Η Μάρω Κόντου έφυγε αθόρυβα στα 92 της χρόνια σκορπίζοντας θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Τι αν ήταν από τις ωραιότερες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου εκείνη δεν είχε ποτέ αυτοπεποίθηση. Σε αυτή τη χαμηλή αυτοεκτίμηση «βοήθησε» ότι δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί. Ένα κεφάλαιο για εκείνη μεγάλο που έκλεισε αλλά πάντα είχε έναν φόβο, αυτόν της απόρριψης από τους συντρόφους της.
- Από τη Βάσω Λιόκαυτου

«Έκανα μια προσπάθεια, αλλά δεν γινόταν. Το πήρα απόφαση. Έχω ένα προσόν – να το πω – κάτι που δεν να το κάνω, δεν με απασχολεί, δεν κάθομαι να γκρινιάξω πάνω σε αυτό. Για κάποιον λόγο γίνονται όλα», ενώ σε άλλη συνέντευξή της είχε πει: «Ήξερα από πολύ νέα, από 20 χρονών, ότι δεν μπορούσα να κάνω παιδιά και το είχα “φορέσει” ωραία στο κεφάλι μου, το είχα αποδεχτεί. Τότε είχα πολλές ασχολίες κι όταν μου το είπε ο γυναικολόγος είναι “ε, και λοιπόν;”. Μου είχε πει ο γιατρός “θα υιοθετήσεις, αν κάνεις έναν πετυχημένο γάμο”. Δεν έκανα, όμως, έναν πετυχημένο γάμο, οπότε δεν χρειάστηκε ούτε σκέφτηκα ποτέ την υιοθεσία».
Διαβάστε επίσης: Οι μεγάλοι έρωτες της Μάρως Κοντού: Οι δύο γάμοι, η προδοσία και ο τελευταίος έρωτας στα 67
Μιλώντας στην εκπομπή «Στιγμές» είχε εξομολογηθεί: «Δεν είχα αυτοεκτίμηση. Πάντα είχα το κόμπλεξ που δεν κάνω παιδιά άρα αυτός που με αγαπάει θα το ζητήσει κάποια στιγμή, άρα έχω αναπηρία. Δεν αισθανόμουν πως ήμουν τόση όμορφη όσο μου λέγανε, δεν είχα αυτή την αυτοπεποίθηση που έχω σήμερα στα 90. Σήμερα στα 90 λέω “Είσαι υπέροχη, Μάρω είσαι υπέροχη. Σκατά ήσουν νέα”.
Μέσα στο κόμπλεξ ήμουν. Ήμουν ευγνώμων για αυτό που είμαι σήμερα. Δεν θέλω να γυρίσω να γίνω 25 χρονών, όπως ήμουν. Θέλω αυτό που είμαι σήμερα, που μου αρέσει όπως είμαι σήμερα, να κρατήσει λίγο ακόμα».










