Τούρτα σοκολάτας με μπισκότα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Δείτε τη συνταγή!

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και σίγουρα ένα γλυκάκι θα το θέλαμε όλοι. Σας προτείνουμε μια συνταγή για τούρτα σοκολάτας με μπισκότο που έφτιαξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο».

700 ml γάλα 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ. κακάο 120 γρ. ζάχαρη 80 γρ. κορν φλάουρ 50 ml κονιάκ 500 γρ. μπισκότα πτι μπερ 150 γρ. βούτυρο 250 γρ. φυτική κρέμα 220 ml ζαχαρούχο γάλα 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα, την σοκολάτα, το κακάο, λίγη ζάχαρη και αρκετό κορν φλάουρ για να δέσει η κρέμα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μόλις βγουν οι πρώτοι ατμοί. Μόλις λιώσουν τα υλικά βγάζουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς.

Προσθέτουμε τα μπισκότα στο μείγμα σοκολάτας που έχουμε δημιουργήσει, αφού πρώτα τα έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και τα έχουμε διαβρέξει με το κονιάκ. Στη συνέχεια τοποθετούμε το βούτυρο μέσα στο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο στο μίξερ ώστε να δημιουργηθεί η κρέμα.

Σε ένα ταψάκι στρογγυλό ρίχνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και τα μπισκότα και από πάνω απλώνουμε την κρέμα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να παγώσει και να γίνει μία ωραία τούρτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...

Έρωτας από αέρος για τον υιό Τράγκα

Με τα ιερά δεσμά του γάμου πρόκειται να επισφραγίσουν τον έρωτά τους και η Κατερίνα Τασιούλα, ένα πανέμορφο ζευγάρι που εδώ και τρία χρόνια πορεύεται μαζί στη ζωή.

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...

Θανάσης Ζεκεντές: O δήμαρχος Λοκρών που τιμά την Αλίκη εκπέμπει SOS για το αύριο της ελληνικής υπαίθρου

«Η ελληνική ύπαιθρος αντιμετωπίζει ζωτικά και υπαρξιακά προβλήματα. Εχουν...

«Θα βγει έξω και θα ξανασκοτώσει»

Ανατροπή στη δίκη των Σπετσών! Τα ισόβια στον δράστη...

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις «βόμβα» της Espresso για το ξενοδοχείο «φάντασμα» στην Αλθέα!

Τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ της «Espresso» για το ξενοδοχείο-φάντασμα στην...

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η σέξι φωτογράφησή της

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη πόζαρε όπως δεν την έχετε...