Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ελένη εναντίον Ελενας

Η ετοιμόγεννη Μενεγάκη διεκδικεί αποζημίωση από την εκδότρια του «Hello»

Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται μία ακόμη φορά η κόντρα της Ελένης Μενεγάκη με την εκδότρια Ελενα Μακρή Λυμπέρη για τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το περιοδικό «Hello» από το πάρτι γενεθλίων της κόρης της στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η παρουσιάστρια, που δείχνει αποφασισμένη να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που της παρέχει ο νόμος προκειμένου να διασφαλίσει -όπως λέει- την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών της, κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εκδότριας, του διευθυντή του περιοδικού Αρη Καβατζίκη και της εταιρίας που το εκδίδει ζητώντας συνολικά το ποσό των 270.000 ευρώ, «ως ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν τα τρία ανήλικα παιδιά της από την υπαιτιότητά τους». Σύμφωνα με την Ελένη Μενεγάκη, οι εναγόμενοι παραβίασαν την ιδιωτικότητα του βίου των ανήλικων τέκνων της με τη δημοσίευση φωτογραφιών από το ξενοδοχείο όπου έγινε «μια απολύτως ιδιωτική γιορτή, ήτοι τα γενέθλια της ανήλικης κόρης της Βαλέριας».

Οι νομικές κινήσεις

Γι’ αυτό, όπως αναφέρεται στην αγωγή που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο στις 4 Μαρτίου, η παρουσιάστρια ζητεί «να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι, εις ολόκληρον έκαστος, για τις αιτίες που αναφέρονται στο ιστορικό της παρούσας, να καταβάλουν σε κάθε ένα από τα ανήλικα τέκνα ως ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) και συνολικά το ποσό των 90.000 ευρώ».

Η «βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης» είχε κινηθεί νομικά από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι το περιοδικό θα κυκλοφορούσε δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες από το πάρτι. Αρχικά απέστειλε εξώδικο και στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας -μεταξύ άλλων- την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να απαλειφθούν οι επίμαχες φωτογραφίες από το τεύχος του περιοδικού.

«Να διαταχθεί κάθε ασφαλιστικό μέτρο που ήθελε κριθεί από το δικαστήριό σας πρόσφορο και αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της προσωπικότητας των ανήλικων τέκνων μου, αλλά και η δική μου από την έκθεση σε δημόσια θέα του ιδιωτικού μας βίου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, με αποτέλεσμα το εν λόγω τεύχος να κυκλοφορήσει κανονικά.

«Εγώ δεν έχω κακία με κανέναν. Αν νομίζει ότι θίγεται, καλά έκανε. Εγώ έχω μάθει να συνεργάζομαι με όλους τους ανθρώπους της ελληνικής showbiz» ήταν η απάντηση της Ελενας Λυμπέρη μόλις πληροφορήθηκε την αγωγή σε βάρος της.

«Την προκαλώ να μη δημοσιεύσει ξανά φωτογραφία μου»

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στην Ελένη Μενεγάκη και την Ελενα Μακρή Λυμπέρη ξεκίνησε με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η παρουσιάστρια με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών (με pixels στα πρόσωπα των ανηλίκων) από το πάρτι γενεθλίων της κόρης της Βαλέριας σε τεύχος του περιοδικού «Hello».

Σε κείμενό της με τίτλο «It takes two, Eleni» η εκδότρια «κάρφωσε» τη Μενεγάκη, γράφοντας πως φέτος στην εκπομπή «βαριέται» και πως «ως και τσίχλα μασάει, χωρίς αιδώ, κατά τη διάρκεια και τη μεταδίδει κιόλας αυτή τη βαρεμάρα στο κοινό της».

Λίγα 24ωρα αργότερα η παρουσιάστρια του Alpha «χτύπησε» με επιστολή-ανακοίνωση, μέσα από την οποία «προκαλούσε» την Ελενα Μακρή Λυμπέρη, «αν πραγματικά επιθυμεί να πιστέψει ο κόσμος όλα όσα ισχυρίζεται για μένα ως επαγγελματία, να το αποδείξει και να μη μείνει στα λόγια. […] Την προκαλώ, λοιπόν, να μη δημοσιεύσει ποτέ ξανά φωτογραφία μου, να μην αναφέρει ποτέ ξανά το όνομά μου και εν γένει να μην ασχοληθεί ξανά ποτέ κανένα από τα περιοδικά για τα οποία έχει γνώμη ή σχέση με εμένα ή και με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς μου».

Πάντως, η αλήθεια είναι πως στο συγκεκριμένο περιοδικό δεν δημοσιεύτηκε από τότε φωτογραφία ή ακόμη και άρθρο που να αφορά την Ελένη Μενεγάκη.

Συμπληρωματικά η παρουσιάστρια είχε αρνηθεί στην επιστολή της πως ζήτησε την απόσυρση του επίμαχου τεύχους, παρά μόνο την απαλοιφή όλων των φωτογραφιών που είχαν τραβηχτεί.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...