Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι ιατροδικαστές Καλογρηάς και Καρακούκης επιμένουν ότι ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε ασφυξία

Τη «δίκασαν»

Βέβαιος ότι ο θάνατος της μόλις 3,5 ετών Μαλένας Δασκαλάκη οφείλεται σε ασφυξία, και όχι σε ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η συνάδελφός του Χριστίνα Τσάκωνα, εμφανίστηκε εκ νέου χθες ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς, καταθέτοντας δεύτερη ημέρα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Η μικρή Μαλένα

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο έμπειρος ιατροδικαστής αναφέρθηκε σε σειρά ευρημάτων που δείχνουν ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ασφυκτικός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν τα πάρεις ένα ένα τα ευρήματα αυτά, μπορεί να έχεις αμφιβολίες, αλλά όταν έχεις εφτά μαζί, οδηγούν κάπου. Δεν μπορεί το κάθε εύρημα να προκαλείται από κάτι άλλο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο (σ.σ.: εκτός της ασφυξίας) που να συνδυάζει αυτά τα ευρήματα».

Οπως εξήγησε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, η διάγνωση της ασφυξίας είναι δύσκολη και συχνά δεν εντοπίζονται ευρήματα από τους ιατροδικαστές για να την εντοπίσουν. Ομως, στην περίπτωση της μικρής Μαλένας υπήρχαν ευρήματα, σύμφωνα με τον κ. Καλογρηά. «Πρόκειται για μια διάγνωση δύσκολη, χωρίς ευρήματα συχνά. Υπάρχει διάγνωση ασφυξίας, συχνά χωρίς ευρήματα. Εδώ είμαστε τυχεροί, γιατί έχουμε ευρήματα. Δεν είναι ότι η κυρία Τσάκωνα έκανε ακραίο λάθος, δεν είναι εύκολη η διάγνωση. Εδώ δεν είναι η “δίκη” ιατροδικαστών, δικάζουμε τον θάνατο δύο παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, χωρίς να γλιτώνει, πάντως, από τα «πυρά» του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου

Και αυτό καθώς ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας κατέθεσε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος υπογράφει την πραγματογνωμοσύνη για τον θάνατο της Μαλένας, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς της. Ο κ. Τσαντίρης στην κατάθεσή του στο δικαστήριο το περασμένο καλοκαίρι είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο του παιδιού απροσδιόριστο, ενώ είχε υποστηρίξει ότι οι κακώσεις στο προσωπάκι της Μαλένας έγιναν πέριξ του θανάτου της, λέγοντας ότι μοιάζουν μεταθανάτιες.

Νωρίτερα στο δικαστήριο είχε καταθέσει ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο οποίος συνυπογράφει μαζί με τον κ. Καλογρηά το πόρισμα για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας Δασκαλάκη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κατάθεσής του ο κ. Καρακούκης προέβη σε μια άτυπη αναπαράσταση των τρόπων που μπορεί κάποιος να κλείσει τις αεροφόρους οδούς ενός ανθρώπου, στερώντας του έτσι το οξυγόνο. Η άτυπη, δε, αυτή αναπαράσταση προκάλεσε τις ερωτήσεις τόσο της έδρας όσο και του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης.

Νίκος Καρακούκης

Πρόεδρος: Η πίεση που ασκείται δεν θα έπρεπε να αφήσει σημάδι γύρω από τη μύτη;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει οστό στη μύτη. Στα ζυγωματικά είναι μαλακά τα μόρια. Στα μικρά παιδιά, όταν επιχειρείται κάτι τέτοιο, επειδή δεν αντιδρούν, δεν μένουν σημάδια, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία.

Κούγιας: Προσφέρομαι να μου κλείσετε το στόμα και τη μύτη εσείς ή η κατηγορούμενη. Πρέπει να έχουμε πίεση με νύχια για να αφήσει εντύπωμα σε συγκεκριμένο σημείο;

Μάρτυρας: Οταν βάλω το χέρι κάτω από μαλακά μόρια, γίνονται πολύ εύκολα τα σημάδια. Βάζω τα χέρια χαμηλά για να κλείσω αεροφόρους οδούς. Η παλάμη ακουμπά σε στόμα, σαγόνι και τα δάχτυλα ακουμπούν τη μύτη. Είναι μοιραίο, για να πετύχω ασφυξία, να φτάσουν τα χέρια μέχρι επάνω.

Συνεχίζοντας ο κ. Καρακούκης απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο τα σημάδια στο πρόσωπο της μικρής Μαλένας να έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης και από τη μάσκα που οι γιατροί έβαλαν στο παιδί εκείνες τις ώρες. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, διότι η μάσκα αυτή είναι από σιλικόνη. Ούτε όμως, κατά τον ίδιο, οι κακώσεις αυτές θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί μετά θάνατον.

Νίκος Καλoγρηάς

Εισαγγελέας: Η Μαλένα ήταν 3,5 ετών, δεν θα αντιδρούσε;

Μάρτυρας: Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, στα παιδιά μπορεί να μην υπάρχει κάκωση, γιατί δεν αντιδρούν.

Εισαγγελέας: Αν κρατούσε τα χεράκια του, σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει την αντίδραση;

Μάρτυρας: Δεν αντιδρά, το λέει και η βιβλιογραφία. Δεν θα προσπαθούσε. Σιγά σιγά τα χέρια παραλύουν.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί



Μποζουκια Αθηνα