Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε όλη η Ελλάδα – Δραματικές διασώσεις σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο...

Η κακοκαιρία Byron σαρώνει τη χώρα αφήνοντας πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους, εγκλωβισμούς και σοβαρές καταστροφές.

Ποια ηθοποιός και πρωταγωνίστρια πετυχημένης σειράς της σεζόν είναι η μικρούλα της...

Το χαριτωμένο κοριτσάκι που διασκέδαζε σε παιδικό πάρτι γενεθλίων μεγάλωσε και είναι καταξιωμένη ηθοποιός της χώρας μας.

Μιχάλης Αεράκης: Πρεμιέρα με τη σύζυγο και την αδελφή στο πλευρό του

Ο Μιχάλης Αεράκης έκανε πρεμιέρα με την παράσταση «Νίκος Ξυλούρης - Ο Αρχάγγελος της Κρήτης» στο Θέατρο Ήβη που πραγματεύεται τη ζωή του τραγουδιστή.

Γεννητούρια! Μανούλα για πρώτη φορά γνωστή ηθοποιός

Μαμά έγινε γνωστή ηθοποιός της χώρας μας! Έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι και αποκάλυψε το όνομα που θα του δώσουν

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι ιατροδικαστές Καλογρηάς και Καρακούκης επιμένουν ότι ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε ασφυξία

Τη «δίκασαν»

Βέβαιος ότι ο θάνατος της μόλις 3,5 ετών Μαλένας Δασκαλάκη οφείλεται σε ασφυξία, και όχι σε ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η συνάδελφός του Χριστίνα Τσάκωνα, εμφανίστηκε εκ νέου χθες ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς, καταθέτοντας δεύτερη ημέρα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Η μικρή Μαλένα

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο έμπειρος ιατροδικαστής αναφέρθηκε σε σειρά ευρημάτων που δείχνουν ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ασφυκτικός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν τα πάρεις ένα ένα τα ευρήματα αυτά, μπορεί να έχεις αμφιβολίες, αλλά όταν έχεις εφτά μαζί, οδηγούν κάπου. Δεν μπορεί το κάθε εύρημα να προκαλείται από κάτι άλλο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο (σ.σ.: εκτός της ασφυξίας) που να συνδυάζει αυτά τα ευρήματα».

Οπως εξήγησε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, η διάγνωση της ασφυξίας είναι δύσκολη και συχνά δεν εντοπίζονται ευρήματα από τους ιατροδικαστές για να την εντοπίσουν. Ομως, στην περίπτωση της μικρής Μαλένας υπήρχαν ευρήματα, σύμφωνα με τον κ. Καλογρηά. «Πρόκειται για μια διάγνωση δύσκολη, χωρίς ευρήματα συχνά. Υπάρχει διάγνωση ασφυξίας, συχνά χωρίς ευρήματα. Εδώ είμαστε τυχεροί, γιατί έχουμε ευρήματα. Δεν είναι ότι η κυρία Τσάκωνα έκανε ακραίο λάθος, δεν είναι εύκολη η διάγνωση. Εδώ δεν είναι η “δίκη” ιατροδικαστών, δικάζουμε τον θάνατο δύο παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, χωρίς να γλιτώνει, πάντως, από τα «πυρά» του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου

Και αυτό καθώς ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας κατέθεσε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος υπογράφει την πραγματογνωμοσύνη για τον θάνατο της Μαλένας, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς της. Ο κ. Τσαντίρης στην κατάθεσή του στο δικαστήριο το περασμένο καλοκαίρι είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο του παιδιού απροσδιόριστο, ενώ είχε υποστηρίξει ότι οι κακώσεις στο προσωπάκι της Μαλένας έγιναν πέριξ του θανάτου της, λέγοντας ότι μοιάζουν μεταθανάτιες.

Νωρίτερα στο δικαστήριο είχε καταθέσει ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο οποίος συνυπογράφει μαζί με τον κ. Καλογρηά το πόρισμα για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας Δασκαλάκη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κατάθεσής του ο κ. Καρακούκης προέβη σε μια άτυπη αναπαράσταση των τρόπων που μπορεί κάποιος να κλείσει τις αεροφόρους οδούς ενός ανθρώπου, στερώντας του έτσι το οξυγόνο. Η άτυπη, δε, αυτή αναπαράσταση προκάλεσε τις ερωτήσεις τόσο της έδρας όσο και του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης.

Νίκος Καρακούκης

Πρόεδρος: Η πίεση που ασκείται δεν θα έπρεπε να αφήσει σημάδι γύρω από τη μύτη;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει οστό στη μύτη. Στα ζυγωματικά είναι μαλακά τα μόρια. Στα μικρά παιδιά, όταν επιχειρείται κάτι τέτοιο, επειδή δεν αντιδρούν, δεν μένουν σημάδια, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία.

Κούγιας: Προσφέρομαι να μου κλείσετε το στόμα και τη μύτη εσείς ή η κατηγορούμενη. Πρέπει να έχουμε πίεση με νύχια για να αφήσει εντύπωμα σε συγκεκριμένο σημείο;

Μάρτυρας: Οταν βάλω το χέρι κάτω από μαλακά μόρια, γίνονται πολύ εύκολα τα σημάδια. Βάζω τα χέρια χαμηλά για να κλείσω αεροφόρους οδούς. Η παλάμη ακουμπά σε στόμα, σαγόνι και τα δάχτυλα ακουμπούν τη μύτη. Είναι μοιραίο, για να πετύχω ασφυξία, να φτάσουν τα χέρια μέχρι επάνω.

Συνεχίζοντας ο κ. Καρακούκης απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο τα σημάδια στο πρόσωπο της μικρής Μαλένας να έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης και από τη μάσκα που οι γιατροί έβαλαν στο παιδί εκείνες τις ώρες. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, διότι η μάσκα αυτή είναι από σιλικόνη. Ούτε όμως, κατά τον ίδιο, οι κακώσεις αυτές θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί μετά θάνατον.

Νίκος Καλoγρηάς

Εισαγγελέας: Η Μαλένα ήταν 3,5 ετών, δεν θα αντιδρούσε;

Μάρτυρας: Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, στα παιδιά μπορεί να μην υπάρχει κάκωση, γιατί δεν αντιδρούν.

Εισαγγελέας: Αν κρατούσε τα χεράκια του, σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει την αντίδραση;

Μάρτυρας: Δεν αντιδρά, το λέει και η βιβλιογραφία. Δεν θα προσπαθούσε. Σιγά σιγά τα χέρια παραλύουν.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα