν με ένα παιδάκι που ήταν στο μεταίχμιο του δημοτικού-γυμνασίου. Το παιδάκι είχε μια παρέα και περνώντας στο γυμνάσιο αυτά τα παιδιά θέλησαν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Ήθελαν να ορίσουν την σεξουαλικότητα τους. Έτσι αποφάσισαν ότι τα κοριτσάκια θα θέλουν να πάνε με τα κοριτσάκια και τα αγοράκια με τα αγοράκια. Ωστόσο αυτό το παιδάκι ήταν και δήλωνε straight και δεν ήθελε να επιλέξει κάποια κατεύθυνση και το περιθωριοποίησαν…».

«Όταν καλείς του γονείς των παιδιών με την παραβατική συμπεριφορά σου λένε, “έτσι ήμουν και εγώ δεν είναι κάτι..”. Στο γυμνάσιο αντίθετα τα υπερασπίζονται. Το πρόβλημα είναι να πας σπίτι και να κάνεις ένα επαναπροσδιορισμό των αξιών του παιδιού, να του πεις, “θα σου άρεσε να στο κάνουν εσένα αυτό;”.  Το παιδί έτσι μπορεί από παραβατικό να γίνει ο ήρωας του σχολείου, αλλά θέλει γονείς που να ακούνε…» ανέφερε στο τέλος η Δήμητρα Βαμβακούση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο