Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Κλειστή και φέτος η διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο κατολίσθησης

Μόνο από... καρτ ποστάλ!

Ακόμη ένα καλοκαίρι θα παραμείνει κλειστή η παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, λόγω κινδύνου κατολίσθησης! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, απαγορεύεται η πρόσβαση και η προσέγγιση στην παραλία έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, τόσο από θαλάσσης όσο και από τη στεριά, για την προστασία «των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Στα μέτρα αυτά, που ίσχυαν και πέρυσι, παρά τις προσπάθειες των τοπικών Αρχών και τις άνωθεν διαβεβαιώσεις για το άνοιγμα της δημοφιλούς παραλίας που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η προσέγγιση / αγκυροβολία σκαφών, όπως και το κολύμπι από επιβαίνοντες στα σκάφη, οπουδήποτε μέσα στον κόλπο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά της νοητής γραμμής που ενώνει τα δύο άκρα του όρμου. Σε ό,τι αφορά το πλάτωμα, απαγορεύεται η πρόσβαση επισκεπτών, με όριο απαγόρευσης την απόσταση 10 μέτρων από το όριο του πρανούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλάτωμα του «Ναυαγίου» βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης και ο δήμαρχος Γ. Στασινόπουλος, στο πλαίσιο της τοποθέτησης πινακίδων που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τις κατολισθήσεις. Οπως δήλωσε ο κ. Ακτύπης στο imerazante.gr: «Ο δήμος έβαλε πινακίδες και πήγαμε με τον δήμαρχο για να τις δούμε. Η Περιφέρεια προχωράει το έργο της προστασίας με τον φράχτη. Οσον αφορά το ΦΕΚ, ισχύει το ίδιο με το περσινό για την ασφάλεια στην περιοχή. Ηδη είμαστε στη διαδικασία ο δήμος να αναλάβει τη διαχείριση του “Ναυαγίου”. Οταν ο δήμος αναλάβει, τότε ένα θα είναι σίγουρο: Θα μπορέσουμε να έχουμε και ανοιχτό “Ναυάγιο” πάνω στην περιοχή του πλατώματος, γιατί θα υπάρχει ασφάλεια, θα μπορεί να το παρακολουθεί ο δήμος και να το διαχειριστεί. Από την κάτω πλευρά θα ισχύσει ό,τι και πέρσι. Η ασφάλεια των επισκεπτών είναι το Α και το Ω. Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρξει αφεντικό στην περιοχή και το αφεντικό θα είναι ο δήμος. Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες και ο δήμος θα αναλάβει τη διαχείριση, όλα θα εξελιχθούν όπως πρέπει».

Από την πλευρά του, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε: «Ηδη επισκέπτονται καθημερινά το “Ναυάγιο” εκατοντάδες άτομα με σκοπό να δουν τη θέα, αλλά δυστυχώς ασφάλεια δεν υπάρχει. Αυτό φωνάζαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διαχείριση του δήμου». Και κατέληξε τονίζοντας πως υπάρχει «σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας».

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί




Μποζουκια Αθηνα