Ο Κωνσταντίνος Σταμούλης και η Σταματία Νούλα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των ελληνικών συμμετοχών στον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, κατακτώντας την πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία δύο αδελφών στην πρώτη ελληνική τριάδα των ανδρών, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η αντίδραση της Αθανασίας Κοκκόρου, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς κατά τον τερματισμό της.
Οι Έλληνες δρομείς ολοκλήρωσαν την απαιτητική διαδρομή των 42.195 μέτρων την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, με τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μάλιστα, οι τρεις πρώτοι Έλληνες άνδρες κατάφεραν να βρεθούν και μέσα στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης, απέναντι σε αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο.

Πρώτος Έλληνας ο Κωνσταντίνος Σταμούλης, τρίτος ο αδελφός του
Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των Ελλήνων ανδρών πέτυχε ο Κωνσταντίνος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου, ο οποίος τερμάτισε σε 2 ώρες, 17 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον χρόνο κατέκτησε την όγδοη θέση της γενικής κατάταξης, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του 7 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα μετά τον νικητή της διοργάνωσης, Αιθίοπα Μαναζότ Σιγιούμ Ταφέρι.
Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρέθηκε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης του ΓΑΣ Ο Ιλισσός, ο οποίος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 2:18:58, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση στη γενική κατάταξη.
Την ελληνική τριάδα συμπλήρωσε ο Νικόλαος Σταμούλης, αδελφός του Κωνσταντίνου και επίσης αθλητής του ΓΑΣ Αγρινίου. Ο Νικόλαος τερμάτισε σε 2:19:05, μόλις επτά δευτερόλεπτα πίσω από τον Πιτσώλη, εξασφαλίζοντας τη δέκατη θέση της γενικής κατάταξης.
Έτσι, τα δύο αδέλφια Σταμούλη κατάφεραν να βρεθούν μαζί στο ελληνικό βάθρο, με τον Κωνσταντίνο στην πρώτη και τον Νικόλαο στην τρίτη θέση.
Στον αγώνα συμμετείχε και ο περσινός νικητής Παναγιώτης Καραΐσκος, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 2 ώρες, 20 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.

Πρώτη Ελληνίδα η Σταματία Νούλα
Στις γυναίκες, την καλύτερη ελληνική επίδοση σημείωσε η Σταματία Νούλα του ΝΓΣ Θεσσαλονίκης Ηρακλής 1908, η οποία τερμάτισε σε 2 ώρες, 35 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών.
Η Νούλα ολοκλήρωσε τον αγώνα 5 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα μετά την Αιθιόπισσα Γιατάνε Κορμόσε Ντούσα, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο 2:30:04.
Δεύτερη Ελληνίδα τερμάτισε η Αθανασία Κοκκόρου, η οποία αγωνίζεται με το Πολεμικό Ναυτικό και τον ΑΠΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Η αθλήτρια ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 2:36:28, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση της γενικής κατάταξης των γυναικών, με διαφορά ενός λεπτού και 15 δευτερολέπτων από τη Νούλα.

Τα δάκρυα της Αθανασίας Κοκκόρου στο Καλλιμάρμαρο
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο τερματισμός της Αθανασίας Κοκκόρου, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στη γραμμή του τερματισμού, έχοντας ολοκληρώσει την επίπονη προσπάθειά της.
Την τρίτη θέση μεταξύ των Ελληνίδων κατέκτησε η Δάφνη-Ευτυχία Λαβασά του ΑΟ Βουλιαγμένης, με χρόνο 2:45:06, ενώ στη γενική κατάταξη των γυναικών κατέλαβε την όγδοη θέση.
Ακολούθησε η Γεωργία Κανούτα του ΑΚΟ Λεβαδειάς, η οποία τερμάτισε σε 2:45:40 και κατέλαβε την ένατη θέση της γενικής κατάταξης. Την πρώτη πεντάδα των Ελληνίδων συμπλήρωσε η Ξένη Κατσιμαντού-Φιλιπποπούλου της ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας Παλληνεύς, με χρόνο 2:46:02 και τη δέκατη θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









