Νομοσχέδιο του Φλωρίδη αποκλείει στα ζευγάρια ανδρών να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης κύησης

Οι... τρύπες που προσπαθεί να μπαλώσει η κυβέρνηση και τι ισχύει για τις λεσβίες

Ερμαιο των κυκλωμάτων trafficking είχε γίνει η Ελλάδα με βάση τον ισχύοντα νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια, και τώρα… τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι η χώρα είχε μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι όσων λυμαίνονται με το αζημίωτο την κυοφορία με παρένθετες μητέρες.

Επειτα από αντικρουόμενες δικαστικές αποφάσεις ως προς την παρένθετη κύηση που είχαν εκδοθεί με βάση τον νόμο «έκτρωμα» της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου νομοσχέδιο με το οποίο τροποποιείται ο Αστικός Κώδικας, αποκλείοντας τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από το δικαίωμα στη γονεϊκότητα μέσω παρένθετης κύησης.

Αντικειμενικό πρόβλημα υγείας

Αντίθετα, δύο λεσβίες ή μεμονωμένη λεσβία γυναίκα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία της παρένθετης κύησης. Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, η παρένθεση κύηση μπορεί να συμβεί μόνο για γυναίκα που αντιμετωπίζει «αντικειμενικά και αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας». Αλλαγές έρχονται, επίσης, στο κομμάτι της «ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με μεταφορά ωαρίων στο σώμα άλλης γυναίκας», όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, με την «αδυναμία κυοφορίας λόγω φύλου» να μη συνιστά «ιατρική αδυναμία».

Σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη, ο λόγος πίσω από τις συγκεκριμένες διατάξεις είναι η αντιμετώπιση του trafficking, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει γιατί η διάταξη αφορά μόνο τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών και τους μόνους άνδρες και όχι τις λεσβίες, με αποτέλεσμα να ανοίγει ένα νέο «παράθυρο» με εικονικούς γάμους γκέι και λεσβιών που χρησιμοποιούν παρένθετες μητέρες

Υπενθυμίζεται πως χάρη στα «παράθυρα» της προηγούμενης ρύθμισης της κυβέρνησης, αλλοδαπές έρχονται στην Ελλάδα, δηλώνουν ότι είναι μόνιμες κάτοικοι και μέσω της παρένθετης μητρότητας αποκτούν παιδιά για τρίτα πρόσωπα αντί υψηλής αμοιβής, πέραν της προβλεπόμενης από τον νόμο. Ο ίδιος ο Γιώργος Φλωρίδης παραδέχτηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου πως προχωρά στη νέα ρύθμιση καθώς «η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει χώρα τράφικινγκ με παρένθετες μητέρες με την προηγούμενη ερμηνεία». Η τροπολογία προβλέπεται με ειδική διάταξη σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικότερα στο άρθρο 1350 του Αστικού Κώδικα που αφορά το οικογενειακό δίκαιο.

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών στερούνται του δικαιώματος στη γονεϊκότητα μέσω της παρένθετης μητρότητας. Το προωθούμενο νομοσχέδιο προβλέπει ότι δεν συνιστά ιατρική αδυναμία κυοφορίας κατά την έννοια του παρόντος η αδυναμία κυοφορίας λόγω φύλου και η δικαστική άδεια ισχύει μόλις η δικαστική απόφαση που την παρέχει καταστεί αμετάκλητη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο