Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέος σεισμός ταρακούνησε το Αγρίνιο μέσα σε 24 ώρες – Πιο ισχυρός αυτή τη φορά

08/09/2026 - 10:58 | | 1 λεπτό ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Αναστάτωση προκάλεσε στο Αγρίνιο ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 10:46 το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση από την πόλη, περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στην ίδια ευρύτερη ζώνη όπου είχε καταγραφεί σεισμική δραστηριότητα και την προηγούμενη ημέρα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Να θυμίσουμε πως χθες το Αγρίνιο κουνήθηκε και πάλι καθώς σημειώθηκε σεισμός καταγράφηκε στις 13:51 και είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου 9 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά του Αιτωλικού, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κατέγραψε επίσης τη δόνηση στα 3,7 Ρίχτερ, τοποθετώντας το επίκεντρο περίπου 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αγρινίου

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.