Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Ερμής Καραγιάννης: Βουτιά θανάτου για τον παίκτη του «GNTM»

Βουτιά στο κενό πρώην παίκτη του «Greece’s Next Top...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 16 Μαΐου

ΚΡΙΟΣ: Αυξημένη θα είναι η δυναμικότητά σας και μπορείτε...

Ιάκωβος Γκόγκουα: Φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Ισλανδία

«Ενώ έξω η θερμοκρασία είναι… πολική, στα νερά της μπορεί κανείς να απολαύσει ζεστά το ποτό του»

Τοπία επιστημονικής φαντασίας, καταρράκτες, γαλάζιες λίμνες, θερμοπίδακες, ηφαίστεια, παγετώνες και, φυσικά, το Βόρειο Σέλας.

iak2

Το ταξίδι στην Ισλανδία είναι εμπειρία ζωής και ο Ιάκωβος Γκόγκουα, που την έζησε πρόσφατα, μας μεταφέρει εικόνες που δύσκολα μπορεί κανείς να δει συνδυαστικά σε άλλη χώρα. «Είναι ένα μέρος με πολλές αντιθέσεις. Είναι η χώρα του πάγου και της φωτιάς! Οδηγώντας με ένα νοικιασμένο τζιπ, μια ώρα από το Ρέικιαβικ με την παρέα μου, βρεθήκαμε μπροστά σε φυσικά… θαύματα που εναλλάσσονται μοναδικά.

iak6

Είδαμε ηφαίστεια, λίγο αργότερα καταρράκτες ακόμη και παγετώνες, ενώ θερμά λουτρά συναντάς σχεδόν σε κάθε περιοχή!» αναφέρει ο γιατρός που λατρεύει τα ταξίδια κι έχει ταξιδέψει σχεδόν στο μισό πλανήτη!

«Ενθουσιάστηκα πολύ με το Βόρειο Σέλας. Ήταν η τελευταία μας μέρα στην Ισλανδία και είχα αγωνία διότι μπορεί να μην καταφέρναμε να το δούμε, όπως πάρα πολλοί που επισκέπτονται το νησί.

iak3

Όσο περνούσε η ώρα, το φαινόμενο γινόταν όλο και πιο αισθητό και οι αντιδράσεις μας ήταν ίδιες με ενός μικρού παιδιού που βλέπει το δώρο του κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο» μας λέει και προσθέτει: «Είδαμε επίσης τον παγετώνα Solheimajokull, καθώς και τη λίμνη Κerid. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν κρατήρα που μέσα του «φωλιάζει» μια ολοστρόγγυλη λίμνη.

iak kentriki

Το χειμώνα, το νερό παγώνει και δημιουργεί ένα τοπίο που κόβει την ανάσα. Στο γεωλογικό πάρκο Geysir, στη μέση του πουθενά, όπου ρέει καυτό νερό, την παράσταση κλέβει ο Strokkur, ένας πίδακας που ανά τρία λεπτά ξυπνά και πετά καυτό νερό δεκάδες μέτρα ψηλά στον αέρα. Μια έκρηξη ατμού και νερού από τα έγκατα της γης, σαν να είσαι στο διάστημα».

Ξεχωριστή εμπειρία για τον γιατρό Ιάκωβο Γκόγκουα και την παρέα του, τον ηθοποιό Χρήστο Σκορδά, όπως και τον ηθοποιό-επιχειρηματία Παναγιώτη Σούλη αλλά και για όλους τους ταξιδιώτες της μακρινής Ισλανδίας, είναι η επίσκεψη στη Secret Lagoon.

iak5

Μια ιαματική λίμνη με γαλάζια, αχνιστά νερά. «Ενώ έξω η θερμοκρασία είναι… πολική, στα νερά της μπορεί κανείς να απολαύσει ζεστά το ποτό του» αναφέρει ο Ιάκωβος Γκόγκουα, ενώ last but not least, για τον ίδιο και την παρέα του «ο καταρράκτης Gullfoss, από τους ομορφότερους και πιο μεγάλους της χώρας και πιο εντυπωσιακούς της Ευρώπης».

Στα highlights της Ισλανδίας ο ταξιδιώτης γιατρός περιλαμβάνει τη φιλικότητα των κατοίκων της καθώς και το γεγονός ότι η οικονομία της είναι τόσο αυτάρκης ώστε να μην έχουν ανάγκη ούτε να εισάγουν ούτε να πληρώσουν για ενέργεια!

iak4

Έχοντας χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του, το ταξίδι στην Ισλανδία είναι μια εμπειρία που ο Ιάκωβος Γκόγκουα μάς συστήνει ανεπιφύλακτα να ζήσουμε, καθώς όπως μας λέει χαρακτηριστικά «Το νησί προσφέρει εικόνες που δύσκολα θα δεις συνδυαστικά σε άλλο μέρος».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

«Δράκος» στα στενά της Σακελλαροπούλου – Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε 19χρονη!

Σοκ, ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που...

Ο Λύρας και ο «άσχημος» Αυγουστίδης

Την παράσταση «Ο άσχημος» με τον Ορφέα Αυγουστίδη και...

«TV Queen»: Κοκλώνης με «φέσι» και «χαρέμι στούρνων»

Δεν περιμέναμε και πολλά 24ωρα για να μας επιβεβαιώσει...

Η εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, Φαίδρα, full in love με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Νίκα

Το «επιχειρείν» και η πολιτική… ερωτεύτηκαν στο L.A.! Η...