Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διπλός συναγερμός για φωτιές σε Έβρο και Χαλκιδική – Εναέρια μέσα και drone στη μάχη

24/07/2026 - 15:47 | | 2 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Δύο μέτωπα πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις κινητοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε Έβρο και Χαλκιδική.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για τον περιορισμό των δύο πυρκαγιών, ενώ στη Χαλκιδική η εξέλιξη του μετώπου παρακολουθείται διαρκώς μέσω drone, με οπτική και θερμική κάμερα.

φωτια

Ισχυρές δυνάμεις στη Λευκίμμη Έβρου

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λευκίμμη, κοντά στο Τυχερό Έβρου. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε περίπου στις 13:45 και κινητοποίησε άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 7ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και επτά πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην προσπάθεια συνδράμει και ο Δήμος Σουφλίου με υδροφόρες.

Για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε το αρμόδιο Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Έβρου.

φωτια

Φωτιά στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Συναγερμός σήμανε λίγο αργότερα και στη Χαλκιδική, όταν πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Παράδεισος του Νέου Μαρμαρά. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε περίπου στις 14:50, κινητοποιώντας 18 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ και πέντε οχήματα. Στην ευρύτερη περιοχή καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone, μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας, προκειμένου να παρακολουθείται η πορεία του μετώπου και να κατευθύνονται αποτελεσματικότερα οι επίγειες δυνάμεις.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Χαλκιδικής, το οποίο ανέλαβε τη διερεύνηση των ακριβών αιτιών.