Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Αυνανισμός κατά του… καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα τουλάχιστον με καθηγήτρια βρετανικού πανεπιστημίου

Τελικά στο χέρι των ανδρών είναι να μειώσουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα τουλάχιστον με καθηγήτρια βρετανικού πανεπιστημίου, η οποία υποστηρίζει ότι ο αυνανισμός υψώνει «ασπίδα» προστασίας και μάλιστα όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

Σε επιστημονικό άρθρο που δημοσίευσε στο «The Conversation», η δρ Daniel Kelly του Sheffield Hallam University επικαλείται μια σειρά ερευνών για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο αυνανισμός μειώνει στους άνδρες τις πιθανότητες να πάθουν καρκίνο στον προστάτη. Ειδικότερα, αναφέρει ότι έρευνα του Harvard University έχει δείξει ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν 21 φορές τον μήνα έχουν τρεις φορές μικρότερες πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη από τους άνδρες που εκσπερματώνουν 4-7 φορές τον μήνα.

Η καθηγήτρια συστήνει μάλιστα τη συχνή εκσπερμάτωση μέσω του αυνανισμού, διότι, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «δεν κάνει κανένα κακό» και «συνεπώς πρέπει να είναι μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα» για να προστατευτεί από τον καρκίνο του προστάτη. Εξηγεί ότι πιθανώς η προστατευτική δράση της εκσπερμάτωσης οφείλεται στο γεγονός ότι μειώνει τις τοξίνες στον προστάτη, καθώς και τους κρυστάλλους που μπορεί να συσσωρευτούν σε αυτόν και να πυροδοτήσουν την εμφάνιση του καρκίνου. Παράλληλα, η εκσπερμάτωση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή στον προστάτη και σκοτώνει τα πρώτα καρκινικά κύτταρα όταν εμφανίζονται.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...




Μποζουκια Αθηνα